Rabu, 28 Disember 2011

Waktu Malam & Bedah Telinga

Salam hey geng, whaddup  ya'll :)
Langit malam gelap, meja & katil bersepah, kepale kosong, hati kosong, tangan menaip, mate memerhati, telinge mendengar alunan music dari blog ilishaheera, cawan tanpa air aku renung, jam tangan yg rosak aku tenung, ye, jam tangan ni dah jahanam lame, tapi ia kekal bersame kemane aku pergi, x ade sebab apa, aku beli sendiri, tiada sentimental value disini.

Patotnye hari ni pergi angkot barang sikit kat rumah my little bro, but then die kerje pulok, sabtu ni baru pindah  barang sikit2 kat sane. Dalam beberape minit lagi aku akan berpuase sekejap, fyi, besok telinge kanan kesayang aku ni nak kene bedah cuz be4 this asyik keluar darah and air. habislah aku. kene tangkap gambar telinge puas2 malam ni..ha3 Nothing 2 be afraid of la. i'm a man!! :P
telinge aku, kacak bukan :P
p/s: someone told me "it's OK not to be OK. there's nothing wrong with it bebeh" :P

Selasa, 27 Disember 2011

Aku Menulis Lagi


Salam, hey geng,
it's been a long time i didn't write anything in my blog. banyak bende nak cerite, but like usual mase & kemalasan mencemburui. :P, Baru lepas melantak durian kat kedai tepi Petronas rumah aku, housemate belaja. trimas to aswad.

Talking about kerje, arghhh it's killing me. talking about family, macam biase je, talking about my kids (Ibrahim & others), depa makin membesar,sehat & kacak, Talking about my life, it's suck!!! Ahh pergi mampos, cuti hari tu balik kampung. pewit rumah makin besar. ramai yg balik so kami berendam dalam kolam, tangkap ikan. best2, tu nanti aku cerite.

Btw, I keep asking myself, why is that life is so unfair. Will we all ever accomplish our life dreams? stupid, I can't answer that question. and again, i perfectly can't understand myself and why i'm still here.? I don't know where my destiny is going to take me. This journey is really tough lah!!! arghhh

Selasa, 20 Disember 2011

Stress Pagi Selasa


Salam geng, morning bebeh,
mood stress :P ha3, kerje banyak pulok tetibe, tapi boleh control lagik. motor bocor, pukul 10:30 a.m karang ade meeting dengan customer dekat area jalan duta. sorang pulak tu. x de orang backup. kedai pulak lambat bukak. sengal lah!!! kalau lambat mampos aku kene bambuu dengan customer. 

pukul 12.00 karang ade jamuan makan2 dekat JM Briani untuk majlis perpisahan untuk bos. petang ade internal meeting pulok. "nasib baik rambot aku masih ade lagik." btw, fyi, aku dalam proses nak pindah rumah. maybe area cyberjaya. tapi x confirm lagik. ape2 will inform later. cowww bebeh

p/s: woo bile lah gua dapat pakai krete ni bhai!!!

Isnin, 12 Disember 2011

Ke Kota Kinabalu


Salam geng,
woi short update je nih, bapak penat. btw, yg semalam tu aku bukan marah sebab minah tu panggil aku pak cik da, tu gurau2 je. yg aku panas sebab die main jeling2 mate. agak cilakak bagi aku. 

btw. aku nak ke Kota Kinabalu besok, dalam pukul 11. business trip da. nk kene turun site dekat sane. doakan keselamatan aku nk flight besok weyh. moga selamat sampai & selamat pulang. kot kat sane aku ade ternet nanti aku updatelah blog ni, kalau x ade memang bersawanglah blog aku sampai jumaat. patutnye ari ni aku nk story pasal aktiviti BBQ dekat kampung hari tu, tapi dah penat sangat aku postpone ler entry tu. k bye :)

p/s: aku x basuh langsung baju aku. mamposlah. nk basoh baju dulu. mintak2 sempat kering.

Ahad, 11 Disember 2011

Awek Kene Sound Dengan Aku


Salam geng,
Baru sampai umah sewe. balik kampung semalam. Mase isi minyak kat shell Seremban tadik ade awek datang jual barang. Assalamualaikum Pak Cik, (Woi monyet kau panggil aku Pak cik? ha3) dah nampak kat tangan die ade barang, cepat2 cakap x pe. lain kali je'. Die punye comel, bagi salam kuat2. Oh, lupe doe nak jawab salam die. Waalaikumsalamwarahmatullahiwabarokatuh dik.

Die blah sambil Jeling2 mate. Memang kepantangan aku orang main jeling2 nih. Aku panggil, "kalau nak jual barang, elok2 sikit!!". Die cuak, "Betul lah saya sebut Pak Cik. Pak Cik yg x jawab salam saya." Aku rase macam nk kene Heart Attack. Muke Pan Asia macam aku ni kau pangil pak Cik!! panggil lah abang ke. damn u Bitch ha3 **x sedar diri. Aku sound lagik, kalau nak jual barang, jual elok2, perangai tu kasik elok2 sikit, terime kasih!! terus die blah. sengal.

Seyes, cukup pantang orang jeling2 depan aku. silap ari bulan kene debik  jugak kat situ. :P

3 kali die sebot pak cik. Tue sangat ke aku ni. rase macam jantong aku berhenti kejap. ha3, 
damn, taun depan aku 24 kot. memang patot ler die pangil aku pak cik, x sedar diri lak aku ha3 :P

Sabtu, 10 Disember 2011

Memey Perlukan Pembunuh Upahan


Salam geng,
nk strory weyh, pasal bestfriend aku sorang ni, Memey, cun giler. Best friend since sekolah rendah. perangai die sejibik macam Scha Al Yahya. Die ade krisis dengan balak beliau. kasihan beliau.  Beliau perlukan pembunuh upahan dengan segera. PLz PM aku kat facebook or kat comment kot ade no pembunuh upahan tu.

Kasihan beliau, 4 tahun lebih ngan mamat tuh, last2 krisis, x tau ape cer. Memey, be strong baby. kau cun. kau decide lah ape yg patot. ko dah besar. ape2 pun tanye hati kau lah, aku kat belakang kau support kau giler giler ni weyh. :P
Cun kan, nilah die Memey. dah macam model jual cendol dah aku tengok
Sape nak ambik die jadik menantu calling2 lah aku :P

Memey, Ape lagik, berdiri tegak nyanyi lagu negaraKU cepat :P

Khamis, 8 Disember 2011

Kene Operation & Orang Aneh


Salam geng,
tadi petang, hujan renyai2, aku gagahkan diri pergi Hospital Sunway. pergi check telinge lagik dan doktor cakap die nak Operate telinge aku. x de bende lain ke nak buat. Aku terime dengan hati yg redha. Operate teling je kot. stay kat hospital maybe 2 hari. Dengan jujurnye die inform nak bagi bius tido mase operation tu dijalankan. OMG!!! nanti kalau aku tido die buat bende yg bukan. Die perkose aku ke. OMG. I'm still virgin. oh please..hahaha gampang x. Lantak kau lah doktor nak buat ape pun janji telinge aku ok.

btw, ade sorang India dari petang semalam sampai sekarang duduk menangis-nangis & berdoa-doa kat bawah rumah aku x tau apesal. member aku kate die kene pukul kot. entah, nak tegur malu, kang aku yg kene debik dengan die pulak x pasal2. moga die dieberi kekuatan untuk hidup.


Rabu, 7 Disember 2011

Melancong Oh Yeah


Salam geng, 
1. Weekend lepas melancong dekat Pahang. ade kenduri kawen. tido sane.
2. Next week Melancong ke Kota Kinabalu atas urusan kerje. 3 hari.
3. Hujung minggu ni melancong ke kampung, Rembau. :P
4. Besok melancong ke Sunway Medical Center, pergi check telinge lagik.x habis2!!

Arghh malas nk cite panjang, tengok je lah gambar2 Lelaki Pan Asia WannaBe ni dekat Pahang..Oh Yeah
 Temerloh..macam Hollywood daa.. :P

 sebab muke aku persis Pan Asia,
berebut org nk snap gambar :P
 Big Bos mane boleh tinggal,
kene ikot sekali lah, dah die jadik driver :P 
trimas Bro Dato' Wan

 dekat rumah orang pun sempat tangkap gambar

bersame berok gile, si Mr. Carl

p/s: Ok, tu je tuk hari ni. Puas. Tengah bersihkan Aquarium besar aku. bapak kotor.

Isnin, 5 Disember 2011

Aku & Gitar


Salam hye geng,
pergi mampos dengan misi mencari si dia, dah close story. btw, nak bagitau, aku dah boleh main gitar. ha3, lupe nk update. Mostly belajar sendiri dengan pak cik google & utube, ditambah dengan sokongan member2 especially si abe, Yumi & Haikal Cimo. nasib baik x putus ase, kan dah boleh main sekarang. still sumbang mambang lagi tapi setakat nk main 2,3 lagu x de masalah. Poyo x :P


FYI, aku sekarang dah cipte 2 lagu dengan alunan gitar. yezza, tercapai hasratku. tunggu kemunculan lagu tu ye :P

Sabtu, 3 Disember 2011

Day 4: Misi Mencari Si Dia Berjaya Tapi Terhenti

Salam geng,  
12:15 a.m Aku sampai. Terkejut, die Ade. Berbaju merah. Alhamdulillah. Happy & Bersemangat. die & kawan die. 12:39 a.m. Finally die perasan aku. Die terpandang aku. die senyum. Cute giler. x de bende yg cute selain senyum die, ketawe die. Hot gile cipataan Tuhan ni. grrr.. Kadang2 die pakai spek mate putih, aku pun pakai, die bukak, aku bukak. 1:02 a.m. Die order roti Naan, aku pun order .Tekak ape minah ni, x sedap langsung. Terus aku ambik Bussines card aku cuz nak bagi die. x jadi.

1:34 a.m Sorang lelaki datang lepak ngan dieorang. 2:30 a.m. Terpandang laki tu pakai cincin yg same rupe, bentuk & kaler. Apakah?? Then dieorang blah. Beranikan diri merempit kejar die sampai kawasan rumah die, area SS19 subang jaya. X salah, Mungkin depa couple @ bertunang. x kan pakai cincin same & kenape laki tu follow die sampai rumah. mustahil kebetulan. Aku koyak card aku. Tersenyum. :( Menunggu 4 hari ni bukanlah sia2.  This is the best experience i ever had  in my life.
ni bukan rekaan, nilah yg terjadi sepanjang beberape hari ni :(
Apesal aku makin berani sampai tahap macam ni? kot mak aku tau mati aku kene debik

Kak Ngah aku baru putus tunang 3 bulan lepas sebab orang ke3. Aku x kan rampas hak orang. Kuatkan Aku. :( Kalau ade jodoh kami berjumpe lagi. Aku tau mane die tingal. Balik 3:10 a.m. Jap, nape die selalu pandang2 aku banyak kali. mesti x bahgie ngan mamat tu. :P

Related Entry:-



Jumaat, 2 Disember 2011

Day 3: Misi Mencari Si Dia Hampa

01.12.2011; 
tempat dirahsiakan

Salam geng. Kire datang awal jugak hari ni. Hari ke 3 aku tunggu die,seorang diri, but she didn't come. come on weyh. where have u been. tapi die still x muncul2. Tapi aku percaye pade kebetulan. mane tau besok die tak kerje or lapar ke, die datang lah.
3 Jam menunggu. X muncul lagi. Hampa. Terpikir, b4 this, bertahun tunggu somebody even die tolak aku, setakat 3 hari chicken je. btw, MC besok, nak check doktor dekat hospital sunway. Kadang2 Aku pakai n bukak balik spek mate putih x de power ni. teringat ke'cute'tan die.grrr meoww

KADANG2 AKU TANYA MEJA, KENAPE AKU KENE TUNGGU ORDER MAMAK YG TAK SAMPAI, TAPI AKU BERSYUKUR SEBAB AKU BUKAN SI PENGALAH. AKU AKAN DATANG LAGI BESOK!!! NEVER SAY GIVE UP. DAY 3, MISI MENCARI HAMPA. BALIK PUKUL 3:15 PAGI.

Related Entry:-
Cinta Pandang Pertama Aku
Day 1: Misi Mencari Si Dia
Day 2: Misi Mencari Si Dia Diteruskan
Day 3: Misi Mencari Si Dia Hampa
Day 4: Misi Mencari Si Dia Berjaya Tapi Terhenti

Khamis, 1 Disember 2011

Day 2: Misi Mencari Si Dia Diteruskan


Day 2: Misi Mencari Si Dia Diteruskan; 30.11.2011; 12:50 a.m; tempat dirahsiakan


Salam geng,
MIsi mencari Si dia diteruskan. Terlambat sikit cuz baru habis karox tapi time2 macam ni lah aku terjumpe die ari tu. Aku pakai spek mate putih x de power lagi. nak same dengan die. Baju same macam aku pakai 1st time kami main usya2 each other. Senang die nk cam nanti.  Siap beli chewing gum 1 botol. 1:16 a.m: Kure2 jugak die ni. masak sardin ke? mate terpandang tempat die duduk hari tu.Haram J, x muncul2 pun. x kesian kat aku ke? nak tau name je kot.
penat tunggu ni weyh.

1:28 a.m: 3 batang rokok selamat aku hisap. Makan coka-coki, die x muncul lagik. kecewe beb. 1:48 a.m: Rokok ke 4. Ni siap standby pen n kertas, takot tetibe nervous nk mintak no telefon. boleh suruh mamak tu pass kat die. 2:01 a.m: Rokok ke 5. Ngantok gile. Dia x ade. telinge sakit lagi ni woii. Never say give up uncle syaf!! 2:19 a.m: Mate dah stim. x larat nk tunggu, badan nk demam balik, sweater x bawak.sabar, sabar. 2:22 a.m: Sorry.i x rase u lepak sini hari ni. seyes x larat. besok i datang lagik walau demam, i tunggu. 

Related Entry:-
Day 1: Misi Mencari Si Dia 
Day 2: Misi Mencari Si Dia Diteruskan
Day 3: Misi Mencari Si Dia Hampa
Day 4: Misi Mencari Si Dia Berjaya Tapi Terhenti

APESAL U TAK MUNCUL2 LAGI? I TAK KAN GIVE UP!!! BESOK I DATANG LAGI CARI U :)