Rabu, 23 Mac 2011

~~*Aku Accident

Rabu; 23/3/2011; 18:10 p.m
rumah sewa

I had an accident yesterday. ade moto langgar krete kat simpang kecik kat area usj, then aku tak sempat elak aku pun lentung lah krete tu. tercampak ler aku, luke sikit, cume perit kat badan sikit. tak pasal2. moto jahanam belah depan. dah luke2 kene lak tolak motor. dugaan...teruk gak belah depan, masuk bengkel satu hari.

mase on da way nk balik, ade pulak amoi kene ragut dekat area situ.terkejut aku, pastu aku ingat nk tahan peragut tuh, aku pulak nk ditumbuk, celake betul. aku rase ralat gile sebab nape aku bodoh sangat teragak-agak nak baling helmet kat moto or peragut tu. luke2 gak lah amoi tu, habis duit gaji beliau. aku say sorry kat die sebab aku pun baru lepas accident, tak dapat nk tolong.

yg buat aku lagi geram, orang kat situ duk pandang je lepas masing2 buat hal sendiri pergi makan and masuk kedai. kate satu malaysia, tapi x de sikap perihatin langsung...damn!!!

p/s: along ko jangan cite dengan mak ngan abah, kang risau lak dieorang. membebel nanti.

10 ulasan:

Frodo Baggins berkata...

wah wah wah mau minta kaki yg makan x reti nak tolong. choiii

lu dah ok ke bro?

Aisumi Chan Kawa'i berkata...

take care uncle.. huhu~ bad day kamu tu.. harap2 ok la ye.. g check pape yang patut.. takut sakit kendia hari :)

EIPUL berkata...

ko ok tak syaf? huhuhu
dah g check dokter?


semoga ko cpt sehat... =D

¶A.K.I¶ berkata...

luka kat mne syaf??
ko badan2 lebam x?
g klink la...
dpt kn ubat....
mne yg lebam jgn x sapu myk urut atau angin. nti sakit berpanjangan...
jge diri wehh...
da la sorang2 bkn duk ngn family...
take a gud care of urself ok syaf

syaf berkata...

thanks guys : ok sikit, dun worry

princessFZ berkata...

babe,sorry to hear yg kau accident. take care tau. and btw,aku nak betul kan ayat kau tu. it's actually "i had an accident". bukan "i was an accident". sharing is caring kan? kali nie aku betulkan kau. next time turn kau pulak. mana tau kan :)

::FAIZ FARISH:: berkata...

take care... pg rawat kecederaan kau tu k

cik shrek.ijo berkata...

sian kat awk..tapi lagi sian kat mangsa ragut tu...
dah jtuh2 tu jgn lupa berurut kot ada urat tersimpol lak..
org m'sia kan mmg mcm tu lbih suke tgok dari dtg menghulur bantuan..huhu

~AmyLiana8886~ berkata...

tu la skrg ni jenayah dpn mata je tp org skeliling buat xnampak..

teringat lak kes x awek uncle..camne skrg? dh sihat ke blum?

||| PöJìé PööH ||| berkata...

lalink sorry to hear that lama tak tau pasal ko since ko pun sembunyi diri..
sian aku dengor ko la antara contoh warga malaysia yang prihatin.. dah cedera tuh lagi ada hati nak bantu orang.. xpelah buat baik insyallah Allah balas