Rabu, 7 September 2011

Izikan Dari Jauh .


Kadang2 kite lupe kite ade 2 pilihan dan pasti ade akibatnya. Baik? Burok? kau sendiri tanggong. Kau tau kau tak cukup kuat, tapi kau hipokrit, kau kate kau boleh lupekan memori tu, tapi hati kau Tak. kenape? kau ada jawapannya..Kau nak lawan & tuntut hak kau, tapi kau Bacol! takot kau atau die atau beliau yg akan terluke. takot meruntuhkan "bangunan" yang baru dibina, Tapi tahukan kau bahawa bangunan tu boleh runtuh dengan sendirinya? Takdir mungkin.

Kau nak lupekan "kisah" kau dan die tapi kau lembik! kau tak boleh! "ah, kalau kite sayang, lepaskan je demi kebahagiaan die. Berkorban demi org yang kite sayang, Tak salah bukan". kau rase kau ikhlas? kau mampu? kau sanggup? kau yakin? Nasi dah jadi bubur, tapi bubur boleh makan kan? itu pun kalau kau pandai! kesilapan yang lepas jadikan pengajaran.

Menafikan batin kau sendiri, buat kau tersekse. sakitnye kau & Tuhan yang tahu. mereka yang melihat & mendengar mungkin tertipu dengan keriangan kau. jika takdir kate kau bukan untuk die kau pegang ni "aku bukan untuk kau, melupekan kau tak mungkin sekali, walau kau tak perlukan aku tapi izikan aku mencintai kau dari jauh."
  
 Love,        
Uncle Syaf


4 ulasan:

shidasyakirin berkata...

nie ditujukan pada sapa uncle??

^ Uncle Syaf ^ berkata...

diri sendirik jugak,,,kesah lame..miahahah

miera berkata...

aisey man uncle , ayat puitis awk nie buat hati saya tersentuh n suddenly teringt kisah2 lama laa . buat saya terfikir .

^ Uncle Syaf ^ berkata...

yeke..ha3, chill bebeh, dah lupekan..ha3