Jumaat, 29 Oktober 2010

~~*Selamat Hari Jadi bapak ku

Salam,

Sape mamat nih?
Jambu giler...kalah aaron aziz

Terpegun bukan dengan kejambuan brader kat atas nih...Beliau seorang Askar satu ketike dulu, pastu jadi jaga, peronda & skung memotong getah kat belakang rumah...Beliau seorang insan yang gembel, macam x de perasaan jerk kekadang. ade 4 wirawati & 5 wira..(dasyatnye). Akulah salah seorang wira beliau...

Aku x perlu malu mengatakan bapak aku adelah Jaga & pemotong getah..sebab dengan kerje itulah beliau besarkan aku & adik2 yang lain...beliau ni garang gak, cakap beliau jer betul, berangin gak aku dengan beliau kekadang..ha3, tapi dah die Bapak, ikut je lah, kang tak pasal kene sumpah jadi tenggiling tanah..sie2 jerk kan...skung dah ade cucu, makin seronok la tuh...gedik, ha3..

Ok Abah, Selamat HAri Larir, Happy besday to u,

Den (aku) doakan semoge abah alwayz appy, sihat, diberi kekuatan untuk hadapi sume dugaan idup, dipermudahkan segala urusan, dirahmati oleh-Nya, dimurahkan rezeki, dihindari dari segale malapetaka, dan semue yang baik2...Den akan cube jadik anak yg baik untuk abah dan Den akan cube banggakan abah maybe bukan skung tapi akan datang...

p/s : Besok nak balik kampung celebrate besday abah,...

Khamis, 28 Oktober 2010

~~*BApok r lu olang..

Salam,
Semalam aku ke banting untuk attend meeting yg aku arrange kan..akulah Chairman..semue isu dah aku utare kan. semue dah terjawab. Consultant yang arrangekan bende nih macam tak puas hati ngan aku..."lepas nih jangan nk complain2 lagik".. ???? aku buat ape yang patut untuk dapatkan hak aku..that it.

Unfortunately, aku rase suckk giler dengan member2 aku yang datang..macam palat. bapok semuenyer..pengecut tak reti nk tanye, padahal dieorang lah yg banyak complain kat belakang...aku siap dua kali offer suruh dieorang tanye mase meeting tuh. Yang bertanye ade lah sorang due  budak laki & sorang budak pompuan...nak aku gak yang cakap...bacol giler yang lain2 nih...dah abih meeting, ade bende gak yang tak puas hati...bangangkan? Inilah yang patot dipangil Bapok...damn!!!

takat cakap belakang ape ko dapat???

Rabu, 27 Oktober 2010

~~*Baru balik

Salam...
weyh...habis dah training microsoft project 2007 aku kat Knowledge.Com kat PJ...2 hari, isnin & selase..settle dah...yuran RM 700 per head. nasib baik opis sponser, kot tak, kopak aku...(sempat gak aku on9 time training, macam haremm)

Dlm pukul 11 kang aku nk gerak ke Banting pulak, meeting pasal Diploma & Konvo aku nih..sume bukti, maklumat, dan mende2 lain dah settle di arrange kan..Doakan yg terbaik...

Isnin, 25 Oktober 2010

~~* Member ku nk bercerai pulok

Salam geng..
nk story sikit pasal member ku Bro Hisyam...beliau skung nih diambang penceraian..kasihan beliau..terpaksa berpisah ngan anak2. Sebagai member aku turut rase simpati. Bende nih dah takdir. Bro, aku tau ko strong and boley handle mende nih, btw, geng2 semue...jom kite sesame bagi kate semangat untuk bro Hisyam. (kindly bagi komen membine)


Bro..lu akan jadi orang bujang macam gua, best:-
* Lu boley pakai spender berjename & colourful spt renoma auuw sexsi..tak payah lagik pakai spender orang tua yg beser mengelebeh..SIRUBA?? OH NO!!!!!
* Lu dah boleh merempit macam gua sambil bawak bohsia bangla (damn!!bohsia bangla busuk...makan bawang banyak)
* lu boley bele ayam laga, dan letakan name zainal @ mustafa...sedap nama untuk seekor ayam
* Lu kene bele ikan emas dan bagi dieorang makan nasi lemak setiap pagi...kite kene berkongsi ape yg kite makan dengan binatang..(betul x tyco alvin?)
* lu boley join gua lepak dekat the curve sambil usya minachi pakai singlet kuning
* lu boley payung gua layan dangdut atau karox
* lu dah boley bele rambot panjang ala2 rockers 80an
* lu akan berwajah persis 15 tahun..macam gua.
* lu kene tau wa sayang lu sebab lu member gua,,,wa harap lu tak bengap/benak/bangang nk minum klorox :p

p/s : geng aku hari ni ngan besok ade training kat Petaling jaya...kot sempat aku terjah blog korunk, kot x sempat jangan marah ek..

Jumaat, 22 Oktober 2010

Hadiah..trimas bro wan

Salam...
geng, Nk ucapakan mekasih bebayak kat kowang yg wish besday aku...terharu diri ini. ok, malam tadi aku dapat hadiah dari sahabatku Bro Wan...trimas 186x bro, anda membuat beta terharu...he3.

taraa...aku dapat set perfume & deodorant Calvin Kliein...
 
Then kami g makan kat Restoran Rebung, Bangsar. rupenyer Restoran tuh milik Dato Shiek Muzafar & chef ismail. Bab makan aku x pernah fail. senarai lauk yang aku makan ; ikan masak asam, ikan patin masak gulai tempoyak, sambil tumis, ikan masin, ikan bakar, telor masak kicap, siput sedot, sup ayam, tempoyak (durian),daging masak kicap, udang goreng hitam...itew yang aku makan. sedap woo plus sky jus deng teh o. seyes itew yang aku makan.

ni lepas dah habis..dasyat x aku makan???
shedappp

Kat situ ade pentas. Penyanyi restoran tuh invite aku nyanyi, aku pantang diajak, aku pown men'Sumbangkan 2 buah lagu irama rock dan R&B..

Kat situ aku jumpe Chef Flornace tan, amoi tue yg slalu kat TV, Jumpe composer Abu bakar & Bob Loqman. Terkejut hamba melihat beliau Berpakaian Tabligh siap bertongkat.

itew die bob loqman...

Khamis, 21 Oktober 2010

Slamat hari jadi kepada aku

Salam
"Allah selamatkan muhammad syafiq a.k.a syaf 13x
Happy Birthday to me, Happy Birthday to me, Happy birthday to !!!!!!!! 10x"

Alhamdullialh, x sangke aku dah 22 tahun dah..Thanks pade mereka yg wish...terharu dok. Alhamdulillah sangt2 kepade Allah s.w.t cuz Beliau masih bagik peluang aku hidup sampai skung tanpe sebarang kecacatan, bagi mak, abah, adik bradik, family, kengkawan kat aku & slalu slamatkan aku dri excident

Aku dah makin tue, kene pandang lagi jauh kedepan, kene kerje bagus2, kene pikir matured lagik,ape yg aku nk tapi x dapat sampai skung??? jom terjah

1. nk gitar & gitar karennnn (nk sgt blaja main)
2. Camera DSLR
3. nak beli jaket idamanku...(sangat shantek tpi harge mahal ler..damn!!)
4. nk fitkan body & ade 6 pack (tahun ni berat ku mendadak naik..macam haram)
5. Aku nk rase Asam pedas yg paling kaw kaw sedap (selain yg mak aku buat)
6. Teringin bile nyanyi kat atas pentas, sume org terpegun, bagi standing ovation sambil tepok tangan plus jerit2 name aku sambil nanges2 (TAK MUNGKIN)...ha3
7. nk jadik diri sendirik tapi ianya x mungkin terjadi...
8. Aku nk merempit dengan motor rxz...
9. Aku nk ade kereta sendirikkk...(bape taun lagik ha???)
10. Aku nk betul2 berjaya dlm kerjaya aku, dunia & akhirat...

Rabu, 20 Oktober 2010

Ditembak dengan Kejam

salam,
ade sarapan untuk korang jap....


HArooonnn... Nasi lemak USA yang maha mahal...
**budak2 15 tahun kebawah x ley tengok,

petang semalam sepatutnyer aku kene attend meeting, Tetibe mase tengah merempit aku ditembak dengan kejamnye oleh hujan2 nakal dengan tiada belas ehsan. 

Aku berteduh sejenak, hujan itew stop, aku pon bersemangat nk pegi meeting balik. Again, aku ditikam hujan lagik menandakan aku tak payah pergi. yelah, kurang molek lah pulak "celebrity hot" macam aku nk pegi meeting dalam keadaan basah...jatuh market aku. aku infrorm PM aku then bergegas pulang. tu jerk..

Selasa, 19 Oktober 2010

~~*Kene bamboooo

Salam...
weyh geng, malam tadi aku kene bamboo kot dengan Bos Sales aku dalam telepon...gagagaga, kesahnyer ade site yang tak boley nk buat installation sebab x cukup connector. company aku plak platinum partner TM, so org TM g suruh aku p beli straight connector kat Jalan pasar. aku p beli r.  Bos sales tersebut bamboo r sebab katenyer itew bukan kerje Company aku, itew Vendor nyer task..

Oh bergitu, sambil tersenyum sinis di dalam telefon baru ler teman paham..mane lah aku taw x de orang inform aku, lagipun aku nyer Project Manager x de kat opis, so x de sape nk refer. Anyway, ape yg aku suke sebab it's part of my lesson. at least aku dah taw sikit prosedur yg aku x taw, and will be more careful for the next time.

yeah bebeh...i did it...pewit seksi tak...
**aki kaw suke kan

Jumaat, 15 Oktober 2010

~~* Kami Bergabong

Salam...
oii sume,...weyh sambung cite pasal aku punyer Diploma...ha, smalam, aku dengan beberape budak2 aku berkumpul di warung tom yam Si Kakak Jawa Indon untuk berdiskusi mengenai Isu hangat diploma kami...aku dah dapatkan agreement, aku godek2 laman web JPK, aku dah call sume pihak yg involve, so aku berkumpul dengan ahli2 yg memang power..bukti2 dikumpul, dan masih mencari bukti2 baru...

aKu buDak BAik...Penegak KeAdiLan

SYama @ Kak Ros,
Beliau hadir persis lagak X-Pengarah aku mase study dulu
Kak Ros dengan Beg mahal beliau...gelang zhulian

Syira..Si senget, Minah ni agak berani bile bersuare,
Mampu mengegarkan sesuatu tempat 
dengan gelak ketawe beliau yg Maha Ngeri

Imam..Bak kate kak Shidah, Sweet Talker...
merupakan anak buah kesayangan Major Sharol
Hebat kerna beliau mampu menjinakkan
Naga yg Maha Ngeri...Tahniah...

Eda...gadis Penghabis bEras...berjiwa keibuaan
kerna mampu memberi makan teman2 beliau tatkala mereka tidak bekerja..
berbekalkan ikan tongkol & sardin yg dibeli di Mydin,..Tahniah..ko Hebat

Surat perjanjian, bukti2 yg aku kumpulkan,
Tahniah kepada kengkawan yg memberi Idea dlm perbincangan ini,...
mereka sangat Hebat...kerjasama yg mereka bgi kat aku memang bagos
bersama-sama mengodek agreement 

Apa2 pun, aku perlukan GEng2 Yang berani bersuara dlm mesyuarat itu nanti, ini membantu kami untuk tampak lebih hebat dan bukan main2...jangan ingat Kami bekas pelajar ILP bodoh2..silap besar mereka...aku akan pastikan kami dapat ape yg dijanjikan...TAKBIR!!!!!!!!!

Khamis, 14 Oktober 2010

What The Pig

Salam...
perghh wa tengak stress kowt pasal wa punyer diploma nih, x diiktiraf lagi, dah ler konvo tak buat, n result tak dapat lagik. What The Pig...ni masalah yg berlaku bile ade consultant luar yang involve dengan mende nih, yang consultant salah kan institut, institut kate consultant, kami ni jadi mangse...bengang kot, awi tuh wa dah gado pasal nk dapat elaun, ni nk gado lagi pasal konvo n result...cam ne wa nk sambung degree cam nih kot mende2 ni dieorg x ley setlekan...geram shiyal...

so wa dah anta surat untuk dieorang sume datang meeting 27/10 nih, wa invite sume org datang termasuk Jabatan Pembangunan Kemahiran, Consultant, Institut and budak2 gua...grrr panas... senang, sume dudk satu meje, setle kat situ...macam hareemm....

Wa notice yg wa ni dibenci oleh consultant wa ni sebab wa slalu bertengkar dengan dieorang, apa wa pedulik, wa nk hak wa ngan member2 wa jerk...susah kah..

Selasa, 12 Oktober 2010

~~*MEngimbau kenangan



salam....
hallo hallo hallo...woi!!!! grrr meroyan jap aku sejenak dua....worite weekend awi tuh, dikampung halaman ku..aktiviti yg aku buat mengimbau kenangan zaman kecik2 hingge remaja ku iaitu LAGA AYAM....ha3...aku dulu memang minat lage2 ayam nih, dah tue2 nih tak buat dah...insap kot..

let ushya ayam2 Siam (ayam lage) yg ade...x banyak dah skung, dulu banyak kot bapak aku bele. Harge bile org nk beli boley cecah dari RM 70 - RM 200++ seekor...ade gak bapak aku turunkan ilmu sikit tengok2 sisik ayam kat kaki tuh, tapi x ingat dah... :)

Ni si balong papan, budak lagik ayam ni
biasenyer jarang org gune ayam balong papan untuk dibuat lage, 
1st, tak brape strong sgt, 2nd, dienyer balong cepat cedere
tapi yang ni power..terbaek..

 
 Ni Si putih, adik bradik dengan yg atas nih, mude lagi
ni pon power gak bile berlage

 ni name die hamzah...ngee main2 jerk
ni si merah, pown adik bradik gak dengan yg lain2..
cukup kuat dan cantik

Ni si Oren, yg ni liar sikit sebab die bongsu,
boley tahan kasar juga pukulan beliau...

 Ni Bapak beliau...sangat ganaz,
otot2 beliau sungguh keras, tajinyer sunggguh tajam,
ganaz gile bile bergadoh

Wah mereka berlaga...x baik gadoh2 ni

Ni kanak2...tomey kan...
bakal disembelih bile dah besar nanti...ngee

Isnin, 11 Oktober 2010

Salam,,,,
ari ni ari isnin kan???? so aku nk cite pasal hari sabtu punyer aktiviti...
Weekend aku gerak balik kampung, sabtu pagi tuh aku g PLKN Ulu Pari Aqua Village, tempat aku join PLKN dulu mase taun 2006 cuz ade alumni reunion kat situ untuk batch 2004 sampai 2010. Batch aku aku sowang jerk kot yg datang...hampeh

 NAmpak x??? tu aku mase 4 tahun lepas...
Gambar nih maha pecah lah..x clear sgt..

Ha, Yg bestnyer dapat r mengimbau nostalgia lame, jumpe jurulatih aku kat sane dulu, n borak2...dan aku plak dilantik untuk jadi leader bagi batch aku untuk cari balik budak2 lame n inform dieorang kot ade ape2 aktiviti lepas nih... 

 
mase aku dtg banyak ni jerk...tapi lepas tu ramai gak lah,..
ade lah dalam 50 ke 70 org...tapi banyk budak2 baru..

Antara barisan jurulatih yg pernah menjadi musuh ketat ku ketika dahulu

AKu pulak sempat gak men'Sumbangkan 2 bijik lagu untuk didendangkan kepada hadiran yg Maha boring..he3, standard ler... :),

Sempat gak aku snap tempat main flyingfox nih
dulu ni yg paling best...ha jalan TAR tu bermakne ye
sebab tempat kami berjogging...

~TAMAT~

Jumaat, 8 Oktober 2010

Open House Company aku da....

Salam,
Semalam aku g open hosue yang office aku buat dekat Restoran Seri Melayu Jalan Conlay, memang best, aku jadik penyambut tetamu shiot...grrr lenguh kaki hamba berdiri cam tuh...cis, pas2 menu2 die memang maha dasyat tapi aku sempat sa2 round jerk sebab nk kene jadi penyambut tetamu...Nk ikutkan standard aku boley layan 3 ke 4 round taw...

Gambar yg ditangkap dengan lansa telepone jerk
mengunakan sedikit tacapan adobe
tidaklah sedasyat Master Alvin yang 
hasil karya beliau "maha smart"

Aku gerak ngan GM department MSD, trimas. Nak balik plak aku terpakse menyusahkan Khoi ngan abg wan, pastu melucah kat restoran shazana kat kg melayu perkene nasi lemak yg terbaekkk dengan mereka!!! Photos will update later.

p/s : wey aku rase ade yg salah paham en3 semalam, aku x de ler niat nk kate government x bagus ke private tak bagus ke, aku maksudkan kedue-duenyer ade pro n con. ade org tengok sudut tu x bagus kat sektor gov, padahal kat private pown same, and ade yg nampak private tak bagus dr segi itew, tapi gov pown same...cume situasi & kebarangkalian jerk yg membezakan... :)

Khamis, 7 Oktober 2010

~~* GAdoh...pehal nih weyh???

Salam...
alloo morning.weyh ari nih aku nk borak pasal "perbalahan" antare budak2 staff government and swasta.Wargh since 2, 3 menjak nih, aku pasan ade jerk kot yg kate budak2 goverment x baguih, ade plak yg kate budak2 swasta ni tak bagus...worite, aku skung kije dalam sektor swasta...

Bagi aku ler, mane2 samer jer kot...ade SEGELINTIR budak2 private nih kate "fuck giler dengan budak2 government, sebab x de ilmu, duk opis x de kije, pastu mengular jerk kije. bukan buat kije pown, experience x de." Tepat skali ape yg dieorang cakap tuh tapi bagi aku hanye SEGELINTIR je budak government cam tuh kan. ade gak yang ok ape. Dan bagi aku mungkin SEGELINTIR budak2 yg kerje private cakap cam tuh sebab jeles kot tak dapat masuk government. Nak cakap bab2 mengular, aku tengok ramai jerk kot budak2 private yang mengular.... x de bezenyer pown, cume kebarangkalian untuk dapat peluang mengular tuh kurang sikit jerk. cube kalu kat opis tuh bos x der, or kije x de, 4 sure ler aktiviti mengular nih berjalan :) .Ingat yerk, Aku cakap SEGELINTIR jer, bukan semue...

Next, SEGELINTIR Budak2 Government plak kate staff swasta nih rugi, x de backup untuk mase depan, x de elaun2, x dapat kemudahan yg banyak macam yang dieorang ade...ok perlu diingatkan, ade certain2 company yg bagi elaun2 tambahan gak, klinik panel pown ade, siap boley cover satu family kot kalu ade yang jatuh sakit, or ade gak elaun2 lain, nak claim mileage pown ade gak yg tinggi...ade APF / KWSP lagik...kalu beringat boley kot survive sampai tue..mungkin SEGELINTIR budak government cakap cam tuh iri hati dengan salary or bonus tinggi yang budak2 Swasta nih dapat kot. :)

So, ape2 pun, x yah ler nk berbalah, masing2 ade pro and corn. Rezeki masing2 ler dapat mane sektor, Dah Tuhan tetapkan rezeki kat situ, so terime jer lah. worite :) Ingat ape yg aku cakap ni hanye SEGELINTIR sahaje cakap macam tuh dan ni just opinion aku jerk..:)

Selasa, 5 Oktober 2010

Thanks to Unknown

Salam,...
allo frewn...what's up? I just wanna say thanks to "unknown name" for the great comment. He/she brave to leave a comment which is ask me to improve my english grammar. Baguih....menegur untuk kesilapan & dengan care yg cukup beradap cam ginih yg pak cik suke.

KOwang jangan ler pulok ingat aku ni poyo nk speaking omputeh. Since dah kije nih, kene lah improvekan aku nyer english sebab setiap email,dokumen, customer & mane2 org yg aku berhubung majority menggunekan bahase omputeh. Dengan menulis or bercakap omputeh cam nih maybe akan immporve kan lagi aku nyer english. So sesape yg notice ade kesalahan grammar sile inform....belajar dri kesilapan tuh bagus right.
 
so what's next? sambung kije lah...apa lagik...bubbye..

p/s: pesal bahasa aku skema sejak due menjak nih??? ish ish ish

Isnin, 4 Oktober 2010

~~*Salam HAri Raya

Salam...
hello blogger sekalian...SELAMAT HARI RAYA...Macam mane kowang punyer raye? 4 sure lah banyak pegi open house right.

btw, this is my family members, x cukup korum lagik kowt,
bapak aku n kakak aku x derk time nih...
satu pic jerk kot, will update later

Anyway, Sorry lame x update..quite busy n try blaja macam2 skung...It's time for to be more serious with my work..there's a lot of thing i need 2 do in my life now....and now, I learned something new, finish my work on time, woke up early in the morning, don't have much time for blogging or chatting..FB??? once in a while...hu3

Okey, tu jerk kowt untuk awi nih, ape2 pown, I do hope that our Ukwah dalam industri blog nih akan tetap umpphh macam biase right. gtg, banyk kije nk siapkan :)