Rabu, 27 April 2011

Tips Mengelakkan Pokai pada Hujung bulan v1


Salam geng,
Hai!! morning ...
how do i look?? sexy right? miahahaha

Ok, Abaikan berok gersang dekat atas ni. Uncle nak share dengan korang Tips mengelakkan Pokai a.k.a tak berduit Di Hujung Bulan...jom terjah.
 

1. Beli bende yang perlu sahaja.
Tak payah gatal-gatal tangan nak beli barang perhiasan rumah. Kau tu duduk menyewa je. Bukannye kaya pun. setakat gaji RM 1,xxx je :P 
 

2. Kurangkan membeli barangan peribadi
Kurangkan beli kasut baru, baju baru, jeans baru dan ape sahaja yang baru setiap bulan...nak buat ape banyak-banyak? ko bukannye Afdlin Syauki pun nak bergaye 24/7
katakan tidak!!!
kalau nak juga, 3 pasang setahun dah cukup

3. Biar cantik asal murah
Beli T-shirt yang harga RM5 - RM 15 dan baju berjalan dari harga RM20-RM35 sehelai. Nak beli yang mahal tu boleh tapi tak perlulah banyak sangat & selalu...Orang bukannya tahu pun harge baju kau. Kalau dieorang nampak smart semacam je sah-sah dieorang cakap "hai, beli kat UPTOWN je bro???"
 

4. Beli barangan harian yang bersaiz besar @ sederhana
senang tak perlu beli banyak kali dan jimat. Contoh, Shower gel, syampu, gel rambut, sabun basuh dll
.
kambing!!
bukan beli kambing, beli shower gel susu kambing, 
murah & baik untuk badan berdaki

5. Kurangkan aktiviti sosial yang memerlukan duit
Bowling, karaoke, wayang, lepak kedai makan mahal-mahal dan lain-lain...bukan tak boleh langsung tapi kadang-kadang je. 2 kali sebulan should be ok je bro. :) tak ada problemnye..


Tips-Tips ini adalah perancangan untuk diri uncle sendiri untuk bulan-bulan mendatang sebab uncle selalu pokai time-time hujung bulan. Kalau ade yang nak follow, amat dialu-alukan.
peace ya!!!

Selasa, 26 April 2011

Cara menukar akaun yahoo kepada gmail

Salam,


Morning geng!!!

Uncle dah pun menukar email blog Uncle dari yahoo kepada gmail gara-gara ugutan dari artikel2 yang



MEngeriKan!!!

Ramai yang dah sedia maklum blogspot.com lepas ni tak boleh cover akaun yahoo. Tak sure betul atau tidak, so, Uncle ambil jalan selamat dengan menukar akaun Uncle kepada akaun gmail...

huh!!!! menyusakan betul :p

Once korang dah tukar email, kene add semula follower2 korang sebab list follower korang akan hilang dengan sepantas cahaya...jom, Uncle share kan sikit tips-tips nak menukar akaun. Ia semudah menggoreng telor mata kerbau :-

1. Create akaun gmail.

2. lagout gmail, sign in blog guna yahoo. then Dashboard > Settings > Permissions > klik Add Authors > Masukkan email gmail > klik Invite.

3. Login akaun gmail semula > ada email jemputan > klik link untuk pengesahan . Ada notis ” To join this blog as an author, accept the invitation by signing in with your Google Account here”. klik ‘here‘ dan akan automatik masuk dashboard blog korang.

4. Logout semula akaun gmail dan login pula menggunakan email yahoo.

5. Dashboard > Settings > Permissions > ada nickname dan email yang baru kita add tadi sebagai author. Klik grant admin privileges.

6. Then korang remove terus nickname dan email lama sebab dikhuatiri menganggu dikemudian hari. dah boleh gune... tq :)

Senang je kan...should be tak de problem lah sekarang kan

Isnin, 25 April 2011

Derma Mata (Pass it on when you're done with it. )

Ahad, 25/04/2011; 00:41 a.m
on my couch @_@

Salam,
hye geng....do u know what time is it??? 12:41 a.m...pagi kot!!!

 argghh damn sleepy!!! tapi tak mau tido lagik ^_^

Macam mane dengan weekend korang?? is it ok? ade yg masuk hospital ke or ade yg terjun bangunan ke?? he3 :p,  btw, i want to share something with you guys, it's really touched my heart...hukhukhuk "__''

uwaaaaaa!!!!

 (plzz be serious, Idiot!!!***suddenly)

Orite...video ni pasal keinginan seorang budak buta untuk melihat dunia suatu hari nanti. so bile kau, kau dan kau yang dengar suare budak ni ketawa, kau akan dapat rase ape yang die nak.



 p/s: ingatkan aku tak de perasaan, ade jugak rupenye :p

Rabu, 20 April 2011

Are u crazy or what?

Salam geng...

ngantok gile hari ni kot

Uncle dah tukar department, masuk team PMO tapi skop kerja same lagi. Alhamdulillah

welcome dude!!!

Weekend lepas uncle balik kampung celebrate besday Mak... Gambar tak ade lagi nak upload...tunggu ye ^-*

Appy Besday Mak...Moga Panjang Umur & Murah Rezeki..
Luv u Mum

Gile kau, ari tu aku demam,
lepas satu-satu sakit datang...nasib baik dah ok ni...
Alhamdulillah

konvo Uncle bulan depan...tapi kene bayar RM 300, mengamok semua budak-budak Uncle. Uncle tak sure lagi nak pegi ke tak...kopak kot..Style konvo yang dieorang cube buat ni lain sikit. Nak pergi tapi tak cukup duit nak buat macam mane kan... ^-*

Are you crazy or what??

Isnin, 11 April 2011

~~* Makan ayam denak sama sambal petai...wow

isnin; 11/4/2011; 10:16 a.m

Salam geng,
aku balik kampung sabtu lepas...pegi melawat mak bapak aku ler. wow!! sangat best sebab mak masak menu2 yg den suko...apo dio?? tu dehhh:-

 sambal udang potai & sambal tumis potai

Lauk2 ni adolah kopantangan den sobab den akan makan berulang-ulang sampai malam...sangat sodap...sapo2 yg godik & mengelintin nk jadi bini den, tak tau masak nih memang awal2 kono reject...PERSIAPKAN DIRI ANDA!!! :)

ayam denak a.k.a ayam hutan

ni 1st experience den makan ayam donak nih...pak cik den bagi, dio pogi tangkap fresh2 punyo kek hutan. dapat 3 ekor..mak den masak rondang...sodappp..

nk ikutkan den nk bolo (bele) sekor kek sini (umah sewa) tp pak cik den koba (cakap) susah sobab ayam ni tak beso dan dio tak kan makan...dio dah beso hidop kek hutan...nanti copek mati...toros den batalkan hasrat murni den itu....sokian

Khamis, 7 April 2011

~~*Come Back

Salam.
geng, aku ingat nk wat come-back dalam industri blog nih la...apa macam...(lu bajet lu artis!!!tuii) he3, yelah, windu kot kome kat mekeme mekeme semue nih ha...lame bebenor awok tak menyinggah :P rasenye dah ramai kot blogger yg blacklist blog aku gare2 tak p melucah kat blog dieorang

 sentap 12 jam

... nk wat cam ne geng, kekangan mase dan internet yg cam cibai lately nih..tak pe, skung abg dah pasang stremix sayang..yeah!!! :p