Isnin, 31 Januari 2011

~~*AKu Dan Perempuan Sihir

31 Jan 2011; 10:53 p.m
Rumah Sewa

Salam,
last friday aku pegi meeting kat bangsar. pastu pas masuk aku tercicir. aku pun gelabah terus cari kat tempat yg aku lalu, tp x jumpe. so mase aku pegi amik IC, awek resepsionis tu mintak pas. aku cakap tercicir. die buat muke palat die pastu suruh cari dengan nada yg agak damn..pergh,kau ingat kau Syarifah Aini nk buat muke cam tu ngan aku??? kaw tak perasan ke muke aku ni macam Zaquan Adha? (terus buat rambut spike). mentang2 muke aku ni macam budak 15 tahun ko nk menyombong??? cube kalau aku pakai baju orang koprat time tu, tak senyum kambing kaw sambil bagi IC aku tanpa banyak cekadak.
 
Rase nak sule jer perempuan sihir tu dengan pokok kaktus atau dayung sampan,,pastu kene pegi balai polis. setle kene pau pulak 10.50 sen ngan perempuan sihir tu!!(kau taw taw jerk aku ngah gaji..memang betul lah kaw ni sabariah).memang kaw ni perempuan sihir...nasib baik aku ni professional & tak nak malukan diri sndiri. kalu pikir penat aku time tu, dah kene herdik dah perempaun sihir tu.rase ringan jerk kaki time tuh nak hayun. sabaw banyak.

Memang silap aku cuai, tapi care cakap tu, cantik ler sikit...kan sejuk hati aku. nk pegi balai polis pun rela jerk. ni idak, muke cam tapai basi.bahase pun agak !@#$%^

p/s: kalau ko senyum and cakap sopan santun, tak de lah berangin aku...aii sabariah, sabariah..

Khamis, 27 Januari 2011

~**Aku & Gitar

27 Jan 2011; 11:17 p.m
Rumah Sewa

Salam geng,
lupe pulok aku nk cerite kat kowang. Still remember with my wish-list mase birthday taun lepas? yeah...I Got Guitar... present from my berstfriend merangkap abg angkat aku mase ujung taun lepas.Trimas 100000 kali kat beliau.

Gitar Kesayangan Aku...

masih lembab lagi cuz learn from internet & utube.but the best part is aku baru boleh main satu lagu tapi x perfect lagi...banyak sumbang mambang. hope dlm taun nih boley pandai main gitar.almaklumlah x de guru.

p/s: nk masuk kelas gitar, x cukup duit, blaja sendirik dulu ler...anyone yg sudi nak ngajar aku???

Rabu, 26 Januari 2011

~~*Buang Kawan???

Salam,
geng, yesterday, i've made some discussion wth somebody yg agak kuat agama jugak lah dekat opis aku. one of the question yg we guys discuss is "kenape orang baik kene buang kawan2 die yg tak baik". I'm asking him, why? but then he gave me an answer yg buat aku rase "WHAT???""KEJAMnye". "doktor kene potong tangan/kaki pesakit atas sakit2 tertentu sebab takot virus2/perasit2 ni akan rosakkan organ2 lain". Why??

Make sense right? but why kite kene remove kawan2 kite sebab nak jadik baik/soleh? die tanye kenape Kejam? kalau orang tu boleh buat you masuk nerake you nak kawan? maybe someday u akan terpengaruh dengan die.

I'm still looking for the right answer. I'M NOT SATISFIED WITH THE ANSWER YET!!! why??? what do you guys think of this?

Isnin, 24 Januari 2011

~**Bondaku

24 Jan 2011; 7:00 p.m
Rumah Sewa

Salam,
weyh, mak aku dah pandai sedih skung, yelah anak2 jarang balik. baru aku sedar umur mak aku dah makin meningkat tue..so kene jage hati. :p, sebelum ni, 2 minggu skali aku balik kampung, but lately nih, sebulan sekali balik kampung. cuz ade hal ngan masalah ekonomi sikit.

Bonda ku...gelang emas tetap kene tunjuk wokeh
mak ko ade??? ha3 (sorry mum :p)

btw, mak aku pernah cakap, baliklah selalu, kite ni tau x taw, Tuhan kalau nk cabot nyawa ni bile2 mase jerk. memang nampak sihat, tapi x mustahil,petang nyer tu boleh arwah. jangan bile dah x de baru nk nyesal. macam kes arwah pak cik kat kampung aku. ape2 pun aku x pernah lupe doakan mak ngan bapak aku sentiase dipelihara kesihatannye.



p/s: tidak tegar rasenye melukakan hati orang tua ku...sadissss

Ahad, 23 Januari 2011

~~*Jawapan

 23 Jan 11, 11:06 p:m
Rumah Sewa

Salam.
Worite geng, thanks 4 ur nice opinions. I've made a conclusion which is, bile kite x de kat tempat orang tu, kite akan senang nk judge. betul? cuz we don't know exactly what he/she feel at that moment. dan kite sebagai orang ke3, 4, 5 dll yang mendengar pun secare automatik akan bagi pandangan dengan menyalahkan orang tu jugak.


tapi tahukah kite, kalau kite kat tempat org2 tu, kite pun berkemungkinan besar akan buat
decision yg x professional jugak?


it's happened cuz kite x sedar kite tengah gune emosi. Trust me, dalam kehidupan seharian, hanya SESETENGAH perkare jerk kite gune akal fikiran, dan KEBANYAKKANYA kite gune Emosi.WHY? cuz we are not angels. we're just human.


Mungkin kite marah disebabkan rase tanggugjawab kite sebagai orang yang rapat dengan "si mangsa". so, it's depend dengan situasi jugak kot. entah ler...just my opinion. (betulkan aku kalu aku salah yer)

p/s: aku bengang gile bile ade makhluk ni pau adik aku yg darjah 5 duit semate-mate nk bayar duit roti canai? kaw gaji RM3, xxx kaw pau budak kecik??? yg ni aku x taw aku bengang sebab emosi ke atas dasar tanggungjawab.

Sabtu, 22 Januari 2011

~~*Persoalan...

22 Jan 2011; 6:30 p.m
Rumah sewa

Salam geng. aku ade 3 situasi kat sini. jom kite berduskisi kat sini.

1. best friend kaw bergadoh ngan somebody, kaw pulak emo benci orang tu jugak.
2. kaw sebagai lecture. anak kaw bergadoh ngan student kaw & kaw drop kan markah die walaupun die layak dpt markah yg bagus.
3. Mak kaw dianayia orang. kaw pun gedik, benci kat orang tu jugak.

Persoalanye...

korang rase jawapan untuk bende2 ni related tak antara satu same lain?atau ade jawapan/sebab/hujah yg berbeze untuk setiap situasi?atau adekah ini berlaku sebab emosi? atau adakah ia dasar tanggungjawab ko sebab ko rapat ngan org tu, ko pun kene benci orang tu?? kire macam cubit peha kiri, peha kanan jugak terase.

bukan kaw yg bergadoh, bukan kaw yang dianiaya, tp nape kaw yg perlu emo?
ape korang punyer opinion? 


adekah sebab kite tak berade di tempat orang tu, so kite boley judge & marah &macam mane pulak bile kite ade kat tempat orang tu???  adekah kite akan lakukan perkare yang same atau lain sedangkan kite hanye pihak ke 3,4,5 dll??BERHAK KAH KITA

Jumaat, 21 Januari 2011

~~*Aku Jadi Cikgu!!!

21 Jan 2011; 5:30 p.m
Office

Salam,
wo skung ni aku jadik cikgu lah pulok. al-kesahnye ade lagi budak practical baru masuk. sorang dah di assign di bawah aku sebab aku yang request...he3. dulu pun aku pernah train budak praktikel gak, so, should be x de problem lah.

Nak ikutkan aku malas nk ajar sangat sebab aku nk die try independent, bertanye. macam aku dulu memang kene independent dan slalu tanye orang, baru aku paham.Tak de orang datang kat aku bagi taw ni ape,tu untuk ape. So bille pikir balik ilmu yg kite curahkan akan kekal dan dapat pahala, so aku ngajar ler ape yg aku taw. hope budak ni take this opportunity.

p/s: bile ngaja orang ni, pemahaman aku pun jadik bertambah baik :)

Khamis, 20 Januari 2011

~~*Aku Hidup Lagi la...

20 Jan 2011; 1:26 a.m
Rumah Sewa

Salam,
Geng..weyh windu shiot sama kau kau semue..hampir 18ratus dekad lamenye aku bercuti dlm industri blog. almaklumlah pak cik busy meyh. hidup lagi aku, alhamdulillah...n3 1st untuk taun 2011...cait, keji sungguh...

owh...layout dah tukar. kasik nampak simple sikit.

Btw, 2011, permulaan yg baik. banyak yg positif. ape lagik, Fighting!!! seyes, since aku x bukak blog, since tu jugak aku x terjah blog kau semue...fair bukan :p

p/s: mau melelapkan mata sekarang