Rabu, 25 Mei 2011

Orang Melayu Pun 2x5 Juga

Salam geng,
Sekarang ni kecoh pasal halal haram, restaurant2 india/cina/bukan muslim mencampurkan bende2 haram dalam makanan. ok fine. uncle tahu. Tahukah korang, Orang melayu kite pun meng'aniaya orang bukan islam? Tahu tak? Sini uncle bagi tahu!!!

Tahu tak Orang India tak boleh makan daging ? SO, kenape ada kedai makan melayu yang bagi sup kosong pada orang india ni dengan Sup yang ade Campuran daging???? see, same je kan. Cume orang tak sedar. Sedar tak sedar orang kita dah menganiaya bangse lain walaupun bende tu kecil je. Dulu, uncle pernah kerje part time kedai makan dan uncle perasan sup kosong tu ade daging dalam die. same je, bende tu haram bagi dieorang.

Fikir-fikirkan :)

5 ulasan:

EmanTheHalia berkata...

hurm betul gak eh. nak jerit la ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

^ Uncle Syaf ^ berkata...

ha3,,sengal ko..

Aisumi Chan Kawa'i berkata...

kita dok tunding jari salah orang tu salah orang nih.. kat diri sndri tak tgk kannn? ish ishhh..

cucu umie berkata...

yang pntg tepuk dada tnya selera apa yg telah kitekan lakukan.. itu shja..

shidasyakirin berkata...

kejamnya words aniaya tu..
ada jugak indian yg tak mkn daging.. ikut apa pegangan agama dia. at least mereka ada pilihan nak makan kat mana.