Selasa, 12 Oktober 2010

~~*MEngimbau kenangan



salam....
hallo hallo hallo...woi!!!! grrr meroyan jap aku sejenak dua....worite weekend awi tuh, dikampung halaman ku..aktiviti yg aku buat mengimbau kenangan zaman kecik2 hingge remaja ku iaitu LAGA AYAM....ha3...aku dulu memang minat lage2 ayam nih, dah tue2 nih tak buat dah...insap kot..

let ushya ayam2 Siam (ayam lage) yg ade...x banyak dah skung, dulu banyak kot bapak aku bele. Harge bile org nk beli boley cecah dari RM 70 - RM 200++ seekor...ade gak bapak aku turunkan ilmu sikit tengok2 sisik ayam kat kaki tuh, tapi x ingat dah... :)

Ni si balong papan, budak lagik ayam ni
biasenyer jarang org gune ayam balong papan untuk dibuat lage, 
1st, tak brape strong sgt, 2nd, dienyer balong cepat cedere
tapi yang ni power..terbaek..

 
 Ni Si putih, adik bradik dengan yg atas nih, mude lagi
ni pon power gak bile berlage

 ni name die hamzah...ngee main2 jerk
ni si merah, pown adik bradik gak dengan yg lain2..
cukup kuat dan cantik

Ni si Oren, yg ni liar sikit sebab die bongsu,
boley tahan kasar juga pukulan beliau...

 Ni Bapak beliau...sangat ganaz,
otot2 beliau sungguh keras, tajinyer sunggguh tajam,
ganaz gile bile bergadoh

Wah mereka berlaga...x baik gadoh2 ni

Ni kanak2...tomey kan...
bakal disembelih bile dah besar nanti...ngee

9 ulasan:

mR.sYaH berkata...

xelok laga2 ayam.. Buat mkn jer...

¶A.K.I¶ berkata...

sessi pengenalan dengan ayam pada hari ini~~

ughh tian aym comel tu knp kne sembelih... da msk kari x pon lomak cili padi sila pos sket ye kat ak

tengku_fir21 berkata...

giler...ko ternak ayam ker..hahaha

||| PöJìé PööH ||| berkata...

Wahh kira terer ahh bab laga2 nih ek?? Btw lama ko xjengah blog aku.. Sentap tau. Sampai aku pk blog ko dah bkubur dah.. Huhu..

Love,
PojiePooh Abdullah

Mak Su berkata...

maksu selalu tgk ayam berlaga kek kampung pada suatu masa dahulu

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR berkata...

tak sangka aku kau kaki laga ayam..

syaf berkata...

lor bukan slalu pown lage ayammm...gagaga

aku x nk bagi hang aki...hang kan mat salleh\

yup...bergitulah gamaknya

pojie - blog aku pon jarang kot aku update.

maksu yang lagekan ker...ngeee

he3...mangapa, ko juga suka kah?

Mario berkata...

come je anak dia...putih mmg cntik kan...haha

syaf berkata...

aah memang shantek