Isnin, 28 Februari 2011

~~*Jadik Chef

Isnin; 28/2/2011; 15:08 p.m
Meeting Room Desaru, TM Cyberjaya

Salam,
since mak aku tak sehat, so aku ler jadik tukang masak. aku masak sup ayam, sambal petai, ikan tenggiri goreng...semuenye ala sapik...he3..berkat duk membujang lah nih..(mesti berebut2 anak dara nak aku..lalala)...pastu semalam bapak aku ajar buat ayam kampung masak lemak cili api...perghh,,,

ah persetankan itew semue, cite bende lain lak. aku kat cyberjaya complex skung nih. join migration team untuk IP Core migration kat sini lagi. hari ni aku kene belanje team migration makan. RM 250 jugak ler total blanjer makan. ramai kot 18 orang...tak pe nanti Claim lah kat company balik. :). gile ape pakai duit aku...kopak ler kan..he3. ni baru lepas makan daging kambing, kepale otak aku terus ting tong...atoyai..poning poning

Selasa, 22 Februari 2011

~~* Kerje kat Rumah :)

Selasa ; 22/2/2011 ; 11:15 a.m
Meeting Room Desaru, Cyberjaya

Salam,
aku kat cyberjaya. join team expert TM buat migration IP Core dekat sini. aku sorang jerk dari company aku, yang lain sumenye technical expert dari pelbagai bidang from TM. rendah diri rasenyer...cis

btw, kondisi mak aku cam tu lagi. sakit2 belakang, tak boley nak bangon sangat and kene papah. thanks to korang yg doakan kesehatan mak aku. terharu.. btw I already got approval from my PM, buat kerje dari rumah via email and phone jer tp kerje2 yg melibatkan aku pergi luar, meeting, kene pergi ler...kire ok ler tu kan. dapat gak aku jage mak aku. :)

Jumaat, 18 Februari 2011

~~*Mak ngan adik accident

Jumaat; 18/2/211 ; 23:13 p.m
At my Sister's House


Salam guys.
my mum and my little bro was accident yesterday. around 1 pm. kene langgar dengan kereta. nasib baik cine yang langgar tu bawak pergi hospital PPUM. dapat call cepat2 aku bergegas ke sane. Syukur Alhamdulillah tak de kecederaan yang serius cume mak aku tak boleh nk bergerak sangat cuz pinggang die sakit akibat terhentak mase accident tu. nak kene papah jugak kalau nk berjalan. plus luke2 lain. ape yg buat aku beggang ialah kecelakaan pengurusan hospital.

1st, dari pukul 1 lebih mak ngan adik aku kat hospital, pukul 4:30 baru dapat jumpe doktor. YOU GUYS STUPID OR WHAT??? Biarkan orang yg dah accident macam tu without doing nothing and pergi rawat orang yg tak berape serius dulu and  menunggu lame. damn bastard. so aku dah tak tahan aku masuk dalam cakap dengan nurse. nasib baik die able untuk lepaskan mak ngan adik aku di check doktor. tu pun nk kene desak. mak aku dah terketar-ketar tahan sakit.

2nd, mase nk cuci luke, die boleh biarkan kami menunggu samapi kul 6. again. so aku tanye nurse tu elok2, mane orang yang nk hantar pergi cuci. Dengan nada yg celake, die boleh sound aku  "saye tengah pangil lah ni, tunggu lah kejap" (lebih kurang macam tu ayat die). AKu pun sound ler die balik, "Bahase tu cantik sikit ek". then aku blah tolak kerusi roda tu and bawak mak aku pergi sendiri cari tempat cuci luke. geram!!!!

btw, nak say thanks a lot to my sibling, uncles and untie yg datang. aku amik cuti hari ni. next week plak cuti lagik kot start rabu-jumaat untuk jage mak. gilir2 ngan my sister. nk ikut aku nk amik cuti seminggu or sebuluan without salary. tak kesah pun, sebab bagi aku, sebagai anak lelaki sulung dalam family, aku kenelah sacrifices sikit kan. tak peduli pun kene buang kerje atau ape, janji aku puas dapat jage mak aku. ape2 pun masuk opis isnin ni aku nk kene discuss dengan PM and Bos aku macam mane. hope dieorang faham situasi aku skung.

Khamis, 17 Februari 2011

~~*Update Terkini

Khamis, 17/2/2011 ; 01:17 p.m
Meeting Room, Office

salam geng,,,
orite, 2, 3 ari ni badan x sedap sangt, gare2 makan daging kambing ler nih...cis..kerje pulok makin mencabar, banyak liaise dengan group2 luar yang berbeza tapi seronok :)

Ow ya, cakap pasal gitar, now aku dah boley main 4 lagu dah cume x brape perfect lagi. 

btw, sorry pade blogger sume, memang x sempat nk terjah blog kalian. sebab  masalah internet yg macam harem, nk loading blogspot pun lembab. nk bukak blog orang lagi ler lembab. 

mak aku pulok dah ok sikit, selera makan dah ok dh, ari nih pegi amik result kat doktor, nanti petang kang tengok result macam mane. hope result ok ler. 

Ahad, 13 Februari 2011

~~*Kat Pulau Pinang skung nih

Ahad, 13 Feb 2011; 07:04
Rumah Peranginan Bank Negara, Pulau Pinang

Salam,
geng, aku kat pulau pinang skung, follow my sister, brother in law, mum and my niece. lepak2 cuti2 kat sini. so far so good. nothing special lor, x taw mane nk lepak sangat. duk umah n makan, makan n makan...makin gemok beta :). tpi best sebab rumah sebelah laut.

Btw, nk citer sikit nih. mak aku skung nih suspect "TB". actually lame dah mak aku tak de selera nk makan since bulan puase lagi. ingat bese jerk2, try gak beli vitamin tapi x jalan. mak aku pun asyik batuk2 jerk. then akak aku bawak g hospital. now every single day kene anta kahak kat hospital (UH), and hari tu dah kene cucuk, so tunggu 17/2 nih keluar result. hope my mum will recover a.s.a.p. aku amik cuti since hari khamis ni sampai ler selase nih. 


p/s: best gak bercuti nih, x pikir pasal kije sangat...jarang dapat opportunity cam ginih.