Rabu, 30 November 2011

Day 1: Misi Mencari Si Dia


Day 1: Misi mencari  Si Dia; Selasa; 29.11.2011 9:27 malam, Tempat: Dirahsiakan :P
Salam geng, 9:30 pm: Misi Mencari Si Dia kini bermula. aku ke tempat semalam. tempat aku terjumpe die. sorang diri. Mata liar mencari die. haram J. x nampak. 10.00 pm: Lembab jugak die ni. Nak tau name, no phone & Fb je. malu pulak nak muncul. damn, termencarot.:P, nasib baik cute. nyesal x tegur die semalam." i demam, telinge darah lagi.  I pakai spek mate putih x de power pun (rembat member punye) , sebab u pakai semalam comel giler..meow"

10.20 pm: Masih tunggu die, Kelibat si pariah melaungkan perkataan "LANCAU" kuat2 banyak kali mase siaran perhimpunan Umno kat tv3. lantak  kau. minum lagi barbika banyak2. kan dah mamai. 11:34 pm:Teringat ketawe dia semalam, grrrr rase nk tampar hidung die dgn penyapu jerami. 12:20 am: Menunggu. die x muncul2 pun. Budak2 baru nak UP bikin kecoh. batak gile. lantak lah. 01:38 am: sengal. x muncul. "i balik dulu. besok i datang lagi. I yakin one day u datang sini jugak."

Pergh, jual mahal ek. penat 4 jam aku tunggu. x pe, besok aku datang. Aku serius!!! Never Say Give Up. Oh Yeah!!!

p/s: Kan bagus kalau dalam ibadah pun aku macam ni kan..he3 kutuk diri sendiri. :P

Selasa, 29 November 2011

Cinta Pandang Pertama Aku


salam geng,
x brape sihat, telinge keluar darah, sakit kepale, demam. ni masuk hari ke 4. Abaikan. semalam, 1 pagi lepak minum ngan member2. tetibe terpandang sorang awek. Taste ku. 1st aku pandang die, die pandang aku jugak. Meow, so aku cari port yang sesuai untuk usya die. Kate orang, kalau orang tu pandang kite lebih 5 kali die suke kat kite gak & aku tengok die pandang aku lebih 5 kali. macam ade harapan.ha3. masing2 pandang curik2.

Pergh, suci gile muke die. kadang2 die pakai cermin mate putih bile tengok dokumen,  then bukak balik..grr comelnye. grrrrr. Lame gak kami usya satu same lain. then aku ngan member2 aku nak blah. die usya aku. Aku naik moto die pandang lagik. Rase rugi nak balik tapi x pelah. sampai rumah hati aku meronta-ronta suruh patah balik. Aku tekad. terus tukar baju,sembur minyak wangi, deodaran, jeans n serbe hitam. grrr maskulin giler ha3. Merempit pergi kedai tu balik. Die ade lagik. WOW. jodohkah? aku duduk belah belakang. malulah kalau die perasan.

2 pagi. x puas. cari meja lain. kali ni dekat dengan cermin. pantulan cermin tu bagi aku nampak muke die dengan jelas. perghh sweet giler..meoww, usya punye usya dah 3 pagi, ngantok. x puas lagi, aku cari meja lain. ngam2 dapat tempat duduk yg mule2 aku datang dengan member aku tadi. aku curik2 pandang and die terkejut, he3 die usya aku, akhirnye die nak blah & die pandang aku untuk sekian akhirnye. die bawak krete, aku punye giler aku boleh follow die dari belakang naik motor. sampai trafik light aku macam gabra then aku terus buat U-turn and balik.

ps/: huhu kecewa. 1st time aku buat kerje giler macam ni.ha3, kepale duk asyik ingat muke die je.  Almaklumlah, dah setahun lebih aku menyingle. kali ni aku x nak mengalah. aku x kire, Malam ni, aku nak pergi situ lagik, mintak2 die ade. aku nk usya die. doakan aku ye. :)
RELATED ENTRY:-

Isnin, 21 November 2011

Harimau Muda Juara Bola Sepak Sukan Sea 2011


Salam geng,
wooo Harimau Muda Juara Bola Sepak Sukan Sea 2011. yeah!! memang nervous game tadi. kami macam histeria tiap kali nk gol. sejak bile aku layan bola pun aku x tau..hahah tapi memang terbaik le. mase panalti tu yg bikin cuak. Tahniah pade Fahmy a.k.a Apek cuz handal jage gawang Malaya.

seronok bersorak, indon kat bawah umah aku senyap terus. tadi memekak x ingat dunie. seronok tengok muke2 orang indon kecewe sambil buat drama air mata. Boleh lah malaya belagak dengan indon, x abih2 nak kondem malaya je. Terbaik lah Harimau Muda. kekalkan kejuaraan pada musim yg akan datang. 

x dapat leading emas terbanyak x pe, dapat ibu emas tu yg mahal :P

Khamis, 17 November 2011

Kepenatan & ke"busy"an


yoo, Salam geng, penat hari ni, minggu ni direct meeting je kat luar. besok kat jalan duta pulak. laptop buat hal pagi tadi mase nak present, nasib baik ade backup laptop. urgent punye pasal, beli dulu charger laptop. kau, kau kau tau tak, banyak bende baru yang aneh2 aku kene buat, dah ade pulak sesetengah staff dari "partnet syarikat" a.k.a vendor aku assume yg aku tau semue bende. tu pasal lah depa boleh kurang ajar dengan kami. bende 1st time kot, ko x payah lah nk menyalak macam buret. sorry aku ghotic tibe2.

kadang2 aku gabra dengan soalan2 yg Maha Aneh yg ditanye customer atau pun staff vendor aku. banyak bende baru, Bagus untuk aku belajar, x bagus bile aku x tau. nak tanye pak cik google mase kadang2 cemburu, tapi misi untuk menjadi orang yg Hebat aku kene kejar jugak bukan :P

Oh, aku nk makan maggie sekarang plus nesfcafe 3 in 1 sambil layan Hagemaro. kau, kau mau coba???

Isnin, 14 November 2011

Dapat Hadiah Anak Penyu Bernama Jibo-Jibo


Salam geng,
oh yeah, macam biase, x sempat update atas alasan busy. lantak lah. Kau, kau tau tak, aku dapat hadiah seorang Anak Penyu 2 minggu lepas sempene hari jadi yg dihadiahkan oleh seorang sahabat yg tidak mahu namanye disebarkan. Trimas atas anak Penyu yg dihadiahkan ini wahai Tanpa Nama :P. Nama Anak Penyu ni adelah JIBO-JIBO. sungguh comel kan. trimas lagi pada Tanpa Nama sebab menunaikan hajatku. sayang kamu Tanpa Nama :P

Jibo-Jibo forever. Aku akan didik die menjadi Anak Penyu yg Bijak. Ia sentiase disamping ku di waktu tidor. Jibo2 akan menghalau segale anasir liar yg cube mencabol waktu tidorku. Oh sungguh Indah bukan. :P

Selasa, 8 November 2011

Kene Kacau Bende Halus


Salam geng,
woo memang sorry gile x update ape dalam seminggu. busy sikit plus ari tu balik kampung sebab nenek sakit. 3 hari gak. then start busy, x balik kampung pun beraye. lantak la.

Kau, kau , kau tau, lately ni aku slalu kene kacau daa dengan "bende tu". actually dah kene since form 5 lagi. tak de lah selalu sangat tapi kat mane2 aku pergi mesti kene kacau especially belah malam. but lately ni makin kerap pulak. ari tu balik kampung tawar air dengan atok sedare, die kate bende tu dah lame follow aku. nak buang pun kene jumpe ustaz yg pakar lah sebab dah lame. demm, dulu aku ingat biase2 je, rupe2nye teruk gak sampai main follow aku pulak. 

Agak stress lately ni sebab tak cukup tido gare2 kene kacau bende ni, housemate aku pun terkene gak kadang2. siap ade yg nampak kat dalam bilik aku. terus demam. haishh!!! hari ni lepas subuh kene lagik. agak pelik. Stress giler aku macam ni. balik kampung hari tu lagi kerap aku kene kacau.