Khamis, 29 Julai 2010

~~*Hi Tea, melucah, Bala...Apakah???

Bodoh r

Salam..semalam, aku ngan member2 department aku g Hi Tea kat Holiday Villa Subang Hotel, pegi makan2 cuz Sales department aku dapat 2nd prize from TM sebab banyk dapat project meh...Congratz, memang batak aku bile nampak makan gempak.

Next, Bos aku tanye aku pasal document project, pas2 aku boleh jawab "Apakah?? (x sengaje) sehingga beliau ketawa berdekah dekah & mengejek aku dengan menggunakan bahasa melayu lama...malu meh,  PM aku jugak selalu ketawekan aku sebab aku secare x sengaja menyebut perkataan yg sgt skema & baku iaini bahase2 blog yg direka oleh bloggerwan & bloggerwati...damn!!sindrom ini sudah menular ke dlm diriku..what shoud i do!!!! apakah???

orang islam pergi ke mekah,
Apakah???

Rabu, 28 Julai 2010

~~*Tak Sempat MElucah!!!!

salam...
kepade seluruh blogger pelusuk alam, ape cer korang hawi ni..

sangat banggang mereka ni!

nak je aku tampar muke kaw..

wokey...kelmarin aku g gym ngan housemate aku, p kat tempat member die, smlm releks sebab badan x bape chat, this week cam bese busy lagik...nk kene setlekan handover document project & beberape lagik document, so kalu x blogwalking 2 pahem2 jer ler...ngee..x sempat kot nk melucah dengan kowang

org jepun pakai selipar...
damn!! aku lapar

Isnin, 26 Julai 2010

~~*Coli merah, Saman, Apakah???

salam...
weyh geng...apa bikin...

time kasih bebanyak kat frodo...
cantek x coli merah saye???

kelmarin aku p bukit jalil,  mase on da way, ade plak polis, tahan aku...damn!!! muke penjenayah kah aku...adekah wajah aku persis ariel peterpan @ nurul gersang????die mintak lesan. aku dengan confident tahap ungke bibir pink pown menunjukan lesen, ic beserte roadtax... tetibe brader 2 cakap, lu bagi lesen taun bape nih bai (dialex perak)...aku pun pening2 tupai jap, cek balik, damn!!! dah tamat tempoh kot, 5/7/2010...

beliau beliau itu nk saman aku..pas2 watak muke 10 sen & pujuk rayu aku lakonkan, aku lepas x kene saman hanye berbekalkan (____________)FILL IN THE BLANK, x yah cite, kowang sure taw kan apakah terjadik..

 yes..mission accomplished

kuih karipap harge 40 sen,
ow petangkan nk idupkan lesen...

Jumaat, 23 Julai 2010

~~*Adakah ia ?????

Salam,
ini nak???

wey aku smlm gatal tengok en3 aku taun lepas sehingge aku terjumpe balik pic2 ini...

comel bukan...

& aku pasti, saat aku pulang ke desa nanti, bonda ku pasti simbah aku ngan air Ujala ataw santan kat muke aku.(ujala merujuk pade brand nila untuk biru kan baju skolah..masih ingat). x pon pasti beliau mendebik aku dengan sekuat hati ataw melanarkan cili padi pada punai ku...harap kalian doakan aku x diapa-apakan...trimas

p/s: gambar2 diatas tidak ade kene mengene ngan org cacat @ OKU, sile jangan kecik hati. sekadar suke2...
"hari raye makan kueh bahulu,
aku blah dulu!!!"

Khamis, 22 Julai 2010

~~*Aku BuKan PenGemis!!!

Perghh memang terbaek apek nih, dri jadik pengemis trus jadik owang kaye...sebab muke die kacak, skali gambar masuk ternet, tewus pemes doe...kacak lagik alvin

  gua lah apek itew...kacak bukan..
gualah simbol sex 2010

skung dah nk berlakon film, n jadik model pulak tuh..baju yg die pakai mase mengemis pown dah jadi fesyen...siap jadik icon sexs lagik...kejadah nyer..sangap betul kaum kerabat beliau...nk taw lebih bace nih.

nk pegang sikit boley x kak...TERBAEK!!!
trimas trimas trimas...
anak anjing makan manggis,
kaw nk kaye cepat jdik r pengemis... coww babeh

Rabu, 21 Julai 2010

~~*Hajat Bonda

salam,
mase balik kampung awi tuh tetibe mak aku cerite bab2 sejarah. taun die kawen bla bla bla..so beliau menegaskan bahawa 10.12.2010 nih adelah anniversary perkahwinan beliau dengan bapak aku yg ke 32 tahun...aku ingat baru 10 tahun mak aku kawen..so freaky. 
bonda aku yg tercinta

bonda aku berhajat anak2 beliau buat special nyer majlis sebab kiteorg x pernah celebrate & memandangkan tahun ni 6 org anak2 beliau dri 9 org dah bekerje, kene demand lah sikit...cis mak aku memang genius dlm bab2 amik kesempatan nih.muahaha Mak aku cakap buat kenduri doa selamat ke. itew lagi baik..awak tu orang melayu kate beliau..

 mak aku berpegang dengan budaya timur
tahniah

so sebagai anak aku akan tunaikan hajat mak aku tuh insyaallah, tu pon kalu aku ingat...ngee...dulu time aku sunat die wat kendurik tuk aku, so aku kene balas balik. tong tong ngan kakak2 aku buat kendurik kesyukuran untuk saudare mare terdekat ke. time beliau hidup ni lah kite kene tunaikan ape yg dieorg nk kan...bagi dieorg appy.

Selasa, 20 Julai 2010

~~*Mate Adik

Salam,,,
alo alo alo...camat pagi geng2 sume, nih badan aku rase sengal2 kude sikit, damn!!! wokeh yesterday, I called hospital besar KL to asking them about my little bro si aiman...mate die makin terok kot, wisau aku

taraa..ni lah adik aku yg kecik skali

prasan x mate die, tu bukan sakit mate bese, since kecik lagi sampai r skang die dah standard 5.bese org ejek die mate celet..kimak betul. so last week aku tengok mate die makin tewuk, aku aku tutup mate die yg elok, tanye die nampak x..die kate x nampak sangt..tu yg aku call hospital, actually dah 3 taun kot x pegi chek dock..so sebagai seorang bro yg baik hati & penyayang (muahaha perasan) i need to solve this matter. agi pon abah aku x bape sihat lately nih. hope x teruk mane r,..so nurse tuh suwuh p hospital gov untuk dapatkan surat bawak ke kl..lecehnyer...

pak dollah pergi karaoke,
hope sumeneyr akan jadik ok,...

Isnin, 19 Julai 2010

~~*balik kampung

Salam,
last week aku balik kampung, celebrate besday adik aku 2 org skali adam & aiman, makan laksa mak aku buat & makan buah2 kampung..beli kek secret recipes n makan2 lain. gambar will upload later..

  budak gemok nih bukan adik aku..
sile jgn salah faham...

baru pas dengar ceramah tadi, bese r setiap isnin memang ade ceramah, siap makan nasi berlauk gih... kul 11nih ade meeting lagik untuk internal kick-off meeting, so before meeting, need 2 study slide, proposal, time line & many more for MINDEF net 2010-2012 project. tha'st all 4 2dya, quite busy lately nih, so x de banyak update..


anak berok makan kelape,
awi nih x taw nk wat panton ape :)

Jumaat, 16 Julai 2010

Nak tengok payudara

Salam...short update...
allo geng, nothing much 2 say,,, quite busy..x sampat nk terjah2..

 besar x saye punyer???
muahahaha

aku balik kampung lagik malam kang...doakan keselamatan aku yep..bubbye


p/s:oww mane lagik payudaranya????
KAW SANGAP sangat kew??? :)

Rabu, 14 Julai 2010

~~*Kencing & org Kaye???

Salam..
1st - MAse aku balik kampung awi tuh, ade org kaye stop krete tepi highway then dengan selamber nyer kencing kat tepi krete die...Bangkai x pangai..cam palat, jatuh martabat kaw
kaw memang bangang!!!

2nd - kat restoran area damansara, org kaye gak, die masuk toilet, lepas die aku plak masuk, cam celake, kecing x flash pas2 serpihan2 air kencing bersepah kat area mangkok tandas tuh...banggang, protokol banyak2 pon bangang gak.
ye sekali lagi,
kaw Jugak memang bangang!!!

3rd - x de kene mengene ngan owang kaye, nk cakap aku sungguh stress bile nk terberak kat toilet public, tengok kencing x flash, pas2 siap ade KERAK2 air kencing lagi kat tempat nk duduk tuh, kaw taw kan sakit perot nk terberak cam ne rasenyer, memulas bagai nk rak, bile tengok toilet cam tuh, x kan nk berak gak...stress wo...buduS!!!

kaw pasti taw ni ape bukan...
FUCK!!!

p/s :untuk anda2 yg tergolong dri kelompok kat atas nih,
Anak tenok makan pengat,
nape kaw bangang sangt...

Isnin, 12 Julai 2010

~~* Spain Menang & balik kampung!!!

Salam,

 allo mak, spain menang lah,
tu r x caye ckp paul lagik,,

just nk wish, congratulation to spain cuz kowang menang world cup 2010..sile buat kendurik yer untuk fan2 kowang...

hahah padan muke kaw belande kalah...
gagagaga

Apakah??? aku bukan peminat bola yg tegar..harap maklum...NEXT!!!
ujung minggu cam bese balik kampung kat rembau...lepak kampung..musim buah da..umah aku dah cam dusun dah, rambutan, langsat dah masak...memang kembong perot aku mentedarah buah jerk..

air coke banyak gule, pagi ni aku ngantok giler....

Jumaat, 9 Julai 2010

~~* TaRak IdEa ma...

Salam...
hey geng,.Semalam g bukit jalil lepak ngan member2..karox jap. x de aktiviti sgt. bapak bosak.balik lambat..kul 2 lebih baru tido & tahniah aku bangun lambat, sampai opis kul 9 lebih...cis,

 pulangkan balik cendol pulot aku!!!!!
pulangkannn

Malam kang aku rider balik kampung kat rembau..ahad balik lik...doakan keselamatan den. cis..x de idea nk taip ape...**aki sile bagi idea***aku just nk cakap, jika frodo sedang membaca...

anak keling makan nasi beriani, apsal aku lampi sangat ari ni...


p/s : alamak dah 2 org tanya aku lampi 2 ape.. 
Lampi = Lambat PickUP... sile alert!!!

Khamis, 8 Julai 2010

~~*GUwau Kasar

Salam...
weyh geng...

 Pulangkan sambal belacan kami balik!!!
pulangkan, pulangkan, pulangkan!!!!!

geng, aku nk soal kaw, ape kaw rase bile member guraw kasar ngan kaw, ko bley releks lagik, tp bile kaw guwau kasar plak die nak hangen a.k.a sentap???

 kaw pehal dollah!!!!

dimanakah keadilan???
kalu x boley nk guwau kasar, jangan try guwau kasar ngan org lain...abih citer..duk ontok2..

 
well itew lah idup, salmah...

jika kaw x tahan kene bahan, jgn  nk bahan org, kang terkene kat batang idung, kaw plak yg terduduk sujud ke lantai,,,,ko kene tanam kat benak pale kaw, sume olang ade feeling ma, kalau olang lain bley time dengan guwau kasar kaw tuh, kenape tidak engkaw???cis

 jumpe anda di n3 seterusnyer..

acik peah main ludah,
x nk kene bahan, kaw tutup mulot sudah...

Rabu, 7 Julai 2010

~~*aku kene sape lagik kenew???

Salam...
arghh aku geram lagikk. marah nih marah ni..x terkejot aku tengok ruangan comment aku kosong a.k.a hilang aku tengok ade beberape comment, tp bile view x boleh...aku ingat aku sowang kene, rupenyer bile view kat beberape blog, ade lagi ramai yg kene haishhh..


To blogspot, kaw memang baik sebab bagi aku peluang untuk berblogging, tp maaf


pengajaran untuk kalian...peace


anak tapir makan gule-gule,
raye nanti aku mintak maap balik ler..

Selasa, 6 Julai 2010

~~*Kene complain??

Salam, Hai geng!!!
celake je muke babi ni

Semalam bos aku bagik taw ade "mak cik" complain aku pakai headphone time kerje? wey ape cer nk marah2 plak, aku dengar lagu pon salah ker, bukan aku x wat kije, siap kije aku dok, x yah nk kecoh, aku tengok department lain releks jer siap ade radio lagik, pekes nk marah? aku dengar headphone x nk kacau org lain, salah ke MAK CIK??? peace!!
arghh gua mengamok,..gua marah
bagi gua sambal belacan skung gak...


tapi gua nk cakap. gua x goyang langsung dengan complain lu itu, untie :p


"anak baboon makan mangger,
nanti aku bawak speker besar bagi sa2 building dengar yer "

Isnin, 5 Julai 2010

~~*Melepak kat kedah

Salam,
weyh, dah nk basi dah citer nih, last week aku g join ex-housemate aku si zul g kendurik kawen member kat kedah, batak aku x pernah sampai sane, pas2 g nek bus free lak tuh, g ngan sedare mare dieorg, trun ampangan, n9 dulu baru gerak ke kedah,
gerak kul 9 lebeyh cam tuh, sampai dlm 4 ke 5 pagi kot, Bapak sejuk cam c3lak3 kat dalam bus tuh, 8 jam wo, dengan aku x bawak sweater, selimut pakai tuala jerk lah, layan dok..

lepak homestay, pas2 terus g sarapan
nk nek bus g bukit kayu itam, jalan2 dulu
kami di bukit kayu hitam...seyes cam pundek busan
kaw tahu camera sukekan aku kan kan kan
mereka adalah pengantin
kaw pasti taw keadaan kat rumah org kawen kan ??? so jgn tanye!!
gambar paling smart bagik aku... tenang n best jerk..hijau

Jumaat, 2 Julai 2010

~~*Dapat???

Salam
hoyee...aku dah dpt housemate baru awi rabu masuk umah, setle sume, name die aswad, 29 tahun, opis die bapak dekat ngan opis aku jerk, sewe aku sebelum ni aku patut bayar RM 90 terus naik RM 225, sebab tinggal 2 org jerk dlm umah tuh, tp x kesah r, aku selese jerk,

gembirenyer pasai, bulu ketiak
pown tumbuh dengan cantinye..

Khamis, 1 Julai 2010

~~*Budak genius...

Salam,
weyh..aku nk tunjukan gambar anak buah aku yg latest, Puteri Qaireen Qarmeela yg umur die nk cecah 10 bulan kot...ko x de anak buah kaw senyap, ko tengok jerk, :)

Amacam??? cun x beliau??

p/s : baru tukar link blog, http://uncle-syaf.blogspot.com/, so mintak kowang sebar-sebarkan link aku yer kat blog kowang, kat n3 ke, tapak kaki ke mane2 kew...trimasss