Rabu, 11 Mei 2011

Uncle Diserang Insomnia

Salam Geng,
Arghh!!! geng, FYI, lately ni uncle diserang Insomnia. Pade yang bebal sangat tak tau Insomnia ni ape, ce tanye pak cik google. he3 just kiddin'. Masalah susah nk tido malam daa...


Paling teruk Uncle kene baru2 ni straight 3 hari Uncle tido pukul 6 pagi. Gile tak gile, stress Uncle macam ni.

last 3 month Uncle ade pergi ambik Ubat tido dekat doktor, lepas telan 4 biji terus ok, now die buat balik da...haissh,


Any suggestion???

19 ulasan:

shidasyakirin berkata...

minum susu sblm tido or sebelum tido dok dalam gelap sblm nak lelapkan mata. blh gitu??

^ Uncle Syaf ^ berkata...

boleh saje...he3, nice tips, tak pernah lak org bagi tips cam ginih

TheFusionTea berkata...

Assalamualaikum, membaca buku sebelum masuk tido. InsyaAllah

TheFusionTea berkata...

Assalamualaikum, membaca buku sebelum masuk tido. InsyaAllah

TheFusionTea berkata...

Assalamualaikum, membaca buku sebelum masuk tido. InsyaAllah

Mario berkata...

kahwin weh...tp bila ada baby nnt tak bole gak nak rtido...ekeke

darkbatman berkata...

kat mane bole dpt ubat tdo bro? sng ker?kehkehkeh

^ Uncle Syaf ^ berkata...

membace buku?? wah menarik tu...he3

ha3, kot anak memekak cam ne nk tido dok?


susah gak, tapi ari tu dapat gak lepas merayu2 ngan doktor

xuhaily berkata...

dulu i ada masalah tidur yang sangat chronic.sangat gila.pernah almost 60hour tak boleh tidur..what i do is:

-kamu perlu penatkan badan kamu.e.g: malam-malam go for futsal or badminton or nightwalk and ect.ect.bila badan penat dan letih,sure kamu boleh tidur :p

-reading is also a good therapy.bahan bacaan yang boring,membuatkan otak kamu menjadi letih dan mempercepatkan "proses untuk mengantuk"

-kajian terbaru: warna mempengaruhi masalah ini..kajian menyatakan warna merah jambu (pink) boleh mengurangkan masalah insomnia

hope this can help :p

p.s: drink hot milk bukan cara yang terbaik.sebab milk mengandungi 'xyz' (i lupa apa nama bahan itu..tapi bahan itu memberi tenaga..so bila badan ada tenaga,macam mana nak tidur)--*Noted ini berdasarkan Journal yang i baca.bukan fakta sendiri :p

miera berkata...

lex jew ad insomnia ..org un lately niyh tido time subuh .. hahahahaa .. chill k braiiii :D

^ Uncle Syaf ^ berkata...

xuhaily - pewit...trimas so much... good tips, memang terbaik...uncle try na... ok tq tq tq


miera - ha3, ade gak ke, give me 5

Pencacai Alim berkata...

ubat plg mujarab, zikir..itu yg terbaik..

^ Uncle Syaf ^ berkata...

orite...terbaik

Eipul berkata...

wah, cantik layout baru!!!
haha, syaf, baik ko minum susu panas memalam, senang sikit nak tido, hehe

shidasyakirin berkata...

jgn amalkan tido lewat tu kitaran badan pun ting tong sampai tak leh tido.
mcm pasang spot light la layout baru uncle..terang benderang gitu..ceria..muahaha..

d_LA berkata...

wahhhh..rumah cat baru lah..

uncle ada minum kopi ke b4 tido??pekata uncle pegi main futsal mlm2, blk mesti penat pnye, sure2 letih n senang tido..kalo dla la, biasa lps main sukan terus letih n sng tido

^ Uncle Syaf ^ berkata...

he3...tq comment

ade hari tu aku dapat kot ubat tido


eipul...cantik ke? ha3 aku punye layout lame dah broken , so rembat je mane ade..maleh nk pikir

kak shida, tu lah, ni dah berta,mbah tambah tingtong... cerie ke?? he3 ok tak?


ooo tak de lak..tu r malam2 kene buat senaman sikit, hope boley tido

faz berkata...

macam aku la ni,hehehe

Mah@mahu berkata...

Tak leh tido sah siang tido jeer hehehe mlm masa untuk merayap lak jom makan nasi goreng thai wakakakka