Selasa, 25 Mac 2014

Menuju ISO 20000

Assalamualaikum....

fuhhh...hari ni banyak mase diluangkan dekat meje kerje..dah pukul 11 malam pun masih menyiapkan kerje. memang bersepah workstation aku. kerje memang melambak-lambak...nak kene kejar org tu, kejar org ni. kejar kontraktor, kejar deadline,  last-last aku pulak kene kejar...ha3


Semak lak kau booo....syuhhhh

btw, sekarang ni office aku sedang menuju ke ISO 20000 dan project yang aku handle sekarang ni pioneer untuk Audit ISO 20000, so kerje memang agak teruk sikit sebab nak kene settle kan macam2 task & document. Kerje yang sedia ada sekarang ni pun dah tak tertanggung dah, cume yang bagus nye bile buat bende ni Otak aku bertambah berkembang lah & bantu aku macam mane nak handle pressure yg maha dasyat. Kau Paham tak ape yg aku cakap ni ??? hahahah


** aku masih x puas hati dengan muke bobo kat atas ni...

kalau ISO Audit ni lulus, itu dah jadi satu kebanggaan buat aku...ahhh malas nak cerite panjang, tengok je lah workstation aku ni...

 anak dare ni tak boleh dedah muke die,
kang mengamok die kang...hahaha.....Hoi noren, FOKUS!!

Wasallam

Isnin, 24 Mac 2014

Nor Azila Binti Malik Hamdan Meninggal Dunia

Salam,


ingat lagi tak kisah Azila ? cerite lame dulu tu...pade yg ingat, ingatlah, mane yg tak tahu tak pe. malas nk ingatkan balik.

ok, aku baru dapat tahu yg die dah meninggal dunia. Innalillahi wa inna ilaihi rojiun. Macam mane aku dapat tahu ? ok, last aku call mak arwah  pade 2012 & lepas dah explain everthing dulu, aku dah tak contact dah..segan. mungkin! tapi 2 hari lepas, aku received phone call dari seorang perempuan, call aku sebab die kate no aku ade kat dalam telefon die tapi tak kenal....cite punye cite, borak punye borak last-last dapat tahu die adik arwah. masing2 terkejut dan aku tanye pasal arwah. lepas tu die inform yg arwah dah tak de...on the spot aku call mak arwah nak confirmkan balik...

Then, mak die cerite yg die memang dah tak ade. arwah pulang ke rahmatullah pada 9/9/2013. terkejut, sedih, terkilan semue ade. memang sebak jugak bila dengar. aku ingat die dah sehat ke. teringin sangat nak tengok die sembuh tapi tak pe lah. yg penting die dah tak menderite.Tuhan dah jemput die dulu. tapi aku sangat yakin tempat die dekat Syurga sana tu. die sangat baik, rajin mengaji, solat, dll. mungkin itu ujian untuk die.

Hidup harus diteruskan, insyallah akan menziarahi makan arwah dalam mase terdekat ni......aku harap arwah akan slalu doakan aku dari sana walaupun aku pernah menjadi pengalam ngeri dalam hidup die.

Marilah sama-sama doakan & sedekah Al-Fatihah kepada arwah Nor Azila bt Malik Hamdan. Al-Fatihah.

 Arwah sewaktu sihat

Wassalam

Kembali ke dunia blogger

YAHOOOO.....Aku kembali !!!!

Assalamualaikum...

Tak kesah korang nak cakap aku tak tetap pendirian ke ape ke , pegi lantak lah..hahahahha..perghhh rindu doe nak berblogging balik, rindu korang semue kengkawan blogger lame...last aku tinggalkan dunie blog ni pada 17.01.2012. skali lagi ye, 17.01.2012 dan kini 24.03.2014 aku kembali selepas 2 tahun lebih hidup secare low profile :P. aku undur diri di saat name aku tengah naik, name aku dijulang-julang. aku tinggal kan populariti ku seketike dan kononnye berjanji nak stop berblogging terus, tetapi akhirnye aku same macam artis lain yg kononnye nk berhenti berlakon tapi akhirnye berlakon semule lepas tak de duit nak makan.*** ade kaitan ke ??

Rindu nak menulis semule dan aku kembali mengambil risiko untuk menceritakan kepada dunie mengenai kisah hidup seorang jejaka yg berangan menjadi CEO tetapi hakikatnya jauh sekali. Dan insyallah, akan aku ceritekan secebis pengalaman aku sepanjang 2 tahun lebih menyepi dalam industri ini.

fyi, dah banyak kali fikir nak buka blog balik, tetapi ade kekangan masa dan memikirkan impak yg bakal berlaku bila menulis sesuatu cerita. Almaklumlah mata-mata sanak saudara, kenalan office & customer mungkin akan tertumpu semula kepada blog ni & aku kene bijak memahami sensitiviti dalam sesuatu entry. Kembalinya aku ke dalam industri ini disebabkan satu peristiwa yg berlaku, dan ingin aku ceritekan kepada umum terutamanya sahabat blogger & silent reader aku -> Aku cerite nanti je lah...karang panjang sangat pulak..

wasallam