Selasa, 31 Mei 2011

Aktiviti DI Kampung #1

Salam Geng,
Hai, uncle baru balik kampung..wo macam2 aktiviti buat kat sane.

Mencobak, mencangkul & mencodok tanah, Makan sepuah hatiku berulang kali, Main game PS2 ngan adik2 ku, Buat kerje2 kampung sikit, Belanje family makan2 sikit dan macam2 lagi :)

woo bilik baru yg dalam progress pembinaan dekat kampung dah nak siap. ade 3 bilik baru. yippy :)

Lady Gaga Mati Disambar Petir..WOW

Sabtu, 28 Mei 2011

Balik Kampung #1

Salam geng,
uncle nak balik kampung dah ni. Uncle lepak kat kampung sampai isnin. tak ade internet, See you guys on Tuesday. Have a nice weekend :)

Lady Gaga Mati Disambar Petir..WOW

Jumaat, 27 Mei 2011

Uncle Marah Jurulatih

Lady Gaga Mati Disambar Petir..WOW

Salam Geng, Korang tahu tak siape yang Uncle "bahasekan" dalam entry sebelum ni.  Die salah seorang bekas jurulatih kat situ. Uncle macam. WHAT??*sambil angkat kening

ahh tidak, lucu pun pon ade, terkejut pun ade Uncle tak tau langsung tu jurulatih sebab dari segi penulisan macam tu uncle rase tulisan budak2, marah2 macam tu. ah lantak lah, bende dah jadi. sape suruh die tulis macam tu...hahahaha :)

Cerita Lawak - Ade Orang Kene Bahase Dengan Uncle

Lady Gaga Mati Disambar Petir..WOW


Salam geng,
uncle nk share cite lawak jugak ni,

ok uncle secare sambilan jadi pengerusi untuk Secretariat Alumni PLKN Kem Ulu Pari. Then ade sorang mamat ni, tetibe je ngamok kate uncle removekan post die, die maki hamun and cakap bende merapek-rapek, sekali uncle explain, terus malu beliau. jom layan, klik untuk saiz besar


See, Main sembur je, diri sendiri yang malu, abaikan tulisan uncle yang agak skema, yelah, sebagai pengerusi, kene lah cool, kang uncle tulis sempoi sangat, ape anak buah cakap kan. he3, uncle rase nak terkentot laju2 je bile pikirkan hal ni,.Kesimpulannye, jangan main sembur je. orite...ha3

Khamis, 26 Mei 2011

Iklan Malaysia Ciplak Iklan Luar?

Klik Sini - David Beckham Dipukul Penonton..wow

Salam geng,
Hari tu Uncle terjah kat Mak cik Utube, and Uncle noticed satu Iklan International yang sejibik macam Iklan Raya yg anak tanye bapak die "Burung ape tu? Burung ape tu? bla bla bla...

Iklan Malaysia



Iklan omputeh



And now, I really wonder, siape yang tiru siape? Malaysia tiru dieorang ke or Dieorang yang tiru Malaysia? kalau dieorang yang tiru Iklan Malaysia we should feel proud kan.

btw, it was a good story, don't you think so?

AliLo?

Salam geng,
Hari tu akak & abg ipar uncle dah memperkenalkan sesuatu yang aneh tapi Maha Lazat.


tara!!! ini die

tongkat ali + milo ais. biasenye kite dengar pasal Neslo kan, ni "AliLo",,,he3, sodap gile.. actually, uncle tak boleh minum bende yg berkafin + susu sebab tekak tak boleh trime, tapi bile minum  tongkat ali + milo ni rasenye TERBAik!!! cubelah :)

Klik Sini - Justin Bieber kene pukul.?

Rabu, 25 Mei 2011

Tips uncle Syaf #1 - Kekalkan Hubungan

Salam,
Cuba sedaya upaya untuk elakkan perkara dibawah ni untuk kekalkan hubungan baik anda dengan kawan baik anda.

1. Elakkan bercinta & berkahwin dengan kawan baik anda. (kalau dah jodoh nak buat macam mane kan)
2. Elakkan tingal serumah dengan kawan baik anda.
3. Elakkan bekerja satu pejabat dengan kawan baik anda.


Kenape? Sebab bile korang hari-hari berjumpa macam situasi dekat atas ni, kekerapan korang akan bergadoh, bergusti atau tak puas hati akan tinggi. Lama-lama perhubungan kawan baik yang dah dibina sekian lame, rosak macam tu je.

Mencegah lebih baik dari Mengubati :)

Orang Melayu Pun 2x5 Juga

Salam geng,
Sekarang ni kecoh pasal halal haram, restaurant2 india/cina/bukan muslim mencampurkan bende2 haram dalam makanan. ok fine. uncle tahu. Tahukah korang, Orang melayu kite pun meng'aniaya orang bukan islam? Tahu tak? Sini uncle bagi tahu!!!

Tahu tak Orang India tak boleh makan daging ? SO, kenape ada kedai makan melayu yang bagi sup kosong pada orang india ni dengan Sup yang ade Campuran daging???? see, same je kan. Cume orang tak sedar. Sedar tak sedar orang kita dah menganiaya bangse lain walaupun bende tu kecil je. Dulu, uncle pernah kerje part time kedai makan dan uncle perasan sup kosong tu ade daging dalam die. same je, bende tu haram bagi dieorang.

Fikir-fikirkan :)

Ending Yang Kejam

Salam geng,
ape yang Uncle nak cakap hari ni,

Kadang2 dalam hidup ni, Ending atau penyelesaian yang kejam adalah lebih baik untuk menyelesaikan masalah & mengelakan masalah2 baru daripada wujud. Ending @ penyelesaian yang kejam akan memuaskan hati kesemua pihak mungkin bukan sekarang tapi untuk masa2 mendatang. Uncle kate KADANG2, bukan SENTIASA ye. Trust Me :)

kejam itu indah bukan :)

Selasa, 24 Mei 2011

Kupon McDonal's Free

Salam,
siape nak kupon McDonal Free, angkat bulu hidung sekarang... yeah

orite tawaran ni betul, sebelum ni free breakfast. Now, McDonals buat promosi lagi. beli satu McChiken dapat free satu McChiken jugak. untuk hari ni dan besok sahaja. print out tak kire colour atau black and white. Uncle malas nk pergi kot, korang pergilah :)

Nak lebih lanjut pergi tengok kat website McDonald Malaysia.

Isnin, 23 Mei 2011

Sesi Mengamok Bersama Uncle Syaf #1

Salam geng,
korang berada dalam Sesi Mengamok Bersama Uncle Syaf.


Hari ni kau happy, besok ko senyap, hari ni kau nak bergurau-gurau, besoknye ko diam lagi, besok lagi kau gelak-gelak, besoknye lagi kau sepatah tanye sepatah jawab dan seterusnya...

Ape masalah kau!!! kalau sekali sekale atau seminggu sekali aku paham mungkin kau penat, letih atau tak sihat. Tapi kalau asyik selang seli je mood kau, aku bosan jugak. Normally aku cakap direct dengan kau tapi kali ni dah malas dah. Karang kate aku poyo atau aku je yang nk betul..

Jangan banyak bunyi kalau aku buat hal sendiri je lepas ni.

p/s: jom layan vlog terbaru uncle syaf. Gergasi & Cikaro Jambu

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

Salam geng.


Aisah terpadang sebuah kerete api lalu die berkata kepada kak shida, "besarnye ulat bulu tu!" Eipul pun berkate; dasar budak kampung, memang batak betul! Wunny pun mencelah, "entah bebal lah kau n!i jangan sampai aku sumbat lutut aku dekat mulot kau. Aisah pun menjawab, ala ni 1st time nampak bende ni. Disebabkan terlalu stress aizul pun mengeluarkan lesung batu yang ada dalam beg nya lalu menumbuk sambal belacan dan makan disitu bersame cimo.

Mereka tidak peduli orang lalu lang. Aisah pun menyapa sinis, "ni pun orang kampung juga kan. Makan tepi jalan. ha3."  Cimo bengang lalu dengan sepantas cahaya beliau meludah muke Aisah berulang kali. selepas krete api tu lalu mereka tetibe masuk ke dunie NARNIA. ah tidak!! mereka adalah Ratu & Raja Narnia di masa lampau. nak tahu kesinambungannye, tengok lah NARNIA part 11. he3

ben yang ada disitu terkesima & tak mampu berkata apa kerana kejadian itu berlaku sepantas cahaya. lalu ben pun terus pergi gym bersama kawan-kawanya iaitu  Nas, Mario, mak su, dyla & shah redza.

sesiapa yang berminat nak join segmen ni, ikut cara2 dekat bawah ni.mudah je.

  1. buat satu entri .. Letak gambar keretapi tu... dan linkkan ke entri ini ..
  2. Tajuk : CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI
  3. Buat cerita korang,  tiada had limit ..
  4. Siap ? Kalau siap.. undi aku kat DIGI gak .. klik SINI
  5. Tinggalkan url entri korang kat sini.
tarikh tutup, 12 malam ni. :)

Gergasi & Cikaro Jambu

Salam,
hye geng, untuk korang, jom terjah Vlog terbaru Uncle Syaf - Gergasi & Cikaro Jambu. Terhangat di pasaran.. enjoy ok :)

Gergasi & Cikaro Jambu

Ahad, 22 Mei 2011

Sesi Tak Boleh Tido Bersama Uncle Syaf #1

Salam,
Kali ni korang berada dalam Sesi Tak Boleh Tido Bersama Uncle Syaf. Uncle rase nak menjerit..

AHHHHH TIDAKKKKKKKKK!!!! Astagfirullahalazim.

Just imagine guys, last night Uncle tak boleh tido langsung. ni dah parah dah ni. Almost 2 weeks uncle tido pukul 6 pagi, paling awal kelmarin 4 lebih, semalam tak boleh langsung. Lantak la, tak masuk dalam exam pun. ha3***gelak siamang, Rase nak debik je muke Nepal yang makan kat kedai bawah tu laju-laju. Cis!!!

Uncle nak jerit lagikkkk

AHHHHH TIDAKKKKKKKK!!!!  Astagfirullahalazim. 
(capik, capik, apo kono ekau ni)

p/s:- plz be open minded, tak de niat nak hine OKU ke ape ke, just for fun, hilang stress, chill guys <^_____^>

Sabtu, 21 Mei 2011

Sesi Melucah Bersama Uncle Syaf #1

Salam geng,
Korang sekarang dalam Sesi Melucah Bersama Uncle Syaf. Orite, lepas je balik dari opis semalam, Uncle pergi melucah a.k.a melepak dengan member2 Uncle dekat maple USJ 15, Taipan.

Aisah, awek ni sampai dulu. she's one of my bestfriend
blog die, klik sini

Ilman, bajet hot, bebal gile budak ni. ha3
Orang kuat Office aku ni,
tak de die, bankrupt company aku.
Shah, seorang gangster, Abang Long Taipan. he3
blog die klik sini

Apiz, taiko NOC,
gile market budak ni, sapa mau try?

Btw, beliau beliau ini lah yang buat uncle rase nk terkentot tak lepas, enjoy melucah ngan dieorang, bikin hatiku happy. Ade je lawak baboon dieorang story. thanks guys

Jumaat, 20 Mei 2011

1TUBE.MY

Salam geng,
Mungkin ramai yang dah tahu mengenai 1tube.my tapi uncle tak pedulik nak cerite jugak. ha3, ni untuk silent reader uncle yang tak ade blog, maybe dieorang tak ambik port sangat pasal ni.



1tube.my sama je fungsi die macam youtube tapi ni produk Malaysia. Bangga woo ade anak Malaysia yang boleh buat. Upload je Video2 ape yang korang suke & laju juga nak loading berbanding youtube. Antara video yang biase diupload, VLog, Maharaja lawak, AF & macam2 lagi. Uncle pun masih baru dalam 1tube.my, masih mengodek-godek fungsi2 lain dalam 1tube ni. One more thing, Ia sesuai untuk semua lapisan masyarakat. Jom sama2 sokong produk anak tempatan. yeah

Uncle syaf melepak kat 1Tube.my

Antara Vlog Uncle Syaf dalam 1Tube.my
terjah ok :)

p/s: Thanks pada 1tube.my sebab menyokong vlog uncle syaf and bagi tunjuk ajar sikit bile uncle blurr..he2 almaklumlah, baru lagi dalam 1tube.my :)

Ibrahim a.k.a Anak Pungot dah Famous

Salam geng...
Alhamdulillah, anak Pungot uncle, (Ibrahim a.k.a Aiem ) dah ade ramai peminat. Macam mane ni anak lagi famous dari bapak ni. ha3, Sesiape yang tak kenal IBRAHIM boleh tengok kat Vlog Uncle kat bawah ni. Via 1Tube.my. TQVM 1Tube.my, .he3

Credit to Wunny sebab menyokong blog Uncle dari 1st uncle berblogging hingge sekarang & merupakan penyebar Vlog Uncle yang setia. TQVM Wunny :) Awek negeri sembilan ni. Pergi terjah blog die sekarang..cepat2..he3

Khamis, 19 Mei 2011

Anak Pungot Uncle Syaf

Salam geng,
sorry tak sempat nk terjah blog kalian, malam karang uncle bukak ye, busy sikit2. Btw, uncle nak kenalkan Anak Pungot Uncle Syaf. check out Vlog Uncle ni. tq :) TQ 1TUBE.MY,

Sesi Memasak Bersama Uncle Syaf #1

Salam geng,
Korang berada dalam Sesi Memasak Bersama Uncle Syaf. Last night around 11 pm, Uncle bersame housemate kebuluran tahan siamang tanah. Saving punya pasal Uncle masak Nasi Goreng Kampung Meletop Belacan Telur Rembau. Sedap bukan namenye? 1st time letak belacan gara2 mengikut kerenah housemate, si Afie yg tolol. he3

 Perencah die...
ni namenye orang kampung, pakai lesung. ha3
ce tengok betape besar pisau potong bawang..

 Dapur Uncle Syaf
macam sarang biawak daa...

 Hasilnya...
Nasi Goreng Kampung Meletop Belacan Telur Rembau

Jangan ingat orang bujang tak reti masak ye. Kos die 3 ringgit je tapi boleh makan 2 orang. WOW sungguh Jimat!!!  Nasi = RM 1.20, Telur 2 biji = RM 0.80, Bawang & cili = RM 1.00

p/s: Lepas makan uncle terus gatal2 badan, allergic dengan seafod & belacan..TIDAK!!!

Rabu, 18 Mei 2011

Gadget Follower problem

Salam geng. ahhh TIDAK!!! Gadget Follower Uncle Problem lah..tak tahu apsal, rase nak debik bangla kat bawah tu sekarang. So korang, cool ok, ce try care lain macam kat bawah ni... mudah je :)

1st.


pergi kat dashboard. klik add

2nd

masukkan url uncle
http://uncle-syaf.blogspot.com/

3rd

Klik follow

kan dah boleh tu,.,,saje je kan tak nak follow...ha3, just kiddin'

BLOGGER LELAKI vs BLOGGER PEREMPUAN

Salam.

Uncle nk join segmen dari blogger famous Ben Ashaari.

SETUJUKAH ANDA BAHAWA WANG HANTARAN PERKAHWINAN DISEDIAKAN 100% OLEH PIHAK PENGANTIN LELAKI ?

Setuju, barulah Gentleman kerana sebagai lelaki, perlu bertanggungjawab untuk menyediakan duit hantaran ni. Kalau dah minat dengan anak dara orang, kene lah minat untuk menangung duit hantaran bagi menyenangkan keluarga si isteri untuk buat kenduri dan sebagainya. Kira macam 1st step untuk kita membantu keluarga si isteri. Keluarga Isteri adalah keluarga kita juga, bukan? Jika tak sanggup membantu, membujanglah sampai tua.Jika anda cintakan seseorang gadis itu, lelaki akan sanggup buat apa saje. Mungkin sakit sikit tapi itulah tanggungjawab untuk menjadi Ketua Keluarga. 


p/s: benarkah ape yang aku cakap ni...ha3

Di Office

Salam hye geng,
macam biase lah Uncle tak boleh tido malam tadi.. Abaikan, tak masuk Dalam Exam pun.

Btw, Uncle kat office ni tengah siapkan Handover Document untuk Project MINDEF. Mate tengah Stim gile. rase nak buat kuak lentang a.k.a buat taik mate sekarang. he3 Untuk korang teruskan menyokong video2 & entry2 Uncle ok. :)

 Apesal muke skema...TIDAK!!!
potongan rambot ku macam budak tadika..dah le Jendul
nk botak lah. Ok tak?

Isnin, 16 Mei 2011

Vlog Uncle Syaf

Salam Geng,
Uncle dah ade Vlog, So Far 4 Videos yang Uncle buat. bagi support ok :)

VIA 1TUBE

Vlog Uncle Syaf - ALIEN GILE MENGERIKAN TAK BOLEH TIDO



Vlog Uncle Syaf - Blogger Bergadoh



Vblog Uncle Syaf - Karaoke Perfect



Vlog Uncle Syaf - Opening

Rabu, 11 Mei 2011

Uncle Diserang Insomnia

Salam Geng,
Arghh!!! geng, FYI, lately ni uncle diserang Insomnia. Pade yang bebal sangat tak tau Insomnia ni ape, ce tanye pak cik google. he3 just kiddin'. Masalah susah nk tido malam daa...


Paling teruk Uncle kene baru2 ni straight 3 hari Uncle tido pukul 6 pagi. Gile tak gile, stress Uncle macam ni.

last 3 month Uncle ade pergi ambik Ubat tido dekat doktor, lepas telan 4 biji terus ok, now die buat balik da...haissh,


Any suggestion???

Selasa, 10 Mei 2011

Mangga Katik a.k.a Mangga Hamster

Salam geng,

Semalam lepas Uncle ambik Uncle punye housemate, terus merewang ke pasar malam near dengan rumah. Nampak Mangga Katik a.k.a Mangga Hamster terus Uncle rembat 2 KG, RM 5 ringgit je. tong-tong dengan housemate..he3

Sodap giloss, Terbaek


Ni Antare buah favorite Uncle.

Aktivi Uncle

Salam,
geng sorry tak sempat nk update. Uncle ade kerje sikit nak kene buat le. Btw, korang ape cerite. Weekend ari tu Uncle melepak je ngan member2, makan tenppanyaki yg macam harem rasenye then layan konsert depan TV je.

 Gile lah, member2 Uncle semuenya mat salleh.
celah mane ntah aku rembat gambar ni.

Geng, malam tadi Uncle masak special giler, sup ayam sama telor dadar ala Uncle syaf...ha3, ni le untungnye jadi orang bujang. Kene masak sendiri bile nak saving duit. Terbaek!!! gambar tak sempat nk snap sebab dah licin dulu daa...

Ok nak sambung bace buku dulu :p

Khamis, 5 Mei 2011

Budak Tadika & Lembu

Salam geng,
Sorry I didn't update this blog cuz balik kampung la and i've limited access to internet, tak dapat nak update and terjah blog korang. 


Btw,Uncle nak story pasal budak kecik & lembu. plz jangan angap Uncle nak show off ke ape ke.
budak & lembu

Uncle dari kampung on the way nak balik sini, rempit kat jalan kampung, Uncle perasan budak kecik (budak tadika) terpacak je kat jalan and ade lembu kat situ, takot nak jalan. Die cuak nak jalan kat situ. muke die memang kesian.

 **rase nak lempang je
muke budak dalam gambar ni..ha3

Uncle buat don't know je, terus rempit sambil usya-usya kat side mirror moto.

 pewit...

rase kesian pulak.So Uncle patah balik and tumpangkan die balik rumah. 


ade la dalam 5 minit kalau budak tu jalan kaki nak balik rumah die. and jalan tu sunyi tak ramai orang lalu. Tapi tak tau lah jugak dah berape jauh budak tu jalan kan. kesian budak tu, mane MAK BAPAk kau? 

 rupenye mak bapak die tengah layan GIG

HOI!!! budak tu 5 taun kot, kalau kene colik ke or kene tanduk dengan lembu macam mane? kesian budak tu dah la takot kat lembu, lepas tu tak ade orang nak tolong pulak. nasib baik aku lalu kat situ.

peringatan untuk parents yang ade anak kecik, plz, pick up your children on time, don't let them walk alone especially budak 5 tahun macam ni, kalau dah besar sikit aku tak kesah sangat.