Selasa, 30 November 2010

Aki, Appy besday!!!

Salam,

aku nk wish happy besday kat peminat setie aku no 1 aku iaitu Aki da budak becok, x pernah g jumpe minah ni, maklumlah celebrity hot cam aku ni busy jerk manjang, x de mase nk beramah mesra dengan peminat...teringin gak nk jumpe minah ni, insyaalah someday..

 the only one, aki...

wish aku

- Happy besday aki, selamat hari jadi, moge ko bahgie, appy, cool, panjang umur n dapat ape yg ko nk...hope ko hadapi sgale menatang rintangan yg mengacau hidup ko dengan  tabah & bersemangat nyer...TAKBIR!!! Allahuakhbar...ko sweet, ko tomey, ko cun...

sebabkan distance kite 18ratus ribu batu, so aku bagi hadiah kat sini jerk,...trimalah...

SUke tak Aki Gambar2 ni :P

Isnin, 29 November 2010

~~* Fear

Salam,
 
They said that love make us do a craziest things,
but it can also make us do a terrible things,
and if that happened, its not really love, its fear.
fear of being alone, fear of being replace, fear of being forgotten

Rabu, 24 November 2010

~~*Kebiadaban Seorang Keling

Salam,
Geng, hari isnin ari tuh mase on da way nk ke sentul, time tuh kat trafik light. ade plak keling sekor nih tetibe nk potong & nk try himpit kiteorang dri tepi.macam kimak jerk. so aku bakar member aku, himpit ke depan sikit jangan kasik die simply2 nk potong. kurang ajor tetibe jer nk potong Q. lepas jerk trafik light di bley kejar n potong. pastu main2 break pulok kat depan tuh sambil tunjuk "fuck" @ mindle finger.macam2 gaye baboon die persembahkan kepade kami. macam tenuk hitam yg x de mase depan yg cerah jerk aku tengok...

memang ko ni betul2 keling lah...tp ade gak org melayu yg pangai cam keling ni kekadang kan...korang pernah kene???

haisshh mengeluh aku sambil posing....
awww seksi x...miyahahaha

Selasa, 23 November 2010

~~*Bodoh Yg Bernilai

Salam,
love 2 share something wth u guys...

Pade budak2 yg fresh graduate atau yg baru nk start kije, mesti slalu dapat kije yang bangang2 kan...rase palat % bengang jerk and the same things happened to me..bile aku mule2 bergelar staff dulu kene suruh print, photostat, manage file project, fax, buat minutes meeting dll. Mule2 bengang gak, rase apekes ko amik aku kije pas tu ko suruh aku buat menatang nih...tapi lame2 aku positif kan otak aku and aku start godek2 & bace ape yang aku photostat dan bace dalam file2 project tu. so bile x taw aku tanye senior yang ade.

So bende2 yg aku sangke bodo nih lah yang banyak membantu aku skung untuk kepaham aku dalam siapkan task2 aku. So aku dah kurang rase rendah diri sebab aku dah ade basic, aku dah boley communicate dengan customer n vendor dengan senang, aku dah boley faham ape yang staff2 lain cakap dll.

Ape yg aku nk memekak kat sini adelah, bende2 yg kite sangke bodo ni kalau di positifkan akan jadik satu bende yg menyenangkan & membantu untuk mase depan...

Isnin, 22 November 2010

~~* Competition

Salam,

Allo geng macam bese lah x update blog cuz kekangan mase...kije opis kene utamekan dulu lepas tu baru boleh berbloging...macam bese kat opis aku tiap hari isnin ade morning breafing & makan2...pagi ni makan makaroni goreng same kek secret recipe plus daging rendang & kicap.. 

Ilmu yg aku dapat pagi ni, dalam bekerje ni kite kene anggap ia satu pertandingan / competition. Kene mantapkan skill2 yang ade n tambah skill2 baru dalam diri kite untuk kite kerje dengan lagik power. Kene bersaing dengan semue staff otherwise kite akan ketingalan dan rugi dalam segala aspek. So opportunity untuk dibuang adelah tinggi kalu skill takat tu jerk... 

 amacam??? lu orang ada brann kah???

p/s : wo malam nih aku pegi Concert Guitarist from Brazil kat KL...sapa mau join...Rock bebeh!!!

Khamis, 18 November 2010

~~*Tak Sempat

Salam,
sowwy dah seminggu x update...busy sikit kat opis. btw, semalam raye haji aku x balik kampung, stay kat sini jerk. hurmm tapi yg best nyer pagi, petang ngan malam mentedarah kat umah orang..bertambah boroi aku cam nih..sempat gak g semayang raye semalam...

weekend ari tuh g Sungai Lopo dekat area ulu langat...best dok..photos will update later. x sempat kot nk terjah menerjah cuz ade kije mau bikin...kot sempat aku singah blog kowang....bubbye!!!

Khamis, 11 November 2010

~~*Malam di opis

Salam...

Jam kat lappy aku menunjukan pukul 0:17. Sape yang Benak sangat otak tuh biar aku translatekan...12:17 a.m.

aku kat opis nih since pukul 10 p.m tadik..rajin lak tetibe gatal nk siapkan kije yang Bos bagik...**rajin giler aku, x dapat anugerah staff cemerlang x taw nk kate ape. ha3. Well, nk settle kan menatang nih cepat..so try siapkan malam nih, besok pagik membongkang a.k.a kuak lentang kat umah aku ler..
Layan gak wat kije tengah2 malam nih...releks sikit

Rabu, 10 November 2010

~~*Malapetaka kalau ia wujud dari dulu

Salam,
Kalau lah Fb dah ade mase zaman dulu, ape akan jadi...jom terjah
sile klik pic kalu nk nampak pic clear sikit..



Selasa, 2 November 2010

~~*Duit dalam Peti Surat???

Salam...
hahahah...aku nk gelak pon ade,,,bersyukur jugak...
Kan semalam aku bagik tau yg duit aku kene cilok kan...malam tadi bapak aku call bagi tau pencurik tuh dah pulangkan duit dan masukan dalam peti surat....atoyai...baik sungguh pencurik nih...bagos, bagos...alhamdulillah
p/s : apsal pendek jerk n3 ari nih

Isnin, 1 November 2010

~~* Adik xcident, Aku kene cilok...arghhh

Salam,
supposed to aku balik weekend ari tuh nk celebrate besday bapak aku...cancel sebab adik aku excident kat Tampin. nasib baik tak berape teruk. Excident sebab lari nampak polis...macam haremm...menipu lagi kate p blaja silat...amik ko...gagagaga

 mungkin situasi itew bergini

lepas aku g tengok die kat Hospital aku balik rumah, nk rest2 jap, aku tido cuz letih giler. semue orang g hospital. bangon2 dari tido, pintu umah aku terbukak, pintu pagar terbukak, duit aku dalam wallet lesap RM 180. yg peliknyer telefon aku kat atas meje tak kene kebas pon, moto aku pon ade jerk...tak kan mat pet pulok yg masok...duit mak ngan adik aku pon kene kebas, nasib baik tak banyak. Biarlah.malas nk pening2 kepale nk pikir

p/s : arghhh kopak aku bulan nih!!! sial punyer pencurik...damn u