Isnin, 9 Jun 2014

Tidak Mudah Untuk Menjadi Dewasa

Salam,

uuuii ye ye je aku nk buat come back, buat 2 entry lepas tu bebulan x update :P

ha3, alright, buat mase ni kesibukan memang tahap dewa juga, x de mase untuk diri sendiri...nak cuti pun susah sikit sebab x de time yg kene. sempat juga weekend hari tu pergi buat food review dekat Golf Club Bangi tapi gambar semua ade dekat Mahamahu.. x sempat nk ambik..

ok..nak cerite ape ? Dulu aku rase bangsat sangat life aku, sekarang ni aku rase much better lah kot, aku dapat la ape yg aku impikan buat mase ni walaupun ade yang tersasar.Banyak benda dah berubah sejak aku tingalkan dunia blog sejak awal 2012 dulu. sekarang aku dah 26 tahun. Baru aku sedar, x mudah untuk jadi Dewasa. banyak rintangan & dugaan yang aku kene hadapi. Aku perlu jadi bijak, berani & kene survival. Aku dapat rasakan 

banyak yang hilang, sikit yang datang,
banyak yang perit, sikit yang indah,
banyak yang susah, sikit yang senang,
banyak yg keluar, sikit yang masuk,
banyak yang gelap, sikit yang terang
dan banyak yang tak tahu, sikit yang tahu....

mengatur hidup bukan mudah. ianya tak semudah memasak maggie kari

aku bukan pemain catur yang handal .... adakah aku akan gagal ?


wasalam