Sabtu, 24 September 2011

Keluarga Azila Dah Maafkan Uncle. Alhamdulilllah

Salam geng,
baru call mak azila. mule2 uncle tipu, uncle cakap name uncle Akim. then mak die cerite keadaan die. masih macam dulu. x ade perubahan lagi. dah 3 tahun mcm tu. Ade sedara-mare yg sihirkan die sebabkan saka keluarga. so die jadi mangse. Mak die minta umur die & suami dipanjangkan, so die boleh jage Azila. dieorang takot kalau dieorang x ade nanti x ade sape nak jaga azila. Sebak aku. :(
 masih mcm ni lagi keadaan die kot,
x boleh bergerak, x boleh bercakap, hilang ingatan,
terlantar mcm 2 & kurus kering,

Then uncle terus-terang, uncle cakap sebelum azila sakit uncle dah lukekan hati die & tinggal kan die. Takot kalau uncle pergi tengok die nanti die lagi sedih. Uncle mintak maaf & suruh sampaikan dekat telinge azila. Then mak die cakap " x pe, bende dah jadi. Mak cik maafkan awak bg pihak die & mak cik satu family pun maafkan. bagus juga awak putus sebelum die sakit, so awak x de janji utk  sehidup semati ke, ape2 ke dengan die. so bile die sakit x de bende yang perlu dituntut. Die dah maafkan awak & x payah rase bersalah lagi."

Alhamdulillah, seronok & lega rasenye. Terpadam dah rase bersalah yg uncle simpan 3 tahun ni. then uncle cakap name uncle Syafiq. mak die terkejut & mak die kate patotlah macam kenal suare sebab sebelum ni uncle selalu telefon. hu3 ape2 pun buat mase ni uncle x ready nak ziarah die & mak die paham. Terima kasih mak cik & same2 kite doa Azila cepat sembuh. amin. 

 Abg slalu doakan baby cepat sembuh,
Abg nk tengok baby senyum macam dulu, sehat & kuat.
nanti boleh baby ajar abg mengaji kan :P
baby kene kuat, lawan penyakit tu. kesian dekat mama dgn ayah.

Untuk sape2 yg nak tahu cerite ni dari mule boleh refer link kat bawah ni.


p/s: Thanks pada kengkawan yg bagi support kat aku & doakan supaya azila sembuh mcm dulu. Mak die nk jodohkan die dengan Ustaz kalau die sihat nanti. Mudah-mudahan. Dan aku pulak? aku rase Lega teramat sangat. Boleh teruskan hidup mcm biase dengan hati yg lagi tenang. Dan aku harap x akan kecewekan sesiape lg lepas ni.pengajaranKan :)

7 ulasan:

cik ziqa berkata...

baru baca pasal ni...

hope azila kuat ! semoga dia akan sihat seperti biasa...aminn

^ Uncle Syaf ^ berkata...

alright ...thanks cik ziqa :)
same2 kite doakan die ye..dah 3 tahun die suffer macam ni :(

hu3

fathiahRAIHANA berkata...

dulu pun da pena bc post uncle pasal sis ni .. masih mcm tu ea .. ciannye ..
moga dia makin sembuh dan kuat ya :) insyaAllah .

^ Uncle Syaf ^ berkata...

thanks fatin..yup masih mcm tu jugak keadaan die..hu3, same2 kite doakan die cepat sembuh ye....btq thanks again :)

::FAIZ FARISH:: berkata...

semoga dia sembuh

^ Uncle Syaf ^ berkata...

thanks bro

Pojiepooh Abdullah berkata...

kesiannya dia lama sangat kan dia sakit.. so ingat tuh jangan buat pompuan merana lagi tau. hope dia pulih la cepat2 sian dia