Khamis, 28 Julai 2011

kene kacau hantu


salam geng,
malam tadi kene kacau dengan bende halus...huhuh actually uncle kene kacau macam ni since tingkatan 5 lagi. mase uncle masuk belajar dulu pun kene jugak tapi jarang, bile duduk rumah sewa pun lagi jarang tapi malam tadi paling terok uncle kene. arghhh!!! 

setiap kali bende tu datang memang dapat rase then suare die bingit giler..macam banyak suare. bile dah bace2 ayat al-quran rase ok, then die datang balik, bace balik die hilang then nak tido die datang balik. banyak kali juga kene malam tadi. mase form 5 Mak uncle ade ajar letak bawang putih plus lada hitam tapi dah tak bekesan dah. kene letak surah yasin dekat muke baru ok... 

celake lah bende tu, bile bukak mate die hilang. arghh!!! inform kat housemate, housemate kate malam tadi sebelum tido pun die ade dengar bende menangis... haishhh!!!

Isnin, 25 Julai 2011

Kampong Boy ak.a BUdak Kampong part 2


Salam geng,
maaf tak sempat nk update panjang2..ni uncle try tulis seringkas yang boleh. Jom add geng uncle kat Facebook , taip je " Kenangan Bergambar" .. sangat best2 picture2 kat sini. Beliau sangat berbakat. jangan lupe add beliau ok :)

BTW, untuk korang nak tau ape aktiviti uncle kat kampung weekend lepas, tengok kat bawah ni ye :)


Rabu, 20 Julai 2011

Aktiviti Buat Masa Ini


salam geng,
maaf tak sempat nk update ape2...letih, penat & busy sikit.

- baru balik dari melucah ngan member2 imam, aisah, aze n reza
- penat bergym 3 hari ni
- besok malam uncle balik kampung, ade kenduri. so TAK AKAN UPDATE ape2 since besok sampai ahad.
- bibir pecah sebab makan durian banyak sangat.
- tak sempat nk buat Vlog baru sebab kekangan mase.

bye :)

Selasa, 19 Julai 2011

Aktiviti Di Hujung Minggu :)


salam geng,
maaf tak update ape2 semalam, btw,  sabtu lepas uncle pergi kl convention Center untuk majlis Graduan. malam nye pergi layan harry poter. Ahad pulak Uncle makan durian ngan member2, dan malam ahad tu pulak my sister accident dekat highway. dengan kawan2 die. kene himpit dengan krete lain. nasib baik tak teruk. so bergegeas lah uncle dengan member ke Hospital Putrajaya. OMG, die kat dalam tu 3 jam, tapi bile keluar tak delah teruk sangat. Tak tau Doktor tu buat ap,e padahal pesakit tak ramai...

Tak sempat nak masukan ape2 gambar cuz dekat office ni, ade kerje nak kene buat. bubbye :)

Jumaat, 15 Julai 2011

Kelapa & Graduan

Lady Gaga cuba membunuh diri dari bangunan 96 tingkat, wow!!1

Salam geng,
tengah hari tadi nampak kelape mude, terus teringin nk minum. skali beli RM 3 daa.. dah ler isi tak ade..cis!!! hahaha

BTW, besok, sabtu, uncle ade dekat KL Convention Center untuk majlis graduan tu. hope ade cann dapat hadiah..he3, bagi sape yang tak taw, boleh tengok video uncle dekat bawah ni :)

Khamis, 14 Julai 2011

Eh iklan percuma di bilatergigithalia.com?



Salam geng,Hari uncle nak join segmen Eh iklan percuma di bilatergigithalia.com? dari blog bilatergigithalia.. name tak boleh blah..ha3, btw uncle baru je kenal mamat ni dalam industri blog.

Caranyabagi sesape yang nk join :-
  1. Buat satu entri “Eh iklan percuma di bilatergigithalia.com?”
  2. Snip/printscreen header Blog ni dah letak dalam entri.
  3. Tulis dua benda yang korang tak boleh lupa fasal blog ni (pastikan menarik dan pandai2 la bodek)
bende yang uncle tak boleh lupe pasal budak ni:-
1. oh konfirmlah ingat die sebab name blog die yang sangat menakotkan - biletergigithalie- celah mane ntah die rembat pun aku tak tahu. :p
2. walaupun baru kenal, tapi si eman ni antara org yang banyak bagi support kat video2 (VLOG) uncle. trimas banyak2. keihklasan anda amat ku sanjung tinggi..

p/s: gua dah bodek, lu tak tempek blog gua kat entry lu, gua sumbat cili api kat jubo lu banyak2 :p

Haram Meniup Lilin Hari Jadi


Salam Geng. satu info yang sangat berguna untuk kita, Hari jadi jadi a.k.a hari lahir "BOLEH" disambut kerana tiada hadis yang melarang tapi Meniup Lilin Hari lahir HARAM dalam islam kerana ia mengikut agama Kristian. Menyanyi lagu "happy birthday to you" pun tak digalakan atau tak boleh kerana adalah lebih baik kite berselawat atau buat solat syukur.

Bukan semua bende kita tak boleh ikut agama lain, contoh bab2 teknologi, elktronik dan yang2 baik boleh je kite ikut.

boleh tengok video dekat bawah ni. thank pada blog MahaMahu kerana share bende ni. :)

Rabu, 13 Julai 2011

Graduan Aspire 2011

Lady Gaga cuba membunuh diri dari bangunan 96 tingkat, wow!!1

Salam geng,
nk mintak tolong korang klik "like" pada link facebook uncle dekat bawah ni ye...heheh

actually uncle join contest 1tube.my (Graduan Aspire 2011). akan diadekan dekat KL kuala lumpur convention centre sabtu dah ahad ni. datang lah ramai2. ce terjah video kat bawah ni &  jangan lupe Klik LIKE ok. :)

Klik sini --------->
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=188405817882627&id=117229381067


Selasa, 12 Julai 2011

Contest Duit Raya RM 500 & 5 Tiket Wayang


Salam geng.
Siape nak duit raya RM 500 & 5 tiket wayang (1 tiket untuk 2 orang = 10 tiket)?? Angkat bulu hidong.. Jom join contest yang dianjurkan oleh www.newskaki.com ni :)

1. Mestilah Blogger. 2. Perlu Register dekat www.newskaki.com/ (free je) 3. Untuk 5 tiket wayang perlu kumpul 1432 NK Points. 4. Untuk duit raya RM 500 perlu kumpul 5000 NK points. oh yeah..menarik bukan? Tarikh tutup 31 Ogos 2011. lambat lagi tu.

Macam mane nak kumpul Point? setiap aktiviti korang dalam newskaki macam add member baru, tulis kat status, upload gambar, video dan lain2 akan dapat point. ape lagi, JOIN SEKARANG.. sile share dengan kawan2 ye, lagi banyak kawan yg korang ade lagi cepat point korang naik. ingin maklumat lanjut mengenai contest ini sile klik dekat sini & view video dekat bawah ni :)

jangan lupe follow blog kami juga kerana kami akan inform contest2 & info2 terkini mengenai newskaki.com



Isnin, 11 Julai 2011

Private kan Video


Salam Geng,
Nampaknye Video yang uncle syaf buat terpakse di PRIVATE kan, bukan kerane takut tetapi dinasihatkan terutamanya oleh ahli keluarge bagi mengelakkan berlaku permusuhan diantara ahli keluarge sendiri juga bagi mengelakkan permusuhan diantara kawan2 & juga office-mate. kalau takot tak delah aku buat video tu kan. oh dude..bagi sesape geng2 uncle syaf yg nk tengok boleh je, bagi email korang, uncle approvekan.

Sayang, tapi dengar cakap keluarge lagi baik kot. btw tak pew, uncle puas hati sebab uncle dah pun menyuarekan pendapat uncle sendiri. bagi yang tak puas hati tak pe, "kate semue orang berhak bersuare kan"..ha3 chill guys :)

Perhimpunan Haram 9 Julai 2011


Salam Geng,
maaf terlambat, macam kite semue tahu 9 julai (sabtu) berlaku perhimpunan haram. uncle ade buat video dekat bawah ni. Sayangnya ade yang tak puas hati dengan uncle.. wo wo wo... ape yg kau panas sangat? Kau kompang lebat, kate semua orang bebas bersuare, so kau dah bersuare kat jalan, aku bersuare dalam video aku pun salah ke???  aku pun ade hak nak bagi pendapat aku. sengal.com betul lah... bajet diri sendiri je betul! kau duk maki2 dalam facebook & youtube boleh, bile orang cakap kau, kau nak memekak. otak letak mane bang???

Dengar sini, Uncle bukan orang politik & uncle tak memihak mane2 parti politik sebab semue 2x5 je.. Ape yg uncle  bengang cube tengok ape jadi. Jalan jem berape lame? org nk pergi hospital ke rumah org kawen ke ape ke semue terkandas. pelancong asing takot. ekonomi satu hari rugi berape juta? kau ingat lepas ni beduyun-duyun pelancong asing nak datang malaysia ke?? Kau nak negare kau ni jadi MISKIN ke? kau nak merempat? kau nak tegakkan keadilan kau, kau gune care & medium yang betul la. dengan menyusahkan puluhan ribu orang ramai untuk mencapai matlamat kau, adekah ianya digalakkan dalam Islam?

Kau angkot budak kecik sekali. kalau budak tu mati kene pijak, bebaloi ke?  Kalau kau Betul, BERSIH sangat kau tak buang sampah merate-rate. kau tak manjerit kat TV3 kate TV3 BODOH. Kau akan gunekan bahase2 yg ok. Itu ke yang diajar Rasulullah. woo pandai kau cakap bab2 agama dalam facebook korang, tapi kau sendiri tak cerminkan Islam tu ape? kau merosakkan lagi name Islam adelah. Please, tolong jangan buat lagi, tolong hidup secare aman.

Bagi uncle, korang yg join perhimpunan haram ni sebenarnye tertipu dengan agenda pihak2 tertentu. Dieorang gunekan kau. nanti besok kalau dieorang dah jadi pemimpin kat negare ni, semua perlembagaan nak digubal. habis keistimewaan orang melayu ditarik balik. kau jadi orang asing kat dalam negare sendiri. lepas tu bahase malayu, agama islam dah tak boleh dijadikan bahasa & agama rasmi kat negare ni, oh yeah, itu yang kau nak ke?

Jumaat, 8 Julai 2011

Member Gym Baru


Salam geng...
Yuhhhu, sorry uncle tak sempat nk update ape2 semalam daaa....agak keletihan bergym..ha3,
geng, lately ni uncle cepat lapar daa...haisshh

btw, member / officemate uncle, si Shahredza dah join uncle masuk gym... ade member semangat sikit nk bersenam :)

Rabu, 6 Julai 2011

Elecoldxhot Juara Showdown 2011

Salam geng,
Sape tengok Final Showdown tadik? Wow!! gempak gile. 4 groups yang mara ke final ialah rokusteps, HMC Phlow, bounce stepperz & elecoldxhot. wow sangat best. Uncle paling suke persembahan Elecoldxhot untuk round 1st & HMC Phlow pulak terbaik untuk round 2. Sangat best & Gempak gile.

Round 3 paling gile. memang terbaik!! sangat sangat hebat. Battle terbaik pernah tengok.

 elecoldxhot

HMC Phlow

Btw, Tahniah kepade Juara,  elecoldxhot...Congraztt, korang memang layak menang. since 1st week lagi korang dah buat bagus2. pade HMC Phlow jangan kecewa. Korang Juare jugak bagi kiteorang. MALAYSIA BOLEH!!!

Congrazt pade due-due group :)


Bounce Stepperz Tersingkir Dalam Final Showdown 2011


Salam geng,
bounce stepperz tersingkir untuk round ke 2 dalam Final Showdown 2011. Dieorang dah buat persembahan yang memang terbaik giler, bangge juga sebab mengekalkan tradisi kite orang melayu. congrazt guys :) kekalkan persembahan macam tu ok


Siape JUARE??? Tunggu

Rokusteps Tersingkir Dalam Final Showdown 2011


Salam geng,
sape tengok final showdown 2011 sekarang, rokusteps tersingkir daa., tak pe...good job guys, sape yang menang nanti? uncle update nanti ok..tunggu

  rokusteps
 (gambar dari wall showdown)

Gym di Komplek 3K, Subang Jaya


Salam geng,
macam bese uncle memang tak de kelapangan untuk terjah mane2 blog. sorry :)

btw, uncle dah start ber Gym. Oh Yeah!! dengan komplex 3K subang jaya. pergh memang dasyat, sakit2 & nk tercabot tulang2 ku. semalam ade Physical Test, Trainer nk tengok stamina uncle. perghh gile!!! kene buat satu2 tanpe henti...nk mampos aku rase. jom tengok resultnye

1. 2.4 KM run - 21 minutes 45 sec
2. 1 minute Push Up = 8 times
3. 1 minute sit up = 20 times
4. 1 minute squat = 26
5. plank/bridge = 30 sec

FAIL!!!! so nanti kite tengok lepas sebulan, ape hasilnye :)

Selasa, 5 Julai 2011

Tetapkan Matlamat Anda (Set Your Goal)


Salam geng,
jom Tetapkan Matlamat kite (Set Your Goal) supaya menjadi orang yang berjaya & hebat. Motivasikan diri kite semua. Dulu matlamat uncle bodoh2 je tapi sekarang Matlamat Uncle:-

- Jadi Project Manager yg Termuda
- Gaji besar
- Berjaya dalam kerjaya & hidup
- Ade rumah mewah & kereta mewah
- Ade company sendiri & jadi Bos
- Jadi Dato' @ Tan Sri
- Ade Aquarium Besar
- Jadi Hamba yang Beriman pade Penciptanya.

Dan sekarang uncle sedang/tengah berusehe betul2 untuk capai matlamat tu.

Isnin, 4 Julai 2011

Lagi Kes Anak Pungot

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Salam Geng, FYI,
uncle dah ade anak baru. yeah, 2 orang lagi baby. namenye Leman & Lokman. 2 beradik ni dibuang di tong sampah oleh ibu bape mereka & seperti biase uncle tak ragu2 nak mengambil mereka jadi anak pungot Uncle. dieorang ni berbangsa Toman & uncle akan didik mereka dengan baik.

Uncle suke bela baby2 ni sebab uncle suke tengok dieorang membesar depan mate uncle. Macam si Ibrahim, uncle kutip die time tu baby jugak, now dah besar.

Ahad, 3 Julai 2011

Perginya Seorang Housmate

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Salam geng
last friday, housmate uncle send mesej nk pindah rumah hari tu jugak. Kalau nak pindah, inform sebulan awal, kan senang. kami yg masih stay pun boleh bajet2 duit yang ade.

but now, Uncle tak ade rase bengang or marah sebab uncle pernah buat silap & orang maafkan uncle, why not uncle maafkan je. maybe ni boleh beliau jadikan pengajaran. Ape2 pun, selamat mengembara mencari pengalaman diluar sane.

p/s: uncle masih cube perbaiki diri uncle dari semase ke semase supaya orang tak bengang & rase senang dengan uncle. :)