Selasa, 30 Disember 2014

Encik Bonus Tolong Muncul


 gua serabot !!

Salam geng, ape story brader-brade & sista sista semua? aku dekat kedai mamak, tengah menyiapkan kerje opis yang tercicir. ok, semalam pagi aku kene turun site, buat site survey kat subang dengan kontraktor, lepas tu lunch, cari beg duit adik aku yg hilang dekat mall, malam pergi hantar adik aku ke rumah kak ngah dekat wangsa maju, then balik, ambik adik aku sorang lagi dekat IOI and finally, collapse..ha3

dah 2 3 hari sebenarnye badan rase tak sedap, semalam lagi heavy, badan panas dari dalam dan aku pun tetido. demam sikit je. ni pun ade rase tak sedap badan lagi tapi aku gagahkan diri juga nih. malam tadi pun terjage sebab terdengar suare menyeru-nyeru name aku. rupenye si dak Arm atau nama pena beliau Dato' Meon memakse aku telan panadol. trimass bro, gua appreciate sgt dan lepas tu aku tak tau ape jadi.

ok, dengar nih! Encik bonus, kau tolong muncul segera. Bukan lagi berharap, aku memang NAK. hahaha. Aku tengah serabot ni, bulan ni banyak pulak komitmennye. aku tak bagi tau kan aku kene service kerete, buat major lagi. aku tak bagi tau kan aku nak pindah umah baru. aku tak bagi tau kan aku nak kene bayar duit ansuran kerete. oh aku aku tak bagi tau ek aku nak beli rumah dan Bank mintak RM500 untuk bukak akaun dan tambah lagi RM350 untuk wasiat Amanah raya? Ye, aku lupe bagitau aku kene bayar duit telephone, duit sewa rumah, adik aku nak sekolah, adik aku nak masuk belajar, nak pergi bercuti ngan family hujung bulan, nak pergi outstation. oh tak lupe duit bulan tuk mak abah..yg ni terpakse skip dulu.hahaha tak termasuk belanje harian, duit minyak bla bla bla...wow sikit kan. :P

untuk si bujang yang gaji suam-suam nih, kemunculanmu En Bonus sangatlah dinanti-nantikan. walaupun ianya rumors atau gosip tapi aku harap betul. kalau x masak aku weyh, dan jangan sesekali kau tanye aku kenape aku puase lepas ni sebab tak pasal-pasal kaki ni hinggap kat muke kau !! 

pulak !!!

1 ulasan:

shidasyakirin berkata...

jumpa tak wallet yg tercicir tu?

ai byknyer sampai rm500..byk songehla itu bank..akak bukak akaun utk loan rumah rm200 jer.. officer mintak surat lantikan jawatan tp akak tak bwk.. nasiblah dia terima explaination akak..huhu