Rabu, 7 Januari 2015

Geng, Gua Macam Dah Penat




Salam geng,
dah 5.00 pagi, x boleh tido.

Geng, teruk sangat ke gua ni? geng, gua stress. gua dah nk give up geng. gua da penat. kepale gua semak gile. gua rase down. mcm2 bende gua nak pikir. dah tak tertangung. tanggungjawab gua lagi. Idup gua tunggang langang lately ni. Gua rase Tasik kat putrajaya pun dah fade-up tengok muke gua. kat situlah gua relaxs, kat situ lah gua tido kadang2. Tasik tu la kawan gua, bestfriend gua.

Malam ni gua rase tacing gile geng, rase nk menitik peluh kat mate gua ni, gua x tau apsal. Entahlah geng, tapi satu bende yg gua tau, happy nye gua bile orang sekeliling gua happy,  happy nye gua bile family gua ok, happy nye gua bile mak bapak gua sehat, happy nye gua bile adik2 gua tak susah, happy nye gua bile sahabat2 gua ok, happy nye gua bile orang yg gua sayang bahagie & happy nye gua bile gua dapat share ape yg gua ada pada orang lain. Doakan yg terbaik tuk gua geng.

Geng, gua memang kuat berahsie. kat sini lah gua tundukkan ego gua & cerite kan story walau x semue. gua tak pandai berkate-kate tapi gua tahu menulis.


Selasa, 6 Januari 2015

Nak Jadi Bapa




Salam geng,

Nampak x betape cool nye aku kalau aku jadi bapak. ha3. sebelum nih aku x gemar sangat dengan budak2, nak nak yg jenis begar. kalau aku nampak budak kat dalam lift aku rase nak hantok je kepale dieorang kat tepi dinding atau tendang die keluar lift. ha3

Mungkin faktor usie, aku rase macam cool pulak kalau aku ni seorang bapak sekarang. Weekend we gonna go makan yg best2 satu family, cuti, picnic, mandi air terjun, tengok F1, live band, pegi uptown, shopping, memancing, main basikal, bawak jumpe atok dengan makwan die & bile hujung bulan kite akan maggie & roti canai selame seminggu same2. Aku akan train anak2 aku main tennis (walaupun time tournament dulu aku hanye dapat no 3). balik kerje main ngan the kids, every single night i'm gonna check on them, dah tido ke belum, demam ke idok, tido ngan anak2, cume malam jumaat je aku humban anak tido luar. hahaha, x kelako !!! dan kalau anak aku degil, aku x kan rotan, paling tidak aku humban dalam kolam atau kurung dalam bilik air yg penuh dengan lipas.

but of course, in order to be a father u must have a wife  & dan memang x la taun ni. tapi yg penting x de lah nk tunggu umur dah 4series baru nak kawen. besok dah terbongkok-bongkok anak baru darjah 3. sape nk jage aku? nak harap bini, silap ari bulan bini dah goal dulu. cam ne...ha3, x klako !!! haiis nasib baik la aku baru 18 tahun, panjang lagi mase. :P


Isnin, 5 Januari 2015

Semoga Berjaya


Salam geng,
semalam bapak penat sebab attend reunion dengan member2 office dan belah petang celebrate besday sahabat ku si Haikal. makan di sponser alhamdulillah, siap ade live band, memang syok. gambar x yah masuk la, tengok kat FB & instagram aku " uncle_syaf ".

oh ye, lupe, ni adik den sorang merajuk nak blah rumah dah..hahaha, bonci botol deh kek den ni haaa...x de lah, beliau akan memulakan pengembaraan baru x lama lagi. berikan tepukan!!


so to my #housemate #sahabat #soulbrother #godbrother #buddy yg den dah angap macam adik den sendiri iaitu dak Arm a.k.a Dato' Meon good luck 4 da interview, doa gua yg terbaik tuk lu bro, semoga dapat kerje & berjaya dalam mengejar cita-cita untuk menjadi Sales man yg berjaya & terus Asyukkk.  ini permulaan kembali. jadikan kegagalan & kehidupan sebelum ni sebagai pengajaran untuk membangkitkan semangat tuk terus berjaye. dah success besok ingat nazar ekau. banyak lagi ujian yg akan mendatang, so get ready n stay strong brother. gua lah manusie yg paling terkejut kalau lu boleh maintain bagon pagi walau dalam seminggu. hahaha

apa2 pun kot free moh lepak umah den cam bese, jangan nak menyombong bonar, ape2 hal2 halo2 je den. umah den terbukak. timo kasih untuk apo sajo yg ekau dah buek mcm masak, ngomeh, jago den time sakit, lawak2 bodoh kau dan lain2, panjang kot nk tulis semue. lawak care nk tahan mandi air sejuk tu memang bodoh, x sangup den nk masuk dalam blog. ha3
apo2 pun mintak halal apo sajo & kot ado salah silap yg den tak sodar den mintak maap. Ado apo2 masalah cari den. btw, kadang2 tu bukan den tak ambik port, cumo den nak bagi ekau ruang tuk bersendirian, berpikir & cari jalan penyelesaian sendiri.  bukan makno eh den tak pedulik.
 
Good luck & enjoy ur Journey. Doa gua yg terbaik tuk lu. semoge bahagie di samping si Kici.