Rabu, 18 Mei 2011

BLOGGER LELAKI vs BLOGGER PEREMPUAN

Salam.

Uncle nk join segmen dari blogger famous Ben Ashaari.

SETUJUKAH ANDA BAHAWA WANG HANTARAN PERKAHWINAN DISEDIAKAN 100% OLEH PIHAK PENGANTIN LELAKI ?

Setuju, barulah Gentleman kerana sebagai lelaki, perlu bertanggungjawab untuk menyediakan duit hantaran ni. Kalau dah minat dengan anak dara orang, kene lah minat untuk menangung duit hantaran bagi menyenangkan keluarga si isteri untuk buat kenduri dan sebagainya. Kira macam 1st step untuk kita membantu keluarga si isteri. Keluarga Isteri adalah keluarga kita juga, bukan? Jika tak sanggup membantu, membujanglah sampai tua.Jika anda cintakan seseorang gadis itu, lelaki akan sanggup buat apa saje. Mungkin sakit sikit tapi itulah tanggungjawab untuk menjadi Ketua Keluarga. 


p/s: benarkah ape yang aku cakap ni...ha3

21 ulasan:

Dee berkata...

wahhhh dik... very de gentleman la... dah kawin lum.. nk wat menantu nih...

^ Uncle Syaf ^ berkata...

ha3..belum lagi... boleh je..ngah mencari mak mertue jugak ni..ha3

cayob berkata...

waaa bagusnya....anak sapa ini..hehe....semoga berjaya.


Alang-alang saya dah datang, nak jemput awk dan rakan-rakan awk...datanglah p rumah...... :) Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........tak follow pun tak ape...janji awk datang, Inys Allah.

http://cayob.blogspot.com/

Mah@mahu berkata...

lah uncle joint segment ini ker hehehe class sekrang ni... kita nyer segment tak ada yg nak joint waaaaaaa..

^ Uncle Syaf ^ berkata...

baiklah saya datang sekarang


mady...ala2 tomey nye.. mase ko buat segmen aku tak perasan da..he3

SHM berkata...

betul2 . da nmenye hantaran utk perempuan , takkan la perempuan pun nak kene sediakan .

miss nadya berkata...

wa...gentle betol...boleh wat suami niey..hua hua....

BLOGGER LELAKI VS BLOGGER PEREMPUAN

miss nadya berkata...

nak komen ag...lawak tengok video alien kat bawah..:)

Cik Azizah berkata...

yey!! setuju uncle syaf... baru lah gentleman kan..ala kalau lautan api sanggup diredahi takkan lah hantaran tak snggup nak bagi kan.. tapi pihak pempuan berpada-pada lah letak wang hantaran tu asalkan tak mbebankan pihak lelaki

Ana Montana berkata...

inilah lelaki sejati namanya..
:)
jemput datang belog saya..

missbby berkata...

setuju 100%..ini budiman namanya..:)

-✿Ayu✿- berkata...

memang gentlemen kalau mampu...kalau tak??? takkan tak gentlemen kot... hehehe...kunjungan dari abg beng...:p

faisal apardi berkata...

nampaknya golongan lelaki baru muncul tangga ke 4 dalam segmen ni..

mmmmmm....tapi bakal perempuan kena tolong jugak...kalau boleh support semua tapi tak silap sebenarnya ayah perempuan yg patutu tanggung kenduri blah perempuan..laki sediakan duit tuk nikah...aduhhh tak ingat lagi perkataan tu..

follow u...

^ Uncle Syaf ^ berkata...

shm - tahu tak pe, malu lah kalu awek yg sponser

mis nadya - mau try kah..he3

cik azizah - betul2.. jangan letak tinggi2..mati laki tu

ana montana - trimas..insyaalah singah jap lagik

missbby - ha3, budiman ler sangat

^ Uncle Syaf ^ berkata...

faisal.. trimas..he3, tolong sikit2 tu ok gak, tapi jangan lah sampai 50-50, malu kot.. ok aku pollow balik

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata...

bgus2, nnt msa dh kwen...jgn ngungkit udah ler ye.heee

~syue~ berkata...

gentlemen~ hehehe
ni pendpat syada, kalau xnak share, xyah letak tinggi2.. bole dak gtu ? hehe

meh tgk pendapat saya pulak k..

^ Uncle Syaf ^ berkata...

tak ungkit nye..he

syue..tak de lah..he3
yup...mertue pun jangan letak tinggi2..naiya jugak si lelaki nk cari duit

A.Mamud berkata...

tapi janganla sampai keluarga perempuan tu menempek ajer pd si lelaki.. mcm mana si lelaki nak hidup

Munna berkata...

wah...gentle la eh..haha agak2 duit uncle syaf da ckup blum nak pinang anak dara org nih?? hehe

^ Uncle Syaf ^ berkata...

betol..kalau ketok aku cari orang lain...ha3


duit tak de lagi, awek pun tak de...tu boleh cakap macam tu..ha3