Selasa, 23 November 2010

~~*Bodoh Yg Bernilai

Salam,
love 2 share something wth u guys...

Pade budak2 yg fresh graduate atau yg baru nk start kije, mesti slalu dapat kije yang bangang2 kan...rase palat % bengang jerk and the same things happened to me..bile aku mule2 bergelar staff dulu kene suruh print, photostat, manage file project, fax, buat minutes meeting dll. Mule2 bengang gak, rase apekes ko amik aku kije pas tu ko suruh aku buat menatang nih...tapi lame2 aku positif kan otak aku and aku start godek2 & bace ape yang aku photostat dan bace dalam file2 project tu. so bile x taw aku tanye senior yang ade.

So bende2 yg aku sangke bodo nih lah yang banyak membantu aku skung untuk kepaham aku dalam siapkan task2 aku. So aku dah kurang rase rendah diri sebab aku dah ade basic, aku dah boley communicate dengan customer n vendor dengan senang, aku dah boley faham ape yang staff2 lain cakap dll.

Ape yg aku nk memekak kat sini adelah, bende2 yg kite sangke bodo ni kalau di positifkan akan jadik satu bende yg menyenangkan & membantu untuk mase depan...

20 ulasan:

jedi berkata...

btol tue...biar bodoh tapi x sombong....jgn bodoh sombong...

¶A.K.I¶ berkata...

betul lagi~~
basic tu la yg berharga sbnrnye...

syaf berkata...

yup betul...

he3...aki kaw dah tukar rupe,...hahaha

Pencacai Alim berkata...

blajar dr bawah itu berharga dr trus naik keatas..

syaf berkata...

yup...baru rase macam mane susah nyer nk naik kan

z o u l berkata...

standard r kan..aku anggap bnda2 mcm tu adalah proses pmbelajaran

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

betOl kata Pencacai Alim tue... biar kita tahu basic dik baru kita tahu benda yg lain.

Mario berkata...

betul tu...kdg2 aku suruh dak2 baru ni buatkan air...itu adlah untuk mengajar dorang agar tau camana nak buat air...hehe

syaf berkata...

zul & kinakoyu - yup.. :) betul tuh

mario - gampang, nk jerk aku lempang muke ko...ha3, harem punyer jawapan...dieorang dah siap blaja masak kat umah dah, x yah ko nk ngajar buat air...ha3 harem

cikmemy berkata...

kerja ape pon sebenarnye ade gune dia.sebab tu redha jela...ade sebab la tuhan bg ko rezeki kat situ tapi ko kene wat keje2 gitu.betul x?

☺[ai][sUmi]☺Chan berkata...

sokong uncle...!!

cemomoi berkata...

positiffff, budak baru blajar amik galah tolong rotankannnn

shidasyakirin berkata...

oklah pembelajaran yg berterusan. ada good supportive team yang sentiasa bg peluang nak maju. bukan jenis membunuh nak jaga kepentingan diri sendiri jer.

tengku_fir21 berkata...

setiap kerja ader habuan bro...

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR berkata...

bagus motivasi kau ni..

Azmi berkata...

bagus la kalau itu yg kau fikirkan...
kalau smapai kesudah kita fikirkan hal yg -ve...
tak kemana la...

nas berkata...

yup2..stuju ngan ko..yelah....
bende2 yg bodo la leh membantu kita....
bende cm simple tau...hu3

Tanpa Nama berkata...

bagus lah bro... dah ada +ve thinking.. chaiyok! chaiyok!!!

hishas

syaf berkata...

hishas - kaw hidup lagi rupenye...

Tanpa Nama berkata...

... hishas yang sebenar dah mati dah... yang komen ni hantu raya dia jer... ha ha ha... (andaikata aku mati malam ni, tolong rahsiakan komen ini drp Harian Metro)

hantu raya
b.p. Hishas