Selasa, 23 Ogos 2011

Uncle Syaf Raya Greeting


Salam geng,
sorry tak update almost seminggu..uncle tak berape sehat sikit and tak de mood. ha3. btw, malam ni uncle nk g berbuke dengan member Vlog dekat Extreme Shah Alam..sape nk join jom..:)

Btw, Layan Video Raya dari Uncle ok..tak tengok konpom nyesal :p

Rabu, 17 Ogos 2011

Support Kawan Korang


Salam, Halu geng..
Finally i've made a video yang betol2 berjaye puaskan hati uncle sendiri and at the same time dapat puaskan hati kengkawan yg terngok video ni samada dekat youtube & 1tube.my. Thanks :) Untuk korang nak tengok muke uncle nangis inilah masenye...ade dalam video ni...hahaha

Uncle buat malam tadi...So layan ok, enjoy :)

Video - Support Kawan Kau

Isnin, 15 Ogos 2011

Vlog Terkini


Salam geng,

sorry tak berape aktif blogging lately ni, busy kot...oh yeah, uncle skung diserang insomnia kembali...argh!!! stress aku... dapat tido kul 5 ke 6 pagi...haishh

btw geng, jom terjah vlog terbaru uncle...tengok kat bawah ni :)

Rabu, 10 Ogos 2011

Giveaway Kenangan Bergambar - Are You Feeling Lucky?


Salam geng, uncle nk buat 1st giveaway...hehehe enjoy :)
1. Perlu add "Kenangan Bergambar" dekat facebook.
2. Wajib follow blog uncle syaf & blog shidasyakirin.
3. Buat simple entry, postkan banner ni dalam entry korang & tajuk entry "Giveaway Kenangan Bergambar - Are You Feeling Lucky?"
4. Tarikh : 10 Ogos 2011 - 10 September 2011.
5. Tingalkan link entry, ID Facebook & ID Blog dekat ruangan comment ni. 

Hadiah Pertama  - RM 30
Hadiah Kedua     - RM 20
Hadiah Ketiga     - RM 10 (2 pemenang)
Hadiah keempat - RM 5 (2 pemenang)

Boleh lah tambah duit raya korang kan :p. BTW Hadiah ditaja oleh kenangan bergambar, Uncle Syaf & shidasyakirin.Jangan lupe terjah2 vlog2 uncle syaf dekat bawah ni :)

Isnin, 8 Ogos 2011

BBQ Di Bulan Ramadhan


Salam geng,
jumaat lepas uncle balik kampung..sempat berbuka ngan family 3 hari iaitu jumaat, sabtu & ahad (semalam). yeah!! Sabtu sempat gak uncle ngan family buat BBQ ala uncle syaf & along..muahaha panjang name resipe. kami ade rempah2 & recipe rahsia nk kasi sedap. tak boleh cerite sebab rahsie :p layan je gambar2 ni...

wooo sangat sodap!! yummy, BBQ ni dah jadi kepakaran uncle [nk takbur kejap..hahah]. belajar dari member then combinekan idea uncle, idea member dengan idea my sister. tu rase die gempak giler. boleh buat business lepas ni..hahaha

Khamis, 4 Ogos 2011

Petua Hilangkan Cat Pada Baju


Salam geng,
Bulan puasa ni mesti ramai yang nak cat rumah bukan. oh yeah. dan selalunye baju korang selalu kene cat. sayang kot, boleh pakai lagi. So uncle nk share sikit cara nak hilangkan cat kat pakaian korang.

Korang rendamkan pakaian korang dalam minyak tanah or thinner dalam beberapa jam, then basuh dengan sabun lepas tu bilas macam biase. tak hilang lagi korang rendam balik dalam minyak tanah tu. Orite :)

What the PIG!!!!

Ada Orang Sentap Daa...



 tomey nye..
Salam geng,
uncle rase nak terkentot laju2 pun ade ni. tetibe je dapat email dari officemate tersentap gare2 entry blog semalam. pulok dah. uncle tulis untuk orang lain, orang lain pulok yang terase. kan dah malu. hahahha. Nampaknye nak kene tulis details lah lepas ni kasi semue orang paham....haissh, tak kan nak letak name pulok!!!

macam tuan hamba seorang pulak staff perempuan kat office saya, dan uncle cakap pasal dokumen office, bukan pasal bende lain. ni lah masalahnye bile cakap pasal orang lain, orang lain pulak yang tersentap. Lantak mu lah sabariah, tulah, orang kate kalau makan asam pedas teraselah pedasnye...hahaha Btw abaikan je, tak masuk dalam exam, banyak lagi kerje2 office nak kene siapkan.

Rabu, 3 Ogos 2011

Bengang Dengan Officemate


Salam Geng,


Agak bengang sikit tadi sebab bile bercakap dengan sorang staff perempuan ni agak kerek muke beliau. ape hal kau. macam good good lah pulok. Aku tanye pasal dokumen aku ko jawab macam tak jawab je, pastu siap main jeling2 mate lagik. cungkil pakai garphu kang baru tau. sabar capix..bulan puase ni!!! :p

Ape2 pun, idea untuk vlog dah banyak dah, tapi nak buat tak sempat sebab malas & busy..ha3, nanti dah siap uncle buat ler. btw, hope malam ni diberi kekuatan untuk sambung terawih lagik.

Selasa, 2 Ogos 2011

Salam Ramadhan


Salam Ramadhan geng,
sorry lambat update, tak berape sehat sangat ini hari, sakit kepale daa...

Btw, Alhamdulillah dah 2 hari puase, Sempat buat terawih jugak tahun ni, dah 2 hari. tahun lepas tak buat langsung...Alhamdulillah le ade peningkatan sikit kan. ha3. So far tak terjah bazar ramadhan, makan biase2 aje, nak belajar makan ape yang ade je, tak nak membazir sangat macam previous years. Hope Ramdhan kali ni jadi yang terbaik buat uncle dan geng semue. Insyaalah

Isnin, 1 Ogos 2011

Adik Leman Meningal Dunia


Leman Meningal Dunia. Al-Fatihah
Salam geng,
semalam salah seorang anak pungot uncle telah meningal dunia. punca tidak diketahui. Agak terkejut bila balik dari rumah tetibe nampak mayat beliau. Lantas uncle sendiri yang menguruskan jenazah arwah. agak ralat kerana uncle jaga dan didik beliau dari beliau kecil lagi. dah 2 bulan kami bersama.

arwah leman

 memandikan jenazah leman

mengkapan jenazah
selesai dikapankan

Entry Ini bukan mempersendakan agama islam tetapi sebagai seorang ayah uncle rasa bertangungjawab untuk menguruskan bangkai beliau dengan sempurna. kehilangan beliau memberi impak kepada kami sekeluarga. sesiapa yg mengangap ini mempersendakan agama, mohon ampun, ia tidak sama sekali, tapi kalau kau nk rase bergitu lantak kau lah. aku dah cakap dah :p
 
Sekarang anak2 uncle yg tingal hanyalah Ibrahim, Loqman, lulu, dudu, bubu & nunu.