Sabtu, 27 Disember 2014

2014 Bakal Melabuhkan Tirai


Salam Geng, sebelum aku teruskan entry jom kita sama2 doakan semoga mangsa banjir di negeri2 terlibat berada dalam keadaan baik dan semuanya selamat. Pada yang mampu bantulah apa yang boleh. ok, sorry seminggu gak tak update blog. busy lah sangggatt..booooooo . Tak ade bende nak cerite. wow, 2014 dah nak habis..so ape plan korang? seronok dengan 2014 ?Aku, I'm not that happy. but I've learned something and of course korang tak akan dapat bende tu dekat shopping mall.

Aku, move on just like everyone else does. btw, hidup ni mencabar kan? ade seronok, ade perit, ade best, ade yang x best, ade moment rase macam nak terjun dari tingkat 16, ade masa rasa macam nak lari jauh, ada masa rasa nak duduk dalam gua, ada masa korang rasa WOW rare nye hidup ni.

Life ni tak best kalau tak ade dugaan, cabaran atau perkara yang membebankan kepale hotak kita. Dengan adenye bende2 ni kita akan lebih kenal siape kita, mane tahap kita, apa yang kita capable untuk buat, siapa yg akan ada untuk support kita dan sedikit sebanyak akan mematangkan kite.

Banyak bende dah jadi, tapi macam biase kite kene??? senyumlah samdol !!! slow lah korang ni..hahaha ape-ape pun kite kene belajar. Aku sentiase cuba meletakan ape saje kesilapan atau kesalahan ke atas diri aku. sebab kadang2 kita tak sedar tindak tanduk kita yg menyebabkan bende2 tak sepatutnye terjadi. tak ada siapa yang perfect dan aku cube perbaiki diri.  Aku dah melepaskan orang yang aku sayang supaya dia dapat kebahagian dia sendiri. Jika itu yang terbaik. Sakitnya memang x ingat, tapi tak semua bende akan jadi milik kita. kan ??

i just can't wait for 2015. Banyak bende aku nak buat & aku nak achieve. Aku pun akan move ke rumah baru tak lame lagi. start a new life,  new spirit and lupekan semue yg kenangan yang x rare.. kot rajin besok aku share ape kegagalan aku di tahun 2014. ok, cun, gua caww dulu bebeh !!


1 ulasan:

shidasyakirin berkata...

new businessman in making gitu!

all the best syafiq.