Rabu, 28 Disember 2011

Waktu Malam & Bedah Telinga

Salam hey geng, whaddup  ya'll :)
Langit malam gelap, meja & katil bersepah, kepale kosong, hati kosong, tangan menaip, mate memerhati, telinge mendengar alunan music dari blog ilishaheera, cawan tanpa air aku renung, jam tangan yg rosak aku tenung, ye, jam tangan ni dah jahanam lame, tapi ia kekal bersame kemane aku pergi, x ade sebab apa, aku beli sendiri, tiada sentimental value disini.

Patotnye hari ni pergi angkot barang sikit kat rumah my little bro, but then die kerje pulok, sabtu ni baru pindah  barang sikit2 kat sane. Dalam beberape minit lagi aku akan berpuase sekejap, fyi, besok telinge kanan kesayang aku ni nak kene bedah cuz be4 this asyik keluar darah and air. habislah aku. kene tangkap gambar telinge puas2 malam ni..ha3 Nothing 2 be afraid of la. i'm a man!! :P
telinge aku, kacak bukan :P
p/s: someone told me "it's OK not to be OK. there's nothing wrong with it bebeh" :P

Selasa, 27 Disember 2011

Aku Menulis Lagi


Salam, hey geng,
it's been a long time i didn't write anything in my blog. banyak bende nak cerite, but like usual mase & kemalasan mencemburui. :P, Baru lepas melantak durian kat kedai tepi Petronas rumah aku, housemate belaja. trimas to aswad.

Talking about kerje, arghhh it's killing me. talking about family, macam biase je, talking about my kids (Ibrahim & others), depa makin membesar,sehat & kacak, Talking about my life, it's suck!!! Ahh pergi mampos, cuti hari tu balik kampung. pewit rumah makin besar. ramai yg balik so kami berendam dalam kolam, tangkap ikan. best2, tu nanti aku cerite.

Btw, I keep asking myself, why is that life is so unfair. Will we all ever accomplish our life dreams? stupid, I can't answer that question. and again, i perfectly can't understand myself and why i'm still here.? I don't know where my destiny is going to take me. This journey is really tough lah!!! arghhh

Selasa, 20 Disember 2011

Stress Pagi Selasa


Salam geng, morning bebeh,
mood stress :P ha3, kerje banyak pulok tetibe, tapi boleh control lagik. motor bocor, pukul 10:30 a.m karang ade meeting dengan customer dekat area jalan duta. sorang pulak tu. x de orang backup. kedai pulak lambat bukak. sengal lah!!! kalau lambat mampos aku kene bambuu dengan customer. 

pukul 12.00 karang ade jamuan makan2 dekat JM Briani untuk majlis perpisahan untuk bos. petang ade internal meeting pulok. "nasib baik rambot aku masih ade lagik." btw, fyi, aku dalam proses nak pindah rumah. maybe area cyberjaya. tapi x confirm lagik. ape2 will inform later. cowww bebeh

p/s: woo bile lah gua dapat pakai krete ni bhai!!!

Isnin, 12 Disember 2011

Ke Kota Kinabalu


Salam geng,
woi short update je nih, bapak penat. btw, yg semalam tu aku bukan marah sebab minah tu panggil aku pak cik da, tu gurau2 je. yg aku panas sebab die main jeling2 mate. agak cilakak bagi aku. 

btw. aku nak ke Kota Kinabalu besok, dalam pukul 11. business trip da. nk kene turun site dekat sane. doakan keselamatan aku nk flight besok weyh. moga selamat sampai & selamat pulang. kot kat sane aku ade ternet nanti aku updatelah blog ni, kalau x ade memang bersawanglah blog aku sampai jumaat. patutnye ari ni aku nk story pasal aktiviti BBQ dekat kampung hari tu, tapi dah penat sangat aku postpone ler entry tu. k bye :)

p/s: aku x basuh langsung baju aku. mamposlah. nk basoh baju dulu. mintak2 sempat kering.

Ahad, 11 Disember 2011

Awek Kene Sound Dengan Aku


Salam geng,
Baru sampai umah sewe. balik kampung semalam. Mase isi minyak kat shell Seremban tadik ade awek datang jual barang. Assalamualaikum Pak Cik, (Woi monyet kau panggil aku Pak cik? ha3) dah nampak kat tangan die ade barang, cepat2 cakap x pe. lain kali je'. Die punye comel, bagi salam kuat2. Oh, lupe doe nak jawab salam die. Waalaikumsalamwarahmatullahiwabarokatuh dik.

Die blah sambil Jeling2 mate. Memang kepantangan aku orang main jeling2 nih. Aku panggil, "kalau nak jual barang, elok2 sikit!!". Die cuak, "Betul lah saya sebut Pak Cik. Pak Cik yg x jawab salam saya." Aku rase macam nk kene Heart Attack. Muke Pan Asia macam aku ni kau pangil pak Cik!! panggil lah abang ke. damn u Bitch ha3 **x sedar diri. Aku sound lagik, kalau nak jual barang, jual elok2, perangai tu kasik elok2 sikit, terime kasih!! terus die blah. sengal.

Seyes, cukup pantang orang jeling2 depan aku. silap ari bulan kene debik  jugak kat situ. :P

3 kali die sebot pak cik. Tue sangat ke aku ni. rase macam jantong aku berhenti kejap. ha3, 
damn, taun depan aku 24 kot. memang patot ler die pangil aku pak cik, x sedar diri lak aku ha3 :P

Sabtu, 10 Disember 2011

Memey Perlukan Pembunuh Upahan


Salam geng,
nk strory weyh, pasal bestfriend aku sorang ni, Memey, cun giler. Best friend since sekolah rendah. perangai die sejibik macam Scha Al Yahya. Die ade krisis dengan balak beliau. kasihan beliau.  Beliau perlukan pembunuh upahan dengan segera. PLz PM aku kat facebook or kat comment kot ade no pembunuh upahan tu.

Kasihan beliau, 4 tahun lebih ngan mamat tuh, last2 krisis, x tau ape cer. Memey, be strong baby. kau cun. kau decide lah ape yg patot. ko dah besar. ape2 pun tanye hati kau lah, aku kat belakang kau support kau giler giler ni weyh. :P
Cun kan, nilah die Memey. dah macam model jual cendol dah aku tengok
Sape nak ambik die jadik menantu calling2 lah aku :P

Memey, Ape lagik, berdiri tegak nyanyi lagu negaraKU cepat :P

Khamis, 8 Disember 2011

Kene Operation & Orang Aneh


Salam geng,
tadi petang, hujan renyai2, aku gagahkan diri pergi Hospital Sunway. pergi check telinge lagik dan doktor cakap die nak Operate telinge aku. x de bende lain ke nak buat. Aku terime dengan hati yg redha. Operate teling je kot. stay kat hospital maybe 2 hari. Dengan jujurnye die inform nak bagi bius tido mase operation tu dijalankan. OMG!!! nanti kalau aku tido die buat bende yg bukan. Die perkose aku ke. OMG. I'm still virgin. oh please..hahaha gampang x. Lantak kau lah doktor nak buat ape pun janji telinge aku ok.

btw, ade sorang India dari petang semalam sampai sekarang duduk menangis-nangis & berdoa-doa kat bawah rumah aku x tau apesal. member aku kate die kene pukul kot. entah, nak tegur malu, kang aku yg kene debik dengan die pulak x pasal2. moga die dieberi kekuatan untuk hidup.


Rabu, 7 Disember 2011

Melancong Oh Yeah


Salam geng, 
1. Weekend lepas melancong dekat Pahang. ade kenduri kawen. tido sane.
2. Next week Melancong ke Kota Kinabalu atas urusan kerje. 3 hari.
3. Hujung minggu ni melancong ke kampung, Rembau. :P
4. Besok melancong ke Sunway Medical Center, pergi check telinge lagik.x habis2!!

Arghh malas nk cite panjang, tengok je lah gambar2 Lelaki Pan Asia WannaBe ni dekat Pahang..Oh Yeah
 Temerloh..macam Hollywood daa.. :P

 sebab muke aku persis Pan Asia,
berebut org nk snap gambar :P
 Big Bos mane boleh tinggal,
kene ikot sekali lah, dah die jadik driver :P 
trimas Bro Dato' Wan

 dekat rumah orang pun sempat tangkap gambar

bersame berok gile, si Mr. Carl

p/s: Ok, tu je tuk hari ni. Puas. Tengah bersihkan Aquarium besar aku. bapak kotor.

Isnin, 5 Disember 2011

Aku & Gitar


Salam hye geng,
pergi mampos dengan misi mencari si dia, dah close story. btw, nak bagitau, aku dah boleh main gitar. ha3, lupe nk update. Mostly belajar sendiri dengan pak cik google & utube, ditambah dengan sokongan member2 especially si abe, Yumi & Haikal Cimo. nasib baik x putus ase, kan dah boleh main sekarang. still sumbang mambang lagi tapi setakat nk main 2,3 lagu x de masalah. Poyo x :P


FYI, aku sekarang dah cipte 2 lagu dengan alunan gitar. yezza, tercapai hasratku. tunggu kemunculan lagu tu ye :P

Sabtu, 3 Disember 2011

Day 4: Misi Mencari Si Dia Berjaya Tapi Terhenti

Salam geng,  
12:15 a.m Aku sampai. Terkejut, die Ade. Berbaju merah. Alhamdulillah. Happy & Bersemangat. die & kawan die. 12:39 a.m. Finally die perasan aku. Die terpandang aku. die senyum. Cute giler. x de bende yg cute selain senyum die, ketawe die. Hot gile cipataan Tuhan ni. grrr.. Kadang2 die pakai spek mate putih, aku pun pakai, die bukak, aku bukak. 1:02 a.m. Die order roti Naan, aku pun order .Tekak ape minah ni, x sedap langsung. Terus aku ambik Bussines card aku cuz nak bagi die. x jadi.

1:34 a.m Sorang lelaki datang lepak ngan dieorang. 2:30 a.m. Terpandang laki tu pakai cincin yg same rupe, bentuk & kaler. Apakah?? Then dieorang blah. Beranikan diri merempit kejar die sampai kawasan rumah die, area SS19 subang jaya. X salah, Mungkin depa couple @ bertunang. x kan pakai cincin same & kenape laki tu follow die sampai rumah. mustahil kebetulan. Aku koyak card aku. Tersenyum. :( Menunggu 4 hari ni bukanlah sia2.  This is the best experience i ever had  in my life.
ni bukan rekaan, nilah yg terjadi sepanjang beberape hari ni :(
Apesal aku makin berani sampai tahap macam ni? kot mak aku tau mati aku kene debik

Kak Ngah aku baru putus tunang 3 bulan lepas sebab orang ke3. Aku x kan rampas hak orang. Kuatkan Aku. :( Kalau ade jodoh kami berjumpe lagi. Aku tau mane die tingal. Balik 3:10 a.m. Jap, nape die selalu pandang2 aku banyak kali. mesti x bahgie ngan mamat tu. :P

Related Entry:-



Jumaat, 2 Disember 2011

Day 3: Misi Mencari Si Dia Hampa

01.12.2011; 
tempat dirahsiakan

Salam geng. Kire datang awal jugak hari ni. Hari ke 3 aku tunggu die,seorang diri, but she didn't come. come on weyh. where have u been. tapi die still x muncul2. Tapi aku percaye pade kebetulan. mane tau besok die tak kerje or lapar ke, die datang lah.
3 Jam menunggu. X muncul lagi. Hampa. Terpikir, b4 this, bertahun tunggu somebody even die tolak aku, setakat 3 hari chicken je. btw, MC besok, nak check doktor dekat hospital sunway. Kadang2 Aku pakai n bukak balik spek mate putih x de power ni. teringat ke'cute'tan die.grrr meoww

KADANG2 AKU TANYA MEJA, KENAPE AKU KENE TUNGGU ORDER MAMAK YG TAK SAMPAI, TAPI AKU BERSYUKUR SEBAB AKU BUKAN SI PENGALAH. AKU AKAN DATANG LAGI BESOK!!! NEVER SAY GIVE UP. DAY 3, MISI MENCARI HAMPA. BALIK PUKUL 3:15 PAGI.

Related Entry:-
Cinta Pandang Pertama Aku
Day 1: Misi Mencari Si Dia
Day 2: Misi Mencari Si Dia Diteruskan
Day 3: Misi Mencari Si Dia Hampa
Day 4: Misi Mencari Si Dia Berjaya Tapi Terhenti

Khamis, 1 Disember 2011

Day 2: Misi Mencari Si Dia Diteruskan


Day 2: Misi Mencari Si Dia Diteruskan; 30.11.2011; 12:50 a.m; tempat dirahsiakan


Salam geng,
MIsi mencari Si dia diteruskan. Terlambat sikit cuz baru habis karox tapi time2 macam ni lah aku terjumpe die ari tu. Aku pakai spek mate putih x de power lagi. nak same dengan die. Baju same macam aku pakai 1st time kami main usya2 each other. Senang die nk cam nanti.  Siap beli chewing gum 1 botol. 1:16 a.m: Kure2 jugak die ni. masak sardin ke? mate terpandang tempat die duduk hari tu.Haram J, x muncul2 pun. x kesian kat aku ke? nak tau name je kot.
penat tunggu ni weyh.

1:28 a.m: 3 batang rokok selamat aku hisap. Makan coka-coki, die x muncul lagik. kecewe beb. 1:48 a.m: Rokok ke 4. Ni siap standby pen n kertas, takot tetibe nervous nk mintak no telefon. boleh suruh mamak tu pass kat die. 2:01 a.m: Rokok ke 5. Ngantok gile. Dia x ade. telinge sakit lagi ni woii. Never say give up uncle syaf!! 2:19 a.m: Mate dah stim. x larat nk tunggu, badan nk demam balik, sweater x bawak.sabar, sabar. 2:22 a.m: Sorry.i x rase u lepak sini hari ni. seyes x larat. besok i datang lagik walau demam, i tunggu. 

Related Entry:-
Day 1: Misi Mencari Si Dia 
Day 2: Misi Mencari Si Dia Diteruskan
Day 3: Misi Mencari Si Dia Hampa
Day 4: Misi Mencari Si Dia Berjaya Tapi Terhenti

APESAL U TAK MUNCUL2 LAGI? I TAK KAN GIVE UP!!! BESOK I DATANG LAGI CARI U :)
 

Rabu, 30 November 2011

Day 1: Misi Mencari Si Dia


Day 1: Misi mencari  Si Dia; Selasa; 29.11.2011 9:27 malam, Tempat: Dirahsiakan :P
Salam geng, 9:30 pm: Misi Mencari Si Dia kini bermula. aku ke tempat semalam. tempat aku terjumpe die. sorang diri. Mata liar mencari die. haram J. x nampak. 10.00 pm: Lembab jugak die ni. Nak tau name, no phone & Fb je. malu pulak nak muncul. damn, termencarot.:P, nasib baik cute. nyesal x tegur die semalam." i demam, telinge darah lagi.  I pakai spek mate putih x de power pun (rembat member punye) , sebab u pakai semalam comel giler..meow"

10.20 pm: Masih tunggu die, Kelibat si pariah melaungkan perkataan "LANCAU" kuat2 banyak kali mase siaran perhimpunan Umno kat tv3. lantak  kau. minum lagi barbika banyak2. kan dah mamai. 11:34 pm:Teringat ketawe dia semalam, grrrr rase nk tampar hidung die dgn penyapu jerami. 12:20 am: Menunggu. die x muncul2 pun. Budak2 baru nak UP bikin kecoh. batak gile. lantak lah. 01:38 am: sengal. x muncul. "i balik dulu. besok i datang lagi. I yakin one day u datang sini jugak."

Pergh, jual mahal ek. penat 4 jam aku tunggu. x pe, besok aku datang. Aku serius!!! Never Say Give Up. Oh Yeah!!!

p/s: Kan bagus kalau dalam ibadah pun aku macam ni kan..he3 kutuk diri sendiri. :P

Selasa, 29 November 2011

Cinta Pandang Pertama Aku


salam geng,
x brape sihat, telinge keluar darah, sakit kepale, demam. ni masuk hari ke 4. Abaikan. semalam, 1 pagi lepak minum ngan member2. tetibe terpandang sorang awek. Taste ku. 1st aku pandang die, die pandang aku jugak. Meow, so aku cari port yang sesuai untuk usya die. Kate orang, kalau orang tu pandang kite lebih 5 kali die suke kat kite gak & aku tengok die pandang aku lebih 5 kali. macam ade harapan.ha3. masing2 pandang curik2.

Pergh, suci gile muke die. kadang2 die pakai cermin mate putih bile tengok dokumen,  then bukak balik..grr comelnye. grrrrr. Lame gak kami usya satu same lain. then aku ngan member2 aku nak blah. die usya aku. Aku naik moto die pandang lagik. Rase rugi nak balik tapi x pelah. sampai rumah hati aku meronta-ronta suruh patah balik. Aku tekad. terus tukar baju,sembur minyak wangi, deodaran, jeans n serbe hitam. grrr maskulin giler ha3. Merempit pergi kedai tu balik. Die ade lagik. WOW. jodohkah? aku duduk belah belakang. malulah kalau die perasan.

2 pagi. x puas. cari meja lain. kali ni dekat dengan cermin. pantulan cermin tu bagi aku nampak muke die dengan jelas. perghh sweet giler..meoww, usya punye usya dah 3 pagi, ngantok. x puas lagi, aku cari meja lain. ngam2 dapat tempat duduk yg mule2 aku datang dengan member aku tadi. aku curik2 pandang and die terkejut, he3 die usya aku, akhirnye die nak blah & die pandang aku untuk sekian akhirnye. die bawak krete, aku punye giler aku boleh follow die dari belakang naik motor. sampai trafik light aku macam gabra then aku terus buat U-turn and balik.

ps/: huhu kecewa. 1st time aku buat kerje giler macam ni.ha3, kepale duk asyik ingat muke die je.  Almaklumlah, dah setahun lebih aku menyingle. kali ni aku x nak mengalah. aku x kire, Malam ni, aku nak pergi situ lagik, mintak2 die ade. aku nk usya die. doakan aku ye. :)
RELATED ENTRY:-

Isnin, 21 November 2011

Harimau Muda Juara Bola Sepak Sukan Sea 2011


Salam geng,
wooo Harimau Muda Juara Bola Sepak Sukan Sea 2011. yeah!! memang nervous game tadi. kami macam histeria tiap kali nk gol. sejak bile aku layan bola pun aku x tau..hahah tapi memang terbaik le. mase panalti tu yg bikin cuak. Tahniah pade Fahmy a.k.a Apek cuz handal jage gawang Malaya.

seronok bersorak, indon kat bawah umah aku senyap terus. tadi memekak x ingat dunie. seronok tengok muke2 orang indon kecewe sambil buat drama air mata. Boleh lah malaya belagak dengan indon, x abih2 nak kondem malaya je. Terbaik lah Harimau Muda. kekalkan kejuaraan pada musim yg akan datang. 

x dapat leading emas terbanyak x pe, dapat ibu emas tu yg mahal :P

Khamis, 17 November 2011

Kepenatan & ke"busy"an


yoo, Salam geng, penat hari ni, minggu ni direct meeting je kat luar. besok kat jalan duta pulak. laptop buat hal pagi tadi mase nak present, nasib baik ade backup laptop. urgent punye pasal, beli dulu charger laptop. kau, kau kau tau tak, banyak bende baru yang aneh2 aku kene buat, dah ade pulak sesetengah staff dari "partnet syarikat" a.k.a vendor aku assume yg aku tau semue bende. tu pasal lah depa boleh kurang ajar dengan kami. bende 1st time kot, ko x payah lah nk menyalak macam buret. sorry aku ghotic tibe2.

kadang2 aku gabra dengan soalan2 yg Maha Aneh yg ditanye customer atau pun staff vendor aku. banyak bende baru, Bagus untuk aku belajar, x bagus bile aku x tau. nak tanye pak cik google mase kadang2 cemburu, tapi misi untuk menjadi orang yg Hebat aku kene kejar jugak bukan :P

Oh, aku nk makan maggie sekarang plus nesfcafe 3 in 1 sambil layan Hagemaro. kau, kau mau coba???

Isnin, 14 November 2011

Dapat Hadiah Anak Penyu Bernama Jibo-Jibo


Salam geng,
oh yeah, macam biase, x sempat update atas alasan busy. lantak lah. Kau, kau tau tak, aku dapat hadiah seorang Anak Penyu 2 minggu lepas sempene hari jadi yg dihadiahkan oleh seorang sahabat yg tidak mahu namanye disebarkan. Trimas atas anak Penyu yg dihadiahkan ini wahai Tanpa Nama :P. Nama Anak Penyu ni adelah JIBO-JIBO. sungguh comel kan. trimas lagi pada Tanpa Nama sebab menunaikan hajatku. sayang kamu Tanpa Nama :P

Jibo-Jibo forever. Aku akan didik die menjadi Anak Penyu yg Bijak. Ia sentiase disamping ku di waktu tidor. Jibo2 akan menghalau segale anasir liar yg cube mencabol waktu tidorku. Oh sungguh Indah bukan. :P

Selasa, 8 November 2011

Kene Kacau Bende Halus


Salam geng,
woo memang sorry gile x update ape dalam seminggu. busy sikit plus ari tu balik kampung sebab nenek sakit. 3 hari gak. then start busy, x balik kampung pun beraye. lantak la.

Kau, kau , kau tau, lately ni aku slalu kene kacau daa dengan "bende tu". actually dah kene since form 5 lagi. tak de lah selalu sangat tapi kat mane2 aku pergi mesti kene kacau especially belah malam. but lately ni makin kerap pulak. ari tu balik kampung tawar air dengan atok sedare, die kate bende tu dah lame follow aku. nak buang pun kene jumpe ustaz yg pakar lah sebab dah lame. demm, dulu aku ingat biase2 je, rupe2nye teruk gak sampai main follow aku pulak. 

Agak stress lately ni sebab tak cukup tido gare2 kene kacau bende ni, housemate aku pun terkene gak kadang2. siap ade yg nampak kat dalam bilik aku. terus demam. haishh!!! hari ni lepas subuh kene lagik. agak pelik. Stress giler aku macam ni. balik kampung hari tu lagi kerap aku kene kacau.

Jumaat, 28 Oktober 2011

Kisah Anak-Anak Yatimku Kini


Salam geng,
kau2 tahu. aku dapat lagi hadiah hari jadi iaitu 2 pasang orang anak yatim kura2 yg dibagi oleh housemates ku & 4 orang kembar anak yatim kelah yg dihadiahkan oleh Kak Shida & Husband beliau. Trimass kalian. Jom layan antara anak2 yatim yang aku didik dari kecil & dihadiahkan.

Ibrahim a.k.a Aeim a.k.a Along
aku didik sejak setahun lebih yang lepas, dari baby sampai besar
tahun depan nk UPSR :P  (Beliau kelas lompat sebab pintar sangat)
Arwah Lokman & Leman, (Angah & Alang)
mereka telah pulang ke Rahmatullah dengan Misteri,
Kami tabah menghadapinya. 4 bulan aku jaga..hu3
Ibrahim Junior a.k.a B.JR Brahim Junior a.k.a Ateh
Darjah 2 Kaloi Cerdik
Mustafpa a.k.a Andak
 Darjah 1 Flower Hon Pintar
Toty & Tuty (Twins)
Tadika Kura-Kura Kemas :P
4 Kembar Kelah (Surat Beranak hilang kene tukar nama)
Darjah 2 Kelah Pintar
 Bilik2 Lama anak2 Yatimku

Anak2 yatim ni & bilik2 dieorang diambil dari rumah anak yatim panti asuhan Taipan usj, SS15, SS19 & Jalan Pasar. Terima kasih kepada rumah2 anak yatim tersebut. Sial tepuk tangan..yeah (Typo, SILA bukan SIAL :P) Sebagai seorang Daddy yg penyayang, aku akan galas tanggungjawab ni dengan penuh Amanah dengan bantuan Uncle Abe & Uncle Aswad sebagai pakcik-pakcik kepada anak2 yatim ku ini. Anak2 yatim ini yg akan mendoakan kami di akhirat kelak, biar kami miskin janji mereka Kenyang, selasa, berdisplin, penuh kasih sayang & soleh/solehah. :P

Jumaat, 21 Oktober 2011

Selamat Hari Lahir Uncle Syaf a.k.a Aku


salam, hye kau, kau & kau.
pukul 3:30 pagi sekarang. trimass banyak2 pade kau semue yg wish Happy Birthday kat aku. trimass banyak2. perghh aku dah 23 tahun. aku dah tue tapi masih persis 18tahun bukan. sile berak :p

Alhamdulillah, baru selesai buat semayang sunat  hari lahir. alhamdulillah ni tahun ketige aku laksanekan. Tanda kesenyukuran kepada Yang Maha Esa kerane masih bagi peluang dekat aku untuk hidup walau aku bukan si alim yg kacak dalam kontex islam. Trimmass pada Mu.

Dalam pukul 9 tadik sempat merempit dalam hujan lebat ke subang perade, beli Big Apple Donuts. nak celebrate dengan kawan2 dekat Puncak Bukit Ampang, tapi sadiss, hujan. so celebrate kat kedai makan je. dah habis melucah, tetibe hujan stop, so pakse jugak member2 bawak aku pergi Puncak Bukit Ampang. nk tengok keindahan KL di waktu malam. miahahaha..so layan je lah pic2 ni.


 Tukar kek dengan Donuts, baru careee

 Yes kami batak Donut

yes kami batak melucah.. :P

 yes, kami kanak2 yg x tau malu..ha3

Yahoo dapat hadiah sdari bro wan.trimass
smart shiyot perfume ni, macam liptik..miahaha trimas broo

Trimas kau, kau dan kau. trimas pade bro wan, mady n hekal miaow miaow cuz melucah di hari jadi aku & buat aku gumbira. trimass .. btw jom layan video terbaru aku. pasal hari jadi & better man..apakah..jom tengok :P enjoy :P


Rabu, 19 Oktober 2011

Kene Present..oh yeahhhh


Salam geng, 
x sempat nk update ape2, quite busy lor..arghh sorry 8.5 juta kali. seyes busy, all requirement they needs asap lorr..hu3 damn tired but i love this job..miahaha

tadi pagi meeting kat kompleks kerajaan jalan duta, rempit dengan kelajuan maksima, sampai awal gak tapi ade yg lagi awal dari aku. cait!!! yg x boleh blah semalam kene siapkan gant chart or timeline, buat tengah malam semalam dan dan pagi tadi kene present kat customer bende alah tu. bajet kene submit je x tau lak nk kene present, tu yg x prepare nk bercapak. but thank Allah everything's going well. dan dan aku pusing salahkan customer x bagi LOI/LOA that why x boleh nk proposed tarikh yg tepat and customer cakap ok, xpe nanti kami submit asap. :) hahah orite got to go. dah 3 pagi. keletihan menyiapkan kerje.

kate2 semangat dari sorang hambe Allah ni..nice words
boleh pakai jugak kate kau ni. trimass

Isnin, 17 Oktober 2011

Cabaran Sebenar Kini Bermula


Salam geng,
jam lappy dah pukul 3 pagi. WOW. Kau, kau & kau tau, aku tengah siapkan kerje opis dari pukul 10 malam sampai detik ini. yes aku memang rajin bukan. **Naik lah gaji, naiklah gaji..miahaha.

Kau tau x, Team aku dapat Projek baru. pergh. Selaku assistant yg berwajah Pan Asia Wannabe, aku diarahkan oleh Big Bos aku untuk lead project ni @ overshadow Project Manager (PM). WHATT DAAAA? PM memang dah ade tapi beliau cabar aku sebab aku kate nak belajar something new. ingatkan die main2, lepas tu PM aku, kak ika cakap, "capik, awak kene tolong akak lead projek ni ek sebab akak kene siapkan projek lain". WHATDAAA,

INI SERIUSSS!! meoowww
  MING2 juga
Boleh blah x kau monyet wonder pet gile..potong stimm!!

Berderau jantong aku. gile. Tapi aku suke gile sebab mencabar. masalahnye 1st meeting,  dah banyak bende customer/partner mintak. kau bayangkan Jumaat petang meeting, depa mintak macam2, Isnin (hari ni) aku nk kene submit bende2 alah tu. Whattdaaa??? memang x tido lah aku. Pastu, 10 site kene completed bulan 12 ni jugak. **Baik kau bunuh aku je sabariah. :P

Ape2 pun i'll try my best. The biggest opportunity 4 me untuk tunjukan kat semue orang yg aku ni bukan monkey..ha3 Kalau aku boleh buat, Tahun ni tahun paling membanggekan untuk aku sendiri. Yeah. I can do It. Cabaran kau dah bermule capik. Oh yeahh :) Cabaran cam ni aku duk tunggu. Experience yg paling mahal so far :) meeooowww

Doakan aku :)

p/s: kau, kau jangan ingat aku nk show-off pulak. ni blog aku, so kat sini le aku nk melucah semue bende. mane lagi nk cite kan. huhuhu aku tulis aku lah bace balik...miahahaha :P ** tulisan hari ni rojak habis sebab otak aku tengah JEM. baru aku rase cam ne depa rase..hahahha