Khamis, 5 Mei 2011

Budak Tadika & Lembu

Salam geng,
Sorry I didn't update this blog cuz balik kampung la and i've limited access to internet, tak dapat nak update and terjah blog korang. 


Btw,Uncle nak story pasal budak kecik & lembu. plz jangan angap Uncle nak show off ke ape ke.
budak & lembu

Uncle dari kampung on the way nak balik sini, rempit kat jalan kampung, Uncle perasan budak kecik (budak tadika) terpacak je kat jalan and ade lembu kat situ, takot nak jalan. Die cuak nak jalan kat situ. muke die memang kesian.

 **rase nak lempang je
muke budak dalam gambar ni..ha3

Uncle buat don't know je, terus rempit sambil usya-usya kat side mirror moto.

 pewit...

rase kesian pulak.So Uncle patah balik and tumpangkan die balik rumah. 


ade la dalam 5 minit kalau budak tu jalan kaki nak balik rumah die. and jalan tu sunyi tak ramai orang lalu. Tapi tak tau lah jugak dah berape jauh budak tu jalan kan. kesian budak tu, mane MAK BAPAk kau? 

 rupenye mak bapak die tengah layan GIG

HOI!!! budak tu 5 taun kot, kalau kene colik ke or kene tanduk dengan lembu macam mane? kesian budak tu dah la takot kat lembu, lepas tu tak ade orang nak tolong pulak. nasib baik aku lalu kat situ.

peringatan untuk parents yang ade anak kecik, plz, pick up your children on time, don't let them walk alone especially budak 5 tahun macam ni, kalau dah besar sikit aku tak kesah sangat.

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

cool

darkbatman berkata...

btol gak 2.. bapak berani berjalan ngn lembu..haih

cemomoi berkata...

zaman sekarang dah mula balik orang jual orang

Mak Su berkata...

lepuk parents dia yang pegi GIG tu

Ili Shaheera berkata...

Terserlah keheroan kamu, pak cik! <3

ucu keyna berkata...

salam ziarah..
ucu dah follow cni :)

wanie berkata...

ehhh syapp, kat rembau tu kat mana? hehe aku dekat dah ni. mana tahu boleh tolong anta kan budak tu..hehe

Tanpa Nama berkata...

pakcik syaf memang hero.. he he.. kenapa zaman aku kecik2 takder orang macam pakcik ni... adehhhh

^ Uncle Syaf ^ berkata...

darkbadman - ha3, berani ler, apsal ko takot?

cemomoi - betul

mak su - baik

shahera - yelah tu

^ Uncle Syaf ^ berkata...

ucu - tq

wanie - ha3, ko kat rembau ke,. kat kampung penajis..ada braa

tanpa nama - sape name kamu?? ha3, tak de hero mane nye...ha3 tq

wanie berkata...

ohhh kampung penajis..aku mestilah kat tampin :P aku dah pindah dah. kan dulu aku duk taman clon lee. ni aku pindah kat kuarters polis blkg giant tu. tahu kan?

ko nak tahu? kan kat kmpung penajis tu ade loji air. tmpt blaja adik aku ade buat rombongan ke loji tu sbb diorg ade stdy psl proses loji. sekali diorang gelak dengar nama kampung tu. hak3! tak baik punyaaaaa. kan org nismilan tak panggil penajis. mak aku kata diorang panggil penajih kan?