Jumaat, 30 September 2011

2012 Permulaan Penjajahan Terhadap Manusia


Salam geng,
Aku, kau & kau & die & beliau & semue dah pun terlanjur. Yup! trust me baby. :) Mule2 kite naif, enjoy, kemudian mengikut, lepas tu dikawal & dijajah, kemudian  jadi puppet & x lame lagi akan jadi robot. Wow!!! Tahukah kau & kau semue? SARS, H1N1, Selsema Burung, Kebuluran, Peperangan, pelbagai wabak, fitnah & propaganda semuenye dah diatur oleh "mereka". Tujuan? Mudah je. Mengurangkan populasi manusie secare perlahan-lahan bagi memudahkan kerja mereka kelak. Target akan datang, meghapuskan 90% penduduk bumi. Kelakar bukan? bunyinya Aneh.
Kau perasan x? Sejak akhir2 ni banyak symbol2, tanda2 & "Hint" yang dah ditunjukan kepade awam? dan 2012 adelah Permulaan besar mereka untuk Memulakan Agenda "The New World Order." Apakah? bagi mereka yg belum tahu, pergi tanye Pak cik Google.
Bersediakah kite nak hadapi penyeksaan mental & fizikal secare Brutal oleh mereke2 tersebut? Siapekah mereke2 tersebut? Mungkin 2012 bukan Kiamat yg sebenar tapi Permulaan Kiamat yg dah dirancang oleh mereka-mereka sejak berkurun lamenye. Bagaimana situasinye? kite nantikan. Banyak artikel, video, bukti dari dalam & luar negare yg dah diwar-warkan. Jadi x perlu aku terangkan secare Tersurat. Yang pasti aku belum cukup2 bersedie & masih tungang laggang lagi. Kite semue dah jauh terlanjur, mungkin agak sukar untuk mengubahnye.

 
Gambar2 ni semuenye ade maksud tersendiri.
Semuenye dah di rancang..
Ia semakin Hampir...Kau dah Ready?

p/s: Agak kelakar dengan ayat member aku. "weyh, mesti kite x sempat nak tue kan. Habislah duit APFH kite mesti x dapat. rugilah macam tu." Tergelak besar aku dengar. :P

Khamis, 29 September 2011

Trimass Geng


Salam.
hye kau, kau & jugak kau yang tengah bace. :). aku baru balik dari melucah dengan geng2 melucah aku. errm malam ni mabok rokok pulak sampai kencing pun jadik kaler jingga..miahaha toksin banyak sangat bai. ** x senonoh!! :P Hey kau, kau & jugak kau, Aku nk nak cakap trimass banyak2 sebab jadi stalker aku. walaupun tak banyak komen tapi bile check balik bilangan viewers agak WOW. trimass. Jadi aku akan terus berkarya sebab aku tau aku ade pembace :)


Hey kau, kau & jugak kau,
perasan x aku selalu update blog tengah2 malam. Yelaa kat opis blog dah kene Block, memang x dapat lah nk update kan. nak bace blog korang apentah lagik. Perasan x aku dah tak bahasekan "uncle" hari ni? he3, saje, rase lagik sempoi kot mcm ni kan. Hey kau & jugak kau, aku nk cakap Trimass lagik sebab korang memang "RARE!!" :)

Selasa, 27 September 2011

Dah Boleh Senyum. Tahniah :)


Salam geng,
Oh, terjage dari tido. jam dah pukul 10:30 mlm. Lame jugak tidor. Letih mungkin. Wah, dekat luar hujan. patot la sedap tidor. Terus bagon, bagi anak2 makan kejap. Siap!! Terus berlari bukak Twitter, FB, Blog. Sambil layan lagu2 si gemok yg berbakat besar. Si Adele. sape tak kenal. Memang masyok dengar lagu2 die tengah malam ni. Layan rolling in the deep, someone like you, set fire to the rain, chasing pavements, hometown glory dll.

Terpakse layan Marlboro sejuk malam ni, kedai banyak dah tutup. Bakar duit lagik. Maaf, duit aku. kau, kau & kau jangan bising. :P. Tak putus2 kate semangat & nasihat dari kengkawan FB, Blog, & geng2 melucah yg lain. Trimas, tak sangke ramai yg perihatin tentang kesah uncle & azila. Ye, same2 kite doakan die cepat sembuh & dapat hidup normal mcm kite semue. Trimass geng :)
Uncle? Uncle dah boleh senyum macam kau, kau & kau yg lain. Uncle kan kuat. dekat depan, banyak lagi bende yg nak kejar. yeah, Let bygones be bygones. tak gune jugak duduk ber'Ghotic lame2 mengenang bende yg lepas kan. :P

Sabtu, 24 September 2011

Keluarga Azila Dah Maafkan Uncle. Alhamdulilllah

Salam geng,
baru call mak azila. mule2 uncle tipu, uncle cakap name uncle Akim. then mak die cerite keadaan die. masih macam dulu. x ade perubahan lagi. dah 3 tahun mcm tu. Ade sedara-mare yg sihirkan die sebabkan saka keluarga. so die jadi mangse. Mak die minta umur die & suami dipanjangkan, so die boleh jage Azila. dieorang takot kalau dieorang x ade nanti x ade sape nak jaga azila. Sebak aku. :(
 masih mcm ni lagi keadaan die kot,
x boleh bergerak, x boleh bercakap, hilang ingatan,
terlantar mcm 2 & kurus kering,

Then uncle terus-terang, uncle cakap sebelum azila sakit uncle dah lukekan hati die & tinggal kan die. Takot kalau uncle pergi tengok die nanti die lagi sedih. Uncle mintak maaf & suruh sampaikan dekat telinge azila. Then mak die cakap " x pe, bende dah jadi. Mak cik maafkan awak bg pihak die & mak cik satu family pun maafkan. bagus juga awak putus sebelum die sakit, so awak x de janji utk  sehidup semati ke, ape2 ke dengan die. so bile die sakit x de bende yang perlu dituntut. Die dah maafkan awak & x payah rase bersalah lagi."

Alhamdulillah, seronok & lega rasenye. Terpadam dah rase bersalah yg uncle simpan 3 tahun ni. then uncle cakap name uncle Syafiq. mak die terkejut & mak die kate patotlah macam kenal suare sebab sebelum ni uncle selalu telefon. hu3 ape2 pun buat mase ni uncle x ready nak ziarah die & mak die paham. Terima kasih mak cik & same2 kite doa Azila cepat sembuh. amin. 

 Abg slalu doakan baby cepat sembuh,
Abg nk tengok baby senyum macam dulu, sehat & kuat.
nanti boleh baby ajar abg mengaji kan :P
baby kene kuat, lawan penyakit tu. kesian dekat mama dgn ayah.

Untuk sape2 yg nak tahu cerite ni dari mule boleh refer link kat bawah ni.


p/s: Thanks pada kengkawan yg bagi support kat aku & doakan supaya azila sembuh mcm dulu. Mak die nk jodohkan die dengan Ustaz kalau die sihat nanti. Mudah-mudahan. Dan aku pulak? aku rase Lega teramat sangat. Boleh teruskan hidup mcm biase dengan hati yg lagi tenang. Dan aku harap x akan kecewekan sesiape lg lepas ni.pengajaranKan :)

Khamis, 22 September 2011

Aku dah tak kuat dah

Salam geng,
Tetibe lagu "Maafkankan Aku" terpasang kat laptop & satu-satunya nama yang terpancol dekat kepale adelah AZILA. again?  kenape bukan orang lain? why now?

Azila 2010
Sakit + Hilang Ingatan + Tak boleh Bercakap +
Kurus kering + Tak boleh makan, minum susu je +
Tak boleh bejalan + 0
Azila 2008
*Semasa sihat, chubby, manje,sweet, baik & GF ku

Girl yg uncle dah hancorkan hidop die sampai die sakit. And now  x tau macam mane keadaan die. 3 tahun dah bende ni jadi. Ingat dah boleh lupe semue ni but seriously I can't. i'm not strong enough. Dah Setahun x jumpe & x call mak die, nak tanye kondisi die. Maybe sebab  lupe or sebab  x nak ingat lagi kisah ni.

Maybe mase dah sampai. Uncle kene bagitau juga parent die sape uncle. Kene terus terang yg lelaki yg selalu jengok Azila mase die sakit dulu bukan senior @ kawan Azila tapi Lelaki yg dah hancorkan hati anak dieorang sebelum die sakit macam tu. Uncle dah mainkan cinta Azila & lepas tu die dah x boleh nak cinta ape2 pun sampai sekarang.Die hilang semuenye.  Bodoh sgt aku, nak menyesal pun x gune lagik.

Masih macam ni lagi ke kamu baby?

Yup, lepas je kejadian tu, uncle try untuk single tapi sampai satu tahap uncle x boleh elak untk sayang orang lain & stiap kali uncle bercinte, semuenye FAIL. x ade yg kekal. karma kot. Uncle nak jumpe die, family die & semuenye akan berakhir. dan lepas tu Uncle x nak ingat lagi pasal bende ni. Maybe dengan care ni rase bersalah selame 3 tahun ni akan hilang. Uncle dah tak kuat macam dulu. Shit!! down gile sekarang. geng,  plz jangan ulang kesilpan uncle ni.


Maafkan Aku

 
Dari Jauh


p/s: Bagi yang nak tahu cerite ni dari mule boleh refer link dekat bawah sebab uncle dah tak larat nak ingat balik or nak tulis. 


Ini bukan entry simpati tapi entry penyesalan untuk si bodoh seperti aku!!fuhh x boleh nk control emosi wat mase ni. x boleh tido. hope boleh pretending x ade ape2 yg jadi besok.

Rabu, 21 September 2011

Beraye Umah Pak SU


Salam geng,
hari tu kiteorang melepak dekat rumah Pak Su, sambil2 tengok nenek yg tengah sakit kat sane. ramai sedara mare ade, meriah giler.btw, jom layan aktiviti kiteorang kat rumah Pak Cu hari tu,  sorry kuality gambar agak kureng sikit

 my cousin with my sister
 my cousin wth his fiance
 Lisa, Mak Su & Angah
 angah
 Pak Su
 My lovely Mak die stay kat rumah Pak Su jage Wan..
meroyan Abag uncle kat kampong kene masak untuk adik2..ha3
**padan muke :P
 Acu punye Motor,
gempak gile motor ni

Selasa, 20 September 2011

Senarai Pemenang Giveaway Kenangan Bergambar - Are You Feeling Lucky?


Salam Geng,
Woo seperti yang ditunggu-tunggu oleh peserta "Giveaway Kenangan Bergambar - Are You Feeling Lucky?", Uncle nak umumkan senarai Pemenang2 yang bertuah. Congratulation :). Sebelum tu layan dulu gambar2 sekitar majlis mengundi yang dilakukan secara telus gile. Paling telus dah ni. :)
 Senarai Peserta. 52 Orang kesemuanya. TQVM :)
P/s: Kertas yg digunekan adalah kertas RECYCLE ye :)
 Kertas & Balang Cabutan yang Maha Unik :P
 Kak Shida, My Lovely Assistant & Sifu.
Blogger Hebat yang dah banyak menang Contest.
Tak de die tak jalan la Contest ni. Thanks Sifu :)
 Mereka2 Yang Mancabut Undi. TQVM to my colleagues, ramai kot :)
woo En Jasri pun terlibat dalam ini cerita, sukar dipercayai. Trimas Bos :P
**p/s: ade jugak yang saje2 gatal berposing main cabot2, layan je
Aksi2 Pencabut Undi, sporting habis :)

Orite, Sekarang diumukan Senarai Pemenang:-

Hadiah Pertama  - Cik Dya
Hadiah Kedua     - Zalina
Hadiah Ketiga     - Darkrose & Ogy
Hadiah keempat - Intan Nabilah & SoFiaHB

Mane yang tak menang, cube next time. Pada pemenang, Hadiah akan di masukkan ke dalam akaun korang pada 29/9/2011 insyaallah. Sile emailkan nama penuh, no akaun & jenis bank ke uncle.syaf@gmail.com. Sile inform cepat2 kalau tak masuk k. :). Thanks tu FB - Kenangan Bergambar sebagai sponser terbesar contest ni. Hope korang enjoy dengan hasil tangan beliau kat dalam FB tu. Thanks to kak Shida juga sebagai sponser bersame Uncle Syaf :)

p/s: Untuk Summary Entry2 sepanjang Giveaway ni boleh klik sini & dan sini & dan juga sini.

Isnin, 19 September 2011

Kakak Gunting Yang Aneh


Salam geng,
Semalam Uncle gunting. mule2 bajet nak botak tapi sebabkan macam tak ngam uncle potong pendek. Mase gunting rambot tu, kakak gunting berbangse cine yg gunting rambot uncle. Aneh sungguh beliau. Gunting rambot pun terkial-kial. lembab. rasenye kalau aku tengok cite transfomer sampai abis pun belum tentu siap. :P  **budak praktikel kot.

Then, dari awal sampai dah nak habis kau gunting, baru kau nak bersuare & tanye soalan yang sangat bangsat. "Rambot u ni ada banyak jatuh ek".. WHAT DAAAA??? pergh comel gile soalan ko, perli ek? Haram J betul. hahaha mentang2 rambot aku dah makin sikit. Cis!!!!  Dalam hati uncle time tu "ade jugak yg aku botakkan kepale kejap lagi ni kang". :P

 amacam? pendek kan.
Terima Kasih Kakak Gunting. 
kau berjaye buat rambot aku jadi rambot Pengkid! Cis!!
*sumpah aku ingat muke kau sampai mati :P 

p/s: Aku cakap potong style Pendek, bukan style Pengkid!!! ahhh

Ahad, 18 September 2011

Shopping Complex Yang Maha Ngeri


Salam Ahad,
tadi singgah Summit Shopping Complex jap, pergi potong rambot, lepas tu nk balik sebab nak pergi umah sister, Hujan lah pulok. parking balik then pergi makan KFC sebab lapar gile.

 makan sorang2 da..hu3

lepas makan nk gerak Hujan lagik. Then Tawaf dalam tu, sekali ade minah ni bagi brochure,  uncle ambik then dengan sepantas cahaye je die calitkan pekejadah lotion kat tangan uncle, pergh sesuke hati kau je. Terus uncle tarik tangan uncle and blah je. Then, pergi karaoke sorang2, damn! bapak Busuk tempat tuh. habis karok, ade pulak mak cik indon ni nk beromen-romen dengan balak die dekat belakang Pintu kecemasan. lantak kau lah. janji ko tak kacau aku. Jalan2 lagik ade mak cik indon (lagi) panggil nak suruh berurut, uncle buat bodoh & blah, die kejar belakang, then uncle jalan sampai die penat nak kejar..ha3

Masih hujan, tak sanggop nak tunggu, redah je, merempit balik rumah, nasib baik dekat. Itu je :) sekarang ni tengah hujan lagik, nak pergi rumah sister kat Cheras pun tak dapat..haiisshhh

Jumaat, 16 September 2011

Delete Entry Lagi?


Salam geng,
yooo..entry tengah hari tadi ucle dah delete. WTF! uncle bace balik macam geli geleman kot, macam harem. What is the hell happening to ME? shit, just forget it. i'm cool right now, Yeah!! tak de mase uncle nak fikir bende2 yang mengarot macam tu. cis, memalukan kaum lelaki je!!!

btw, karang nak pergi rumah Pak Su dekat Keramat AU, ade makan2 family dekat sane.

kucing member, besar gile,
Leo name budak ni..

p/s: I'm going to cut my hair shorter this week. Yuckkk dah macam orang sakai dah :P

Khamis, 15 September 2011

Terjaga Di Pagi Hari


Salam geng, terjage dari tido. tengok jam pukul 8:30 a.m, terkejot! belek2 balik baru 3:30 a.m daa. cis, terjage sbb perot sakit plus lapar. nasib baik bijak. nasi goreng smlm tak buang pun, letak atas meje, takot jadi macam smlm, x de kije nk pegi cari kedai makan pagi2 bute. 
tak de la sedap mane pun, tapi makan je
rezeki, jangan banyak cite!

kepale still sakit2, migrain jadi lagi terok, badan tak balance sgt sebab telinge sakit, nk muntah2, kalah org mengandong. damn! ubat doktor bagi memang buat ngantok giler and "high" sepanjang mase, hope boleh recover cepat sebab nk siapkan kerje sikit kat opis.
muke sakit. tapi macam tak sakit kan.
*saje nk tunjuk gua dah kurus sikit..ha3, berat ade turun 4KG sudah.
* body aku dah sedap lepas ni memang jual mahal laa :P

p/s: Nak tidor kejap, kepale dah start sakit balik, dizzy gile rase. wish me cepat recover ok :)

Rabu, 14 September 2011

I'm On MC due to ear infection and stomach ache


Salam geng,
Entry ke 3 untuk hari ni (sangat rajin). FYI, I’m on MC (yesterday and today) due to ear infection and stomach ache. telinge asyik keluar air je then melarat keluar nanah. wekk. perot pun gedik2 nak sakit time2 ni jugak, cis! rase macam tengah "high" lepas ambik ganja pulak. Badan pun macam tak berape nk balance ni, dah macam orang mabok lak. kepale macam pusing2 sikit..ngam lah tu, minggu sakit untuk uncle kot. cis!!!

 Kos untuk ubat2 je dah RM 94.50
woo kot keluar duit sendiri memang kopak
nasib baik ade ING

dan sekarang aku rase macam nak muntah2 je..Arghhh! :(

Mengamok Kerana Lapar


Salam, Morning geng..
shoot the Frog!! yeah..Fuhh! terjage awal, 4 pagi dah bangon. ni akibat kelaparan yg maha dasyat. Gile kau, last uncle makan semalam mase breakfast, tu pun makan nasik lemak kat umah Pak Su uncle. lepas tu mane ade makan2 lagi, petang semalam pun makan ubat je. memang lapar giler. puas mengamok kat FB & Twitter.

Tahan punye tahan, then surrender, pukul 6 pagi tadi rider pergi cari kedai. Sume tutop lagik, mamak je yg bukak. Bantai order roti canai, ingat nk tapau. lame siot tunggu, terkial-kial pulak kau mamak nk buat roti canai! time aku lapo ni pulak ko lembab buat kije, Damn! TAk tahan punye pasal makan kat situ jelah, tak jadi tapaw.

Abaikan kasakaian rambotku di pagi hari!

 dah abis baru nak tangkap gambar.
 Ptuii!!! teh tarik FAIL!! bese sedap je

p/s: kepale masih weng lagik akibat ubat kejadah yg doktor bagi semalam..