Jumaat, 28 Oktober 2011

Kisah Anak-Anak Yatimku Kini


Salam geng,
kau2 tahu. aku dapat lagi hadiah hari jadi iaitu 2 pasang orang anak yatim kura2 yg dibagi oleh housemates ku & 4 orang kembar anak yatim kelah yg dihadiahkan oleh Kak Shida & Husband beliau. Trimass kalian. Jom layan antara anak2 yatim yang aku didik dari kecil & dihadiahkan.

Ibrahim a.k.a Aeim a.k.a Along
aku didik sejak setahun lebih yang lepas, dari baby sampai besar
tahun depan nk UPSR :P  (Beliau kelas lompat sebab pintar sangat)
Arwah Lokman & Leman, (Angah & Alang)
mereka telah pulang ke Rahmatullah dengan Misteri,
Kami tabah menghadapinya. 4 bulan aku jaga..hu3
Ibrahim Junior a.k.a B.JR Brahim Junior a.k.a Ateh
Darjah 2 Kaloi Cerdik
Mustafpa a.k.a Andak
 Darjah 1 Flower Hon Pintar
Toty & Tuty (Twins)
Tadika Kura-Kura Kemas :P
4 Kembar Kelah (Surat Beranak hilang kene tukar nama)
Darjah 2 Kelah Pintar
 Bilik2 Lama anak2 Yatimku

Anak2 yatim ni & bilik2 dieorang diambil dari rumah anak yatim panti asuhan Taipan usj, SS15, SS19 & Jalan Pasar. Terima kasih kepada rumah2 anak yatim tersebut. Sial tepuk tangan..yeah (Typo, SILA bukan SIAL :P) Sebagai seorang Daddy yg penyayang, aku akan galas tanggungjawab ni dengan penuh Amanah dengan bantuan Uncle Abe & Uncle Aswad sebagai pakcik-pakcik kepada anak2 yatim ku ini. Anak2 yatim ini yg akan mendoakan kami di akhirat kelak, biar kami miskin janji mereka Kenyang, selasa, berdisplin, penuh kasih sayang & soleh/solehah. :P

Jumaat, 21 Oktober 2011

Selamat Hari Lahir Uncle Syaf a.k.a Aku


salam, hye kau, kau & kau.
pukul 3:30 pagi sekarang. trimass banyak2 pade kau semue yg wish Happy Birthday kat aku. trimass banyak2. perghh aku dah 23 tahun. aku dah tue tapi masih persis 18tahun bukan. sile berak :p

Alhamdulillah, baru selesai buat semayang sunat  hari lahir. alhamdulillah ni tahun ketige aku laksanekan. Tanda kesenyukuran kepada Yang Maha Esa kerane masih bagi peluang dekat aku untuk hidup walau aku bukan si alim yg kacak dalam kontex islam. Trimmass pada Mu.

Dalam pukul 9 tadik sempat merempit dalam hujan lebat ke subang perade, beli Big Apple Donuts. nak celebrate dengan kawan2 dekat Puncak Bukit Ampang, tapi sadiss, hujan. so celebrate kat kedai makan je. dah habis melucah, tetibe hujan stop, so pakse jugak member2 bawak aku pergi Puncak Bukit Ampang. nk tengok keindahan KL di waktu malam. miahahaha..so layan je lah pic2 ni.


 Tukar kek dengan Donuts, baru careee

 Yes kami batak Donut

yes kami batak melucah.. :P

 yes, kami kanak2 yg x tau malu..ha3

Yahoo dapat hadiah sdari bro wan.trimass
smart shiyot perfume ni, macam liptik..miahaha trimas broo

Trimas kau, kau dan kau. trimas pade bro wan, mady n hekal miaow miaow cuz melucah di hari jadi aku & buat aku gumbira. trimass .. btw jom layan video terbaru aku. pasal hari jadi & better man..apakah..jom tengok :P enjoy :P


Rabu, 19 Oktober 2011

Kene Present..oh yeahhhh


Salam geng, 
x sempat nk update ape2, quite busy lor..arghh sorry 8.5 juta kali. seyes busy, all requirement they needs asap lorr..hu3 damn tired but i love this job..miahaha

tadi pagi meeting kat kompleks kerajaan jalan duta, rempit dengan kelajuan maksima, sampai awal gak tapi ade yg lagi awal dari aku. cait!!! yg x boleh blah semalam kene siapkan gant chart or timeline, buat tengah malam semalam dan dan pagi tadi kene present kat customer bende alah tu. bajet kene submit je x tau lak nk kene present, tu yg x prepare nk bercapak. but thank Allah everything's going well. dan dan aku pusing salahkan customer x bagi LOI/LOA that why x boleh nk proposed tarikh yg tepat and customer cakap ok, xpe nanti kami submit asap. :) hahah orite got to go. dah 3 pagi. keletihan menyiapkan kerje.

kate2 semangat dari sorang hambe Allah ni..nice words
boleh pakai jugak kate kau ni. trimass

Isnin, 17 Oktober 2011

Cabaran Sebenar Kini Bermula


Salam geng,
jam lappy dah pukul 3 pagi. WOW. Kau, kau & kau tau, aku tengah siapkan kerje opis dari pukul 10 malam sampai detik ini. yes aku memang rajin bukan. **Naik lah gaji, naiklah gaji..miahaha.

Kau tau x, Team aku dapat Projek baru. pergh. Selaku assistant yg berwajah Pan Asia Wannabe, aku diarahkan oleh Big Bos aku untuk lead project ni @ overshadow Project Manager (PM). WHATT DAAAA? PM memang dah ade tapi beliau cabar aku sebab aku kate nak belajar something new. ingatkan die main2, lepas tu PM aku, kak ika cakap, "capik, awak kene tolong akak lead projek ni ek sebab akak kene siapkan projek lain". WHATDAAA,

INI SERIUSSS!! meoowww
  MING2 juga
Boleh blah x kau monyet wonder pet gile..potong stimm!!

Berderau jantong aku. gile. Tapi aku suke gile sebab mencabar. masalahnye 1st meeting,  dah banyak bende customer/partner mintak. kau bayangkan Jumaat petang meeting, depa mintak macam2, Isnin (hari ni) aku nk kene submit bende2 alah tu. Whattdaaa??? memang x tido lah aku. Pastu, 10 site kene completed bulan 12 ni jugak. **Baik kau bunuh aku je sabariah. :P

Ape2 pun i'll try my best. The biggest opportunity 4 me untuk tunjukan kat semue orang yg aku ni bukan monkey..ha3 Kalau aku boleh buat, Tahun ni tahun paling membanggekan untuk aku sendiri. Yeah. I can do It. Cabaran kau dah bermule capik. Oh yeahh :) Cabaran cam ni aku duk tunggu. Experience yg paling mahal so far :) meeooowww

Doakan aku :)

p/s: kau, kau jangan ingat aku nk show-off pulak. ni blog aku, so kat sini le aku nk melucah semue bende. mane lagi nk cite kan. huhuhu aku tulis aku lah bace balik...miahahaha :P ** tulisan hari ni rojak habis sebab otak aku tengah JEM. baru aku rase cam ne depa rase..hahahha

Jumaat, 14 Oktober 2011

Siape Aku Kalau Bukan Aku Yang Sekarang


Salam geng. uii sorry geng aku x sempat nk update lately ni. busy melucah, busy kerje, busy blaja gitar. miahaha btw jom layan kesah aku kalau bukan ape aku yg skung. **agak pariah aku kan

1. Jadi Perompak yang berjaye. ade group sendiri pastu ade senjate yg cool giler. Walaupun perompak aku masih ade nilai2 murni seperti sangup menyelamatkan anak kucing yg lemas. :P

2. Jadi C.S.I or skuad rahsie negare. macam cite omputeh tu. Janji senjate kene power & cool giler.

3. Bertangunugjawab memansuhkan sistem pelajaran yg merapek macam fizik, kimia & add math.. Ia sangat aneh! jem kepale aku belajar bende2 ni mase zaman2 skul dulu. ha3

4. Jadi seorang penternak Ayam serama @ Ikan Aquarium yang paling berjaye sekali.

5. Seorang penyanyi rock solo yg sangat Hebat. yeah! tapi masih lagi mempunyai keimanan. :P

Ahh lantak la, jom layan muke2 bangsat aku untuk hari ni :p

 sangat shiyall bukan :P
**Ciri2 Pan Asia yg Hebat

Rabu, 12 Oktober 2011

Budak perempuan kurang ajar


Salam geng,
Hye kau. Dan kau juga :). Jom aku pendekan cerite.

Time aku isi minyak moto tetibe muncul si gadis cute 13/14 tahun mungkin, datang menyape. "Assalamualaikum. Pak Cik bagi saya 5 minit. Pak Cik nak beli tak CD atau buku2 ni?(buku2 ilmiah).bla bla bla.." Waalaikumsalam. *Hey Bitch. Don't you dare say that word again!!!  mungkin aku akan cakap kalau aku ni wanita bukan?miahaha. Pak cik kau pangil aku..ha3 Time tu pulak aku memang nak cepat gile. So aku cakap, x pe lah dik, next time ok, Abang nak cepat ni. Sorry ye.TQ :) 

Oh Come On!! Aku nak tanye kau, kau & kau, DO I LOOK THAT OLD? Pak Cik? Kau panggil aku pak cik?? Dunie ni bagaikan gelap tibe2. X sedarkah beliau yg beliau sedang bercakap dengan lelaki Pan Asia Wannabee yg persis 17 tahun. Sedih!! Hahaha. Nyesal letak name blog aku Uncle Syaf.

p/s: Ape2 pun aku terharu dengan kesungguhan budak tu. Usia mude2 macam tu dah berbakti kepade agama & keluarge.

Short Update


salam geng,
sorry x sempat nk update ape2 beberape hari ni. kekangan mase.

1. aku dah betolkan tali gitar, so dalam proses nk blaja main gitar balik...awww
2. next entry nanti aku cite pasal penyerahan anak2 pungot aku si lulu, dudu & mumu.
3. Tengah fokus pada anak2 pungot aku si Ibrahim a.k.a Aim & Loqman a.k.a man sahaja :P

Ok Bai :)

Jumaat, 7 Oktober 2011

Aku & Cik Apple Kami Dah Lama Bercinta Rahsia Kini Dibongkar

Panas!! Gambar Bogel Artis2 Melayu Terbaru 2011 

Salam geng,
kau, kau tahu, aku dah lame bercinte dengan Cik Apple. Sejak 2009 lagi. x ramai yg tahu. Mungkin seorang dua. 
Bloggerwati hebat yg menawan.
rembat dari blog beliau. Klik sini Cik Epal
tapi bukan beliau.. :P

Hari tu aku berjimba ke tempat rahsie. Yes, Cik Apple. Big Apple Donuts. Aku Cinta Big Apple Donuts. Selalu kesini sorang2 kerane belum jumpe Si Dia yg boleh aku melucah sambil layan sessi Coffee /Tea & Donuts :P. Tempat ni khas untuk aku & Si Dia.
 Siape yg bakal duduk disitu?
Mencari? x tahu
 Si gemok yg aneh
The Alien Donut & Tom & Chery Donut
Apple Tea yg Maha stylo

Untuk geng2 & family, biase aku Tapaw je. :P, x pernah makan sini berteman kecuali sekali dengan adik bongsu. Nak die rase Makanan aneh ni di tempat yg mungkin eksklusif. At lease die x rase ralat dekat kampung bile kawan2 cerite tentang makanan & minuman mewah.
Seronok lihat adik enjoy di tempat yg asing bagi beliau

p/s: Jika disitu, Aku tanye diri, Sampai bile nk sorang2? Mencari? Kenape x ready? Azila? Oh aku x layak untuk die. Jika die pulih, Ustaz yg bakal gantikan tempat aku. Rencana Keluarganya. Jika nanti kau, kau, & kau lihat aku bersame seseorang, janganlah Monkey sangat. Mungkin itu Si Dia @ Sahabat. Aku bercadang nk invite seorang dua Sahabat Terbaik melucah disini kelak sebagai tanda Terima Kasih kerana menjadi sahabat yg sangat Rare!!

Always,
Uncle Syaf a.k.a Si Jejaka Pan Asia Wannabee yg x sombong :P

Khamis, 6 Oktober 2011

Melucah Di KGSAAS


Salam geng, 
Kau, kau tahu Pagi semalam aku meeting dengan customer, di Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah a.k.a KGSAAS. Aku sampai tepat pade waktunye. Sampai2 breakfast dahulu, OH tidak aku perlu Tawaf satu meja untuk bersalam dengan mereka2 yg agak ramai. tersipu-sipu disitu seperti gadis desa. damn sunguh wajahku ketike itu.
Ini adelah menu breakfast & Lunch,
Air Kenduri je?? Whatdaaa!!
Alhamdulillah org belanje, nk air mahal beli sendiri!
Antara customer & juga wakil2 Vendor2,
 yg due2 orang ni je sempat aku snap

tak ramai yg aku kenal, rate2 wajah baru. Dan seperti biase aku yg paling mude. Bangga lagik :P. Agak sukar untuk melucah dengan mereka2 yg jauh lebih tue dari aku. kan mudah jika mereke berbicara tentang sexs, coli merah frodo, hiburan, blog, twitter, duludansekarang atau facebook. pasti rancak bukan. Oh aku hanya bergurau. :P Aku Kan Si PanAsia Wannabee yg Aneh :P

Rabu, 5 Oktober 2011

Sesi Memasak Bersama Uncle Syaf Lagi


Salam,
Hye Kau. Dan Kau juge. seronokkah hari ni? Jam dibahu laptop sudah pukul 10:45 p.m. Aku baru siap masak & makan. lame x sentuh dapor. Mahu tau ape yg aku masak? Jom layan masakan Si Bujang Pan Asia Wannabee ni :P
 yeah..sambal bilis & Ayam goreng KFC Wannabee
*Memster pasti bangga punya anak seperti aku bukan?
**walaupun semuenye HANGOS!!

Sepantas cahaya aku upload dekat twitter & FB, dengan Title "resipi rahsie si bujang miskin". Lantas member lame waktu sekolah rendah dulu Si Kawaii Aja dengan sepantas kilat memberi komen yg membuatkan aku Insaf untuk sesaat dua. " jgn kater si bujang miskin....nih sumer rezeki yg ALLAH dh turun or bagi kt ko tok harini...so....marilah bersyukur...:)" Terus teringat akan nasib adik-adikku di Afganistan, Palestin, Afrika dll. Trimas Kawaii Ajar kerna menyedarkan aku. Trimas
 Ini wajah beliau, semakin cantik & bergaya,
Rindu mahu melucah dengan beliau, :P
Teringat mase darjah 1 dulu, waktu aku menangis,beliau  memberi aku duit 50 sen.  Memujuk mungkin. Sangat besar 50sen di waktu itu. Yezza aku masih ingat saat itu. kelakar. hampir 40 tahun x jumpe :P Trimas pada Uncle FaceBook kerna menemukan kami semule.

p/s: Rindu pulak dengan kengkawan lame yg lain. Cis, aku x patot jiwang di saat ini. Nak mandi dulu :P

Selasa, 4 Oktober 2011

Lelaki VS Perempuan Siapa Lagi GAMPANG?


Salam geng, hey kau, kau & kau..
Trimas kerna masih setie dengan blog picisan ni. Jom bace karya bangsat ku yg terbaru. :P
Perempuan : I x suke boy yg Merokok.  Mati cepat, banyak penyakit, bau rokok, duit Pokai!
Lelaki : I x suke girl yg gemok. Banyak penyakit, Mati cepat gak, duit habis kat Doktor n kain kapan.

Lelaki : I x suke girl yg bajet artis, nyanyi2, main gitar..aurat tu, berdose. Ingat Tuhan. :P
Perempuan : I x suke boy yg terlonjak-lonjak layan GIG, konsert. Baik pergi surau. Tuhan lagi suke

Perempuan : I x nak kawen sebab boy skung body ketul2 pun ramai yg Gay. Seriau. Whatddaa!!
Lelaki : I x nak kawen sebab girl sanggap “Timun” dll. Lesbo sesame housemate. Eeii lesbian! Suck!

Perempuan : I x suke boy kacak & Berwajah PanAsia macam Ucle Syaf.  Nanti kene rembat je :P
Lelaki : Ke U yg x Laku? Desperate la tu :P haktuiiiiituii!

Lelaki : Gua nak awek yg biase2 je. Sejuk mate memandang sudah la. Janji mak gua suke.
Perempuan : Sebab muke U burok. X de pompuan cantik nak pun kan!! What daaa?? oh please!

Lelaki : Gua x suke girl yg pakai tudung labuh. Sangap lebih. Malam2 layan Blue..yekyekyek
Perempuan : I x suke boy yg pakai songkok. Poyo.com. Hari2 malanhc*** dlm bilik :P busset lagik.

Perempuan : I x suke Mat Rempit. X de mase depan. X boleh buat laki..eii stupid!
Lelaki : I x suke bohsia, cikaro . Macam palat. Stok main dalam jamban. What The Pig!! Najis

Lelaki : Girl pakai tudong, tapi terjojol sane, ketat, lurah nampak, sekse, baik tangal tudong. Damn!!
Perempuan : Boy pakai seluar pendek time sukan, pakai seluar koyak. Style ke tu? Busset la!!!
 
Hey geng, chill, releks, We’re All in the same boat. Laki, Pompuan same je. Ade kelebihan & kekurangan. So x payah bajet innocence sangatlah nk kritik each other. releks sudah. suke ambik, X suke blah. we need each other, right? :P **Poyo bukan bile aku mention wajah PanAsia macam Ucle Syaf. berak ramai2. :P

Always,
Uncle Syaf :)

Isnin, 3 Oktober 2011

Najwa Latif Semakin Malampau!


Salam geng,
hai kau, kau & kau yg tengah bace entry ni.
Kau kenal sape perempuan ni? kenal x? aku tanye ni!! 
gambar ni aku rembat dari blog Die, Najwa Latif

Dielah awek YouTube yg makin naik. Orang kate suare die mendatar tapi lagu die besepah kat radio. Jadi ringtone kat telefon budak2 mude, mungkin kau salah seorang. Kau tau kenape aku cakap die Melampau? mane taknye, baru 3 bulan die upload Video lagu die "Cinte Muke buku" dah achieve 2,351,772 orang Viewers. pergh!! Hebat. jarang video2 artis Malaysia yg cecah sampai 2 Juta keatas. antare yg aku perasan video MUH - Pokok & Miss Lina. yg lain tu so far 2 ke 1 juta kebawah.

Budak ni memang RARE! Tahniah.Aku bukan Fanatic die sangat & bukan nak mengAgungkan die, tapi dah rezeki die. Aku x nak lah jadi manusie yg hanye pandai menjatuhkan hukum. aku sendiri kadang2 pakai seluar pendek, pakai rantai, x pergi kenduri tahlil walau bapak aku pakse, so sapelah aku nak cakap die ni bangsat, ahli nerake sebab mendedahkan Aurat yakni suare die. Kalau ilmu agame aku dah tinggi mungkin layak aku nak membebel  bukan? :P 

ce layan video die - "Cinte Muke buku"


p/s: Aku lagi prefer bile orang nak bagi nasihat pasal agama, die tu bagi point2 yg sejuk mate kau bile bace & die merendah diri dalam bagi pendapat. siap mintak maap kalau ape yg die cakap tu salah. Itu baru comel.com

Ahad, 2 Oktober 2011

Belajar Mengaji, OK ke?


Salam geng, 
x tau apsal lately ni macam ade perasan yg tarik aku untuk cari bende2 pasal Islam, dajjal, kiamat, illuminati, freemason, kisah2 rasul, zaman dulu, imam mahdi, perlembagaan, dunie, perang & sewaktu dengannye. Nak ikutkan aku bukan minat sangat ambik port bende2 cam ni,  jahil, ibadat pun tungang-langgang. But now rase enjoy lak bile cari/bace artikel2 or bukti2 yg related ngan bende ni. Aneh bukan? Aku pun rase aneh jugak. Miahaha Just nak tau je, tambah ilmu :P

Pikir nak belajar mengaji balik & paham isi2 kat dalam die. Insyaalah. So kot korang tau mane2 port nak belajar mengaji untuk orang tue macam aku ni sile Inform kat FB/twitter or comment bawah ni. Kot boleh belah2 subang jaya, PJ or shah alam. Malu pulak, hu3. Satu lagi, jangan bagi ustaz yg kaki rotan or garang sebab aku akan DEBIK or rotan die balik! sudah pasti!! :P
Ape? uncle syaf nak belajar mengaji? Tak Jambu la cam tu.
"Kepale HotaK Kau!!"

p/s: Ape2 pun x de lah nak berubah secare drastik. Bagi aku betul2 ready or paham dulu. X nak lah tetibe je jadi baik, kang cepat pulak jadik jahatnye, kan, aku dah la lalang sikit. :P *tahu mati tu bile2 je tapi doa2 la dipanjangkan umur. Amin :) 

Sabtu, 1 Oktober 2011

Melucah Di Malam Hari Jumaat (bukan malam jumaat)


Salam geng,
selamat pagi Kau, Kau & Kau. terbangon awal giler hari ni walaupun tido pukul 5 pagi. Ni gare2 nak memerot. potong stim betol. Btw, malam tadik, agak2 x de bende nak buat g melucah kat area pantai dalam dengan member2, g makan2 kejap. Pastu din-dong din-dong cari tempat melucah padahal dah pukul 12 malam dah. last2 pegi Uptown Kota Daman'. dekat setaun gak kot aku x cemar duli pergi sane. :P

Sempat buat treatment resdung kat pak cik tu. Pergh jadi Demo pulak aku, ramai gak org tengok. Batak giler. sakai! yg syoknye, Pak Cik tu adelah org pertame yg korek lubang hidong aku. x pernah lagi ade orang korek idong aku sebelum ni. miahaha :P