Isnin, 28 Jun 2010

~~Tukar URL

Salam geng,
weyh start besok aku tukar URL wokeyh...sile alert....***cam bagus jerk aku nih,

URL baru aku http://uncle-syaf.blogspot.com orite...sile take note... :)

Jumaat, 25 Jun 2010

~~*Cari Penyewa Baru

Salam,

geng, ade bilik nk disewa nih, usj 15. Bilik ade 2 jerk, satu aku dah duduk, and ade satu bilik lagik...harge rumah RM 450 jerk, so bayar ikut bape kepale yg duduk. so kalu boley bilik yg satu lagi tu aku nk 2 org duduk r, ringan sikit kot bayar sewe, kalu x nak pon x pew,

kirenye kalu rumah tu
2 org penghuni -RM 225
3 org penghuni - RM 150

- Sewe rumah x termasuk bil air ngan api,
- LELAKI sahaja
- peti ais, katil ade, (katil setiap bilik ade 2) tilam jerk kene bawak sendirik
- dri rumah nak ke Taipan usj hanye 5 minit jerk, nk ke sunway naik motor dri 10 ke 15 minit jerk, kalau krete aku x brani jamin sebab bergantung ngan kadar kesesakan lalu lintas.
- jika berminat give me a call or mesej - 012-4557758 (syaf) *** yg x minat jgn nk kacau2 no nih!!!

p/s : 2 member2 blog, aku harap korang bley tolong aku sebarkan mende nih kat iklan kowang yer..trimass...

Rabu, 23 Jun 2010

~~*Malam yg palat, jalan kaki kat highway

Salam,

Semalam lepak ngan member kat ICT shah alam, aku bahan2 r cakap tempat 2 teruk r, x de mende yg best even aku taw tempat 2 memang gempak, guraw2 nk ilangkan stress aku nih, memang banyk bunyi aku smlm, last2 member aku ngamok n trus g naik car park. aku terus blah jalan kaki sebab x kan aku nk buat muke tak malu menumpang org yg tengah mengamok ngan aku,

Aku terus gerak jalan kaki n jalan kat highway dri shah alam sowang2, memang letih haram jadah, aku pikir aku kene jalan sampai ke subang je sebab x de bus, naik teksi x cukup sen,

jalan kaki kat highway tengah2 malam,
ko dah buat??? aku dah!!!

sampai separuh highway, maybe dlm sejam kot aku jalan kaki, ade brader bawak motor RXZ hitam tunggu depan, aku bajet tunggu member die nk merempit ke hape ke, last2 beliau tanye aku n alhamdulillah beliau nk tumpangkan aku sebab beliau kate beliau pernah jalan kaki gak cam aku dulu, lagik jauh. so beliau sungguh kasihan pade aku. gembel naik motor x de helmet g kilang beliau p amik helmet, terus beliau anta sampai summit usj, dekat area umah aku, then terus jalan kaki dlm 10 minit ke rumah,

rxz, kaw memang berjase

tq banyak2 brader zaki, even semlm die dah patut masuk kije, tp still gak nk tolong aku, x taw cam ne nk balas budi kaw even aku x kenal kaw. hope kaw senang,panjang umur n murah rezeki. lu memang terbaikkk :)

p/s :memang sgt shit aku rase smlm...kaki aku lenguh2 sampai pagi nih...damn!!!
aku stress gile smlm sebab pikir bulan depan aku sorang jerk yg menyewe coz yg lain ade yg dah abis praktikel n kene tukar tempat kerje. nk cri penyewe yg OK...
memang palat giler.

Selasa, 22 Jun 2010

Gambar Blue lagik...

Salam
pagi sume, aku terserempak dengan satu pic yg buat aku rase nk koma...kimak tul gambar nih, tp x sure r korang dah pernah tengok ke blom...

taraa...

yg buat aku rase mcm nk gile bile tengok gambar awek yg sebelum nih,....memang x boley blah

Isnin, 21 Jun 2010

~~*Dah Resign

Salam,
monen geng...whats up bro n sis sume, adekah korang mereng @ meroyan pade hari ini?

Lupekan soalan itew, ok, aku nk story nih, smlm aku dah resign kat tempat kije part time,
tesyen + stress + penat + x larat + bengang = Resign

So now aku nk cri kije part time baru r,,,kalu dapat yg sabtu ahad pown ok gak kot, so sesape yg taw kije part time bleh roger2 lah...area subang n sunway only yerk...trimas...

Jumaat, 18 Jun 2010

Gambar Blue untuk Lu Olang tengok

Salam...
wey aku ade pic terbaik punyer...mau tengok kah???korang kalu gambar2 18sx ni laju jerk kan...wokeyh mari kite layan blue sesame...mantop!!!

sopan bukan? Meowwww..

aku jumpe pic2 ni dlm sa2 blog tp aku lupe name die, kot tuan punye blog nampak, mintak maap. nk aku bagi kredit nanti letak kat shoutbox :) Btw, Baik hang tangalkan je tudung tuh. kan lagi comel. atas cantik kat blakang pungoq terjejeh. x comel! x kan x prasan kot yg baju ko dah keatas, bontot dah terkeluar. taik palat melekat-lekat, peluh2 lagik.miahaha. sangat x comel. sesajer jek wat x pasan kan. :P meowww.. x cun r pakai tudung tp pakai skrit, lawak r, ape2 pun sangat "RARE"!! Meoww lagik.

Korang pandai menilai kan, aku x nak cakap banyak sebab aku pun x betol gak. kang lebih2 mencarot kene kat batang idong sendiri or family sendiri kan. saje berkongsi. ape2 pun beri mereka peluang untuk berubah. jgn nk condem je :P

p/s : alvin, gua taw lu suka kan!!!

Khamis, 17 Jun 2010

~~*Majlis Perkahwinan Faiezah

Salam,

Asyik n3 kawen jer skung kan...musim kawin da, Wokeyh, awi nih Aku nk post pic2 Kawen budak kelas aku dulu, Faiezah @ Pijut @ Itik, member seperjuangan aku mase skul menengah dulu, aku x ley p kenduri kawen die sebab waktu yg same kazen aku kawen..ingat kan, aku de masukan dlm blog awi tuh...date nyer same, so kene buat choice ler...

ok layan pic beliau yg aku curik dri Fb, and terus aku edit sebagai hadiah Perkahwinan die...

FAiezah @ Pijut

Cun giler minah ni skung.,,,turn aku bilakah???

Rabu, 16 Jun 2010

~~* Kak Shida sudah Tue???

Salam,
Aku nk wish kat sowang awek opis aku yg cun melecun nih, Appy besday 2 u, semoge panjang umur, murah rezeki, cool slalu, n cepat2 mendirikan _______
(sile isi tempat kosong),

Happy Besday 2 u...
(kak shida sile simpan gambar ini dlm pc anda,
ini arahan)


aweks ni ok jerk, sempoi, boley ngam, banyk tolong kiteorg mase praktikel dulu, slalu blanjer makan, dll...trimas trimas trimas

sape nk gedik2 kenal beliau boley g skodeng blog beliau

http://shidasyakirin.blogspot.com/
http://loveblogcontest.blogspot.com/

Selasa, 15 Jun 2010

Hampeh!!!

Salam,
Arghh...tention aku....hampeh!!Puundek!!damn!!! grrrrrrrrrr....arghhhhh aku x kire, aku kene buat keputusan gak, cis bedebah...aku kene buat keputusan samede kene beli seluar kerje saiz 33 ke x...damn!! perot aku dah senak dah pakai seluar sekarang nih,...aku rase ni ler berat paling berat aku dapat, 80kg...damn lagik!!! giler kaw, dri 64kg melonjak naik ke 80 kg...shitt!!! dah membobok naik dah ni

aku malas betul nk beli saiz 33, terase gemok sangat kalu beli saiz 33. 2 ler time badang keding x ingat dunie, ni dah mendadak naik, merase lah aku, dah ler aku x ley control makan skung nih,,,ade jer depan mate aku sapu jerk...arghh

***wat bodo sudah, aku nk makan lagik nih...lapo

comel x berok bengap ni. aku nk pijak je
Salam,

agak tersentak bile bace blog dak nih, aku terpakse bersetuju, majoriti masyarakat malaysia sibuk dok kompang anti Zionistme - anti israel, boikot ramai,**aku pon same, kompang nye kompang tp gune gak barang2 provide by israel..cam no?**terkene tepat kat batang idung aku sendirik, x bley larinyer...

Tara..mai kempen boikot

Mencurik Petikan beliau, "Aku nk sentuh sikit pasal segelintir org2 kite, yg konon nak boikot israel pada hal hari2 beli rokok dunhill, main fb bagai nk rak, asal makan jerk kat Mc' Shit, nk minum kat Starbucks. tak payah lah nk poyo-poyo boikot israel tu sebab kite x boleh lari dari syarikat berkepentingan Israel ni. ape yang boley kit elakkan sekarang nih adelah cube elak produk2 mereka,

kesimpulanyer, kite dah "terlanjur", banyak dah kite terlibat secare x langsung dengan produk kepentingan israel, so, pade yg boley boikot semuenyer, tahniah lah, anda memang bagus, anda boley teruskan dengan n3 & kempen2 boikot yg bagus, yg x boley 2 LU PIKIR LER SENDIRIK, kaw isap rokok, minum coke, g Starbucks, Mcd, Kfc, Fb lepas 2 kaw nk kompang2 boikot Israel, kirenyer x de mende sebenarnyer yang diperjuangkan, hope x de yg terase, sekadar share2 jerk :)

p/s : aku x ley tingalkan rokok, aku x ley tingalkan fb, so how??? TETTTTTTTTTTTTTTT!!!!!

~~*Majlis Perkahwinan Nurul & Muizz

Salam geng,
weyh geng, aku nk show kowang pic2 kazen aku yg slamat jadik bini org hujung minggu lepas...cis, umur beliau sebaye aku, tapi die kawen dulu...Tahniah, Selamat Pengantin Baru kepade mereka...

Berlaku sa2 incident bile mase majlis akad nikah (Hari Jumaat) atuk beliau yg duk kat johor meningal dunie hari khamis malam, So mak die ken balik Johor nk p tengok jenazah, x dapat mak die nk tengok anak 1st die akad nikah, sempat dtg Jumaat malam sajer...x pew, janji majlis settle..

Nurul Semase akad nikah,
yg best baju nih beliau jahit sendirik

Persalinan Pertama

Persalinan ke-2, india mari

Baju nih memang terbaik

Baju Mase Malam Berinai

Baju untuk Persandingan

Nurul dengan Suami Tercinta, Muizz

Picture Time...

Isnin, 14 Jun 2010

~~* Menang karox , durian, tempoyak & kfc???

Salam,
monen geng, Cuti ujung minggu aku g kawasan Felda N9 kat Serting hilir, bapak juah dri umah aku (rembau), dlm 2 jam gak r sebab sedare kesayangan aku kawen..besok r aku masukan pic beliau...memang terbaik...

Karox Time!!!

KAt sane, pak cik aku wat pertandingan karaoke sebelah malam, ade lah dekat 20 org yang masuk,
pas2 aku dapat jadik Juare..muahahah cam x caye jerk.. Dapat r RM 50, satu set gelas (ade 6 bijik), Tupperware 2 bijik...kire ok ler 2..hadiah die ciput jerk, yg penting majlis 2 berjalan dengan lancar giler...

Ow semalam mak aku bekalkan durian satu tuppware kecik,

taraa!!! terbaik wok, amik kat pokok bawah umah aku,
isi sangt tebal & manis


x banyak pown, ingt nk bagi budak opis, tp cam sikit, x jadik, pas2 mak aku bekalkan tempoyak..memang 4veret aku ler, ape g malm semalm g beli nasi goreng kampung, beli cili pas2 tumbuk2, then buat sambal tempoyak..memang malatop bonggok..petai pon mak aku bekalkan...mak kaw ade???

Sambal tempoyak...lame ku x makan,
sedap nyer!!!!!!!!!yummy...


pas2 akak ku call kate ade kfc lebih 15 ketul...WOW!!! pegi, g amik r...makan dlm 3 ketul, kenduri kat rumah..pas2 pagi tadi aku bangun aku melantak lagik 3 ketul...muahahah...makin debab lah aku pas nih...

Khamis, 10 Jun 2010

~~* KENANGAN TERINDAH



Salam,

korang tahu kan aku x suke masuk kontest, ntah nape tetibe aku terbukak hati nk join, kontest blog asma . Tajuk die kenangan terindah...


Berbuke Puase dekat Taman Permainan ??? kaw mampu???

Mesti ade org kate aku bodoh atau pelik letak pic berbuka puasa dekat Taman permainan kan. kenangan terindah kew??? Yup bagi aku tulah pengalaman terindah, Mase tu kiteorg boley tertingal kunci rumah, ayoo masalah betui, n sowang g member keluar pulak, so kunci kat beliau, we guys dah siap beli makanan kat bazaar, ingat nk kenduri, skali kunci x de...cam ne nk masuk??idea x de, terus p taman permainan dekat area rumah n berbuke kat situ dengan x de org, banyak nyamok lagik...cis


Itu yg buat aku rase mahal sangat kenangan ni, kenangan terindah sebab 1st time aku lalui, n aku x rase sume org akan lalui mende ni kan..Dengan bulan puase, perut lapar lagik, stress lagik, sabaw je lah..kalu desprete pown mesti cari tempat yg cun sikit..We guys makan dengan selere n rase appy giler...siap gelak2 agi, Even nampak suffer sikit tapi 2 yg buat mende nih aku ingt sampai skung,...memang terindah,

sape nak join bley klik kat sini

p/s : sape nk join..mai cepat

~~*Kedekut Yg Kelakar

Tarikh : 09/06/2010
Hari : Rabu
Masa : Lunch Hour
Lokasi : Tempat duduk bilik TMPPP

Dalam aku sebuk2 melayari internet, kedengaran suare yg mengerikan...KRUPPP KRAPPP KRUUPP KRAPP!!!, aku terkesima, aku cuak, kaki ku mengigil, jantungku berdegup kencang, ku pandang kiri, member aku nye mulut 2 tertutup rapat...5 saat selepas itew aku ketawe macam org gile...x henti henti,.

 ini adelah muruku...

rupe-rupenyer, member aku, (si a'aa bukan name sebenar) makan muruku senyap2, die letak bawah meje then masuk mulut.padanlah mulut die tertutup rapat macam baboon..patut bunyi cam harem peliknyer...buat lawak jerk...kedekut punyer pasal last2 kantoi ngan aku, aku pelagi, gunekan kekerasan, aku rampas muruku tersebut, aku makan lah...jahat x...muahahah

p/s" sekarang beliau dah pon membuat entry balas kembali bagi mempertahankan diri beliau...muahahah

Karya Ahadiat Akashah

Salam,

Semalam pegi tengok wayang, si zul belanje, tengok citer Lagenda Budak Setan, trimas. Memang nk tengok sangt citer nih sebab aku dah bace novel die dulu. ni satu-satunyer novel yang aku pernah bace selain novel2 sekolah.. angt best, aku bace lagenda Budak Setan, sambungan die Katerina n sa2 lagi aku x jumpe buku die...memang best, pengarang die Ahadiat Akashah
 Nilah Cover Novel die
ni ler Ahadiat Akashah

Tapi kat wayang ade kureng sikit r. x bape umphh sangt. x sehebat dlm novel die, cis, palat betul, agak pundek sedikit. tp x pe, dapatlah sikit gambaran kan, hope depa buat sambungan movie "katerina", sambungan pade Lagenda budak setan nih. mantop

 Ni Cover Novel Katerina
 Caw babeh

Selasa, 8 Jun 2010

besday zoul

Salam,

haLo geng, sabtu awi tuh, kiteorg sambut besday org tue kat rumah 2,sape g kalu x si zul semut tue itu, beliau menyambut hri jadik ke 2* kat rumah usang kami, meriah x meriah, meriah lah jugak, menu nyer kfc, spaghetti, behun goreng & air oren disponser oleh kak heze @ gonjeng, ade jajan2 & kek,..Pulut kuning NOT ALLOWED!!!, Blagak x??? trimas pade korang yg datang dri jauh n dekat..

 Hidangan untuk tetamu yg hadir...makan lah puas2
rugi sape yg x dtg 
 Fazz, Acer & Kak Gonjeng
 pasangan adik bradik yg lame terpisah,
akhirnya kembali bersua...so sweet,
gembire jerk imam bile adik die si popo dtg melawat
Ni ler besday boy, 2 kek agi, kek buah ngan kek coklat,
 Sessi sembur menyembur...ni paling best
 AKu tetap disini
a BIG thanks 2 mady, haikal cimo, shah redza, along N acik yg sgt poyo mengemas n jadik tulang blakang majlis ini...caaw babeh