Ahad, 23 Januari 2011

~~*Jawapan

 23 Jan 11, 11:06 p:m
Rumah Sewa

Salam.
Worite geng, thanks 4 ur nice opinions. I've made a conclusion which is, bile kite x de kat tempat orang tu, kite akan senang nk judge. betul? cuz we don't know exactly what he/she feel at that moment. dan kite sebagai orang ke3, 4, 5 dll yang mendengar pun secare automatik akan bagi pandangan dengan menyalahkan orang tu jugak.


tapi tahukah kite, kalau kite kat tempat org2 tu, kite pun berkemungkinan besar akan buat
decision yg x professional jugak?


it's happened cuz kite x sedar kite tengah gune emosi. Trust me, dalam kehidupan seharian, hanya SESETENGAH perkare jerk kite gune akal fikiran, dan KEBANYAKKANYA kite gune Emosi.WHY? cuz we are not angels. we're just human.


Mungkin kite marah disebabkan rase tanggugjawab kite sebagai orang yang rapat dengan "si mangsa". so, it's depend dengan situasi jugak kot. entah ler...just my opinion. (betulkan aku kalu aku salah yer)

p/s: aku bengang gile bile ade makhluk ni pau adik aku yg darjah 5 duit semate-mate nk bayar duit roti canai? kaw gaji RM3, xxx kaw pau budak kecik??? yg ni aku x taw aku bengang sebab emosi ke atas dasar tanggungjawab.

5 ulasan:

princessFZ berkata...

errrr japawan? haha ke jawapan yg kau nak tulis nih ;p

zul berkata...

emosi itu membuktikan kita ni manusia normal, kalau takde emosi means ko dah GILLEEEWWW... bolehhh>?

☺[ai][sUmi]☺Chan berkata...

hoh? samseng ke ape? dengan budak pun nak pau.. ini marah sbb tanggungjawab.. kalau adik sumi yg kena pun sumi marah jugak.. kemungkinan siap p cari org tu skali..

Kaseh NazLieza berkata...

klu akk pon bengang dik..

d_LA berkata...

aku terpakse zoomkan page ko sbb x nmpk nak bace..hehe..sengal tol la yang paw duit org tu..