Rabu, 26 Januari 2011

~~*Buang Kawan???

Salam,
geng, yesterday, i've made some discussion wth somebody yg agak kuat agama jugak lah dekat opis aku. one of the question yg we guys discuss is "kenape orang baik kene buang kawan2 die yg tak baik". I'm asking him, why? but then he gave me an answer yg buat aku rase "WHAT???""KEJAMnye". "doktor kene potong tangan/kaki pesakit atas sakit2 tertentu sebab takot virus2/perasit2 ni akan rosakkan organ2 lain". Why??

Make sense right? but why kite kene remove kawan2 kite sebab nak jadik baik/soleh? die tanye kenape Kejam? kalau orang tu boleh buat you masuk nerake you nak kawan? maybe someday u akan terpengaruh dengan die.

I'm still looking for the right answer. I'M NOT SATISFIED WITH THE ANSWER YET!!! why??? what do you guys think of this?

5 ulasan:

shidasyakirin berkata...

Kalau tak sampai mudaratkan diri sendiri tak perlulah sampai nak buang2 kawan. mungkin perangai je mcm hampeh tapi ikhlas dalam berkawan. Kita tak boleh nak kawal or atur hidup or ubah sikap orang tapi kita boleh jadi contoh yang baik (role-model) pada mereka.

d_LA berkata...

lebih bagus kalo kite dpt nasihat kat kwn kite yg org lain anggap mcm x baik tu..mane taw dpt hidayah kan..mungkin kwn kite tu xde org nak bimbing dia ke...

zul berkata...

yang penting jati diri kiter tu mantop ke idak... kalau kamu umpama lalang yg suka mengikut angin, baik jauhkan dari kawan2 yg tak berapa senonoh tu... klu ko yakin ko bleh elak segala kejahatan yg dibawa dek kawan ko, so why not just tarik dier ke syurga...

kata pepatah berpatah2... kalau kawan ngan pencacai najis, sikit sebanyak terpalit jugak busuknya... kalau kawan dengan penjual one drope perfume, untung2 dapat gak sekotak free...wangi sepanjang hari... boleh?

Mario berkata...

uikkk...kejam jugak kawan ko tu...

Kaseh NazLieza berkata...

klu buang kwn yg xbik xpe kan..