Jumaat, 18 Februari 2011

~~*Mak ngan adik accident

Jumaat; 18/2/211 ; 23:13 p.m
At my Sister's House


Salam guys.
my mum and my little bro was accident yesterday. around 1 pm. kene langgar dengan kereta. nasib baik cine yang langgar tu bawak pergi hospital PPUM. dapat call cepat2 aku bergegas ke sane. Syukur Alhamdulillah tak de kecederaan yang serius cume mak aku tak boleh nk bergerak sangat cuz pinggang die sakit akibat terhentak mase accident tu. nak kene papah jugak kalau nk berjalan. plus luke2 lain. ape yg buat aku beggang ialah kecelakaan pengurusan hospital.

1st, dari pukul 1 lebih mak ngan adik aku kat hospital, pukul 4:30 baru dapat jumpe doktor. YOU GUYS STUPID OR WHAT??? Biarkan orang yg dah accident macam tu without doing nothing and pergi rawat orang yg tak berape serius dulu and  menunggu lame. damn bastard. so aku dah tak tahan aku masuk dalam cakap dengan nurse. nasib baik die able untuk lepaskan mak ngan adik aku di check doktor. tu pun nk kene desak. mak aku dah terketar-ketar tahan sakit.

2nd, mase nk cuci luke, die boleh biarkan kami menunggu samapi kul 6. again. so aku tanye nurse tu elok2, mane orang yang nk hantar pergi cuci. Dengan nada yg celake, die boleh sound aku  "saye tengah pangil lah ni, tunggu lah kejap" (lebih kurang macam tu ayat die). AKu pun sound ler die balik, "Bahase tu cantik sikit ek". then aku blah tolak kerusi roda tu and bawak mak aku pergi sendiri cari tempat cuci luke. geram!!!!

btw, nak say thanks a lot to my sibling, uncles and untie yg datang. aku amik cuti hari ni. next week plak cuti lagik kot start rabu-jumaat untuk jage mak. gilir2 ngan my sister. nk ikut aku nk amik cuti seminggu or sebuluan without salary. tak kesah pun, sebab bagi aku, sebagai anak lelaki sulung dalam family, aku kenelah sacrifices sikit kan. tak peduli pun kene buang kerje atau ape, janji aku puas dapat jage mak aku. ape2 pun masuk opis isnin ni aku nk kene discuss dengan PM and Bos aku macam mane. hope dieorang faham situasi aku skung.

5 ulasan:

zixol berkata...

hospital krajaan mmg mcm tu weh..kalau ada kecemasan elaklah dari pi hospital krajaan..nama je wad kecemasan..tp srvis dia mmg lambat sgt..saba weh..harap mak dgn adik ko cepat sembuh

syaf berkata...

thanks bro....

tuler,memang lembab giler

EIPUL berkata...

smoga mak ngan adik ko cepat sihat syaf, amin
=D

shidasyakirin berkata...

lama gila tunggu! itulah harap gomen dapat tingkatkan service diaorg tu.
semoga mereka berdua cepat sembuh.

::FAIZ FARISH:: berkata...

smoga mak anda sembuh dgn cepat.