Isnin, 23 Mei 2011

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

Salam geng.


Aisah terpadang sebuah kerete api lalu die berkata kepada kak shida, "besarnye ulat bulu tu!" Eipul pun berkate; dasar budak kampung, memang batak betul! Wunny pun mencelah, "entah bebal lah kau n!i jangan sampai aku sumbat lutut aku dekat mulot kau. Aisah pun menjawab, ala ni 1st time nampak bende ni. Disebabkan terlalu stress aizul pun mengeluarkan lesung batu yang ada dalam beg nya lalu menumbuk sambal belacan dan makan disitu bersame cimo.

Mereka tidak peduli orang lalu lang. Aisah pun menyapa sinis, "ni pun orang kampung juga kan. Makan tepi jalan. ha3."  Cimo bengang lalu dengan sepantas cahaya beliau meludah muke Aisah berulang kali. selepas krete api tu lalu mereka tetibe masuk ke dunie NARNIA. ah tidak!! mereka adalah Ratu & Raja Narnia di masa lampau. nak tahu kesinambungannye, tengok lah NARNIA part 11. he3

ben yang ada disitu terkesima & tak mampu berkata apa kerana kejadian itu berlaku sepantas cahaya. lalu ben pun terus pergi gym bersama kawan-kawanya iaitu  Nas, Mario, mak su, dyla & shah redza.

sesiapa yang berminat nak join segmen ni, ikut cara2 dekat bawah ni.mudah je.

  1. buat satu entri .. Letak gambar keretapi tu... dan linkkan ke entri ini ..
  2. Tajuk : CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI
  3. Buat cerita korang,  tiada had limit ..
  4. Siap ? Kalau siap.. undi aku kat DIGI gak .. klik SINI
  5. Tinggalkan url entri korang kat sini.
tarikh tutup, 12 malam ni. :)

20 ulasan:

Eisha Z berkata...

uncle: wei..asal la ko nie sengal sgt kan!! ha3..asal aq laks yg kene ludah...lg 1 nm aq pon mesti nak ade "h" kan kat belakang tu..ko mmg uncle..grrrrr...

shidasyakirin berkata...

banyaknya watak extra..hehehe
feeling kejap jadi ratu narnia.. k.shida suka film tu..miahaha
ecah: nama ecah kan bermcm bila di eja.. takpe janji bunyi sama udah..hahah

nuyui a.k.a miss NUSHA berkata...

dtg dari blog abg ben..

turut serta join nie =)

http://nusha1706.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

wanie berkata...

ade jugakkkk nama haku terselit kat situ kan? hahahaaha! dah lah dialog yg kurang ayu. abes lah market aku di dunia blog iniiiiii~ ekekeke

^ Uncle Syaf ^ berkata...

ha3...releks lah ecah, name pun cite..ha3.. aku selalu fail eja name ko kot..ha3

ha3..berangan dah tu jadi ratu narnia..tau tak pe..saye suke cite narnia tu

hay nuyui..wish me luck

wanie..ha3, ilang market ko doe..ha3

nas berkata...

senget la ko...
ade plak nama aku
wakakaka
terharu2
tp xlogik la sbb aku ni malas nk pegi gym.. adoii :P

schasya berkata...

hahaahahahaaaa! hanya mampu ketawa

muhamad hanif berkata...

wahahah..macam-macam punya story dah ..

Ainismaira berkata...

haha.. nice..

k.h.a.l.i.l.a berkata...

hehee.... klaka ^^

Ly_Tulip berkata...

kesah ni klaka...tp, macam guro kasar pon ada..Hohohoho

^ Uncle Syaf ^ berkata...

ha3..thanks guys, bukan gurau kasar, nampak je kasar...

asyik buat entry & segmen yang skema je, sesekali kene open minded jugak kan untuk terime bahan yg berbeda..he3, btw tqvm much :)

mad khaz berkata...

hahaha,nice!

narnia eh XD

d_LA berkata...

hahaha..x psl2 dyla dll tu kene teman pakcik ben pegi gym..leh thn sengal cite uncle ni..

lame siyot x join segmen BA ni..BA follow blog uncle la, tahniah2..

^ Uncle Syaf ^ berkata...

nas - ha3, sesaje letak name ko, ha3

^ Uncle Syaf ^ berkata...

sca - ketawe je? ha3

^ Uncle Syaf ^ berkata...

hanif - tu lah pasal rojak punye idea

^ Uncle Syaf ^ berkata...

tq hainis

^ Uncle Syaf ^ berkata...

thaks khailias

^ Uncle Syaf ^ berkata...

thanks mad

d_la - ha3, kene lah, pompuan pun boleh g gym ape..ha3,

btw thanks d_la, tu lah tekejut gak tetibe beliau add ha3