Isnin, 31 Mei 2010

~~* Majlis Pertunangan kakak aku

Salam,

Wokeyh geng, hari ni aku nk share ngan kowang aktiviti last week dimane my sister no 2 bertunang...Sepatutnyer tunggu belah lelaki datang pukul 1, tapi sebab krete dieorg pancit, majlis tertunde sampain kul 3 lebih...ramai org dah blah time tuh. Wokeyh sister ku yg tunang nih name dier Nurhidayah bt Ramli @ Angah @ DD. Majlis pertunangan ni wat bese2 jerk, so layan pic2 nih :)

Ni lah kakak aku...cun x beliau???

dah cam pengantin dah

ni tunang die...sebaye ngan aku, 22 tahun...cam no tuh???
dah jodoh, biarkan jerk..

me n my sister

mak aku yg letih menunggu pihak lelaki..lambat giler
stress beliau dibuatnyer

antare hadirin yg dtg

Gossip girlzz..ni ler aktiviti mak cik2 yg datang lepas penat bekerje...
trimas kerane sudi hadir

sarung cincin ngan mk mertue

Sedare mare yg dtg melepak

Hantaran dri blah laki n pompuan...smart x?

ok 2 jerk, besok kite sambung g dengan pic2 lain plak..

Khamis, 27 Mei 2010

~~* Den dah tuo???

Salam...
Geng, korang nk tengok muke ku 20 tahun akan dtg...

Tara....handsome x,
alvin ko jeles x??? muahaha

sape nk try klik kat sini http://www.in20years.com/

memang best, kowang taw aku wat gile p email kat email staff tempat aku kije, terus bos finance tembak aku...kekeke kene herdik aku kat email...tudia... sowwy bos, jgn mare ha..pas2 berduyun duyun email masuk kat aku, boley dieorg gelakkan aku...cait...pundek tul...Popular jap aku...muahah tp aku caye mesti dieorg bukak gak menatang ni...percayelah...kekeke peace no war....

Rabu, 26 Mei 2010

~~*Kesian member gua

Salam...
camat tengah hari..gua rase cian kat member gua yg meluahkan rase kat blog beliau,..sorry bro gua jelik n geli skit bace lu nye n3... Gua suke sakat member gua ni, so terase plak beliau sampai ckp lebih baik mati lah ape...pekebodoh pemikiran cam nih, sorry bro... gua sakat2 sesajer jerk, gua bukan serius,  x yah lah lu nk ber tacing2, jiwang bagai, lu bukan budak skull lagi...dah besar dah bro...


Tapi gua x bpe suke bile lu ckp "time member lu susah, lu tolong, time lu susah, meber dah berduit x tolong lu, gua rase lu patot pikir balik dlm2 ape lu ckp 2 bro...Jgn manje sgt r bro ek...try usehe sendirik, jgn nk tunggu bersuap jerk. Gua kalu x puas hati gua cakap terus direct ngan lu bro...pepe pown sowy r bro, nampak nyer gua kene layan lu cam gua layan baby r pas ni...kang tacing2 lagik, payah gua....muahaha..peace bro...

Selasa, 25 Mei 2010

~~* Ngantok sengal

Salam,,
aku x ley nk kate pe r, nk concentrate ngan kije pown payah nih, ngantok gler, gare2 x ley tido smlm, kang petang ade meeting kat TM HQ kat bangsar, pas2 kul 7 kije part time plak,,,masak aku cam ni...warghh...ngatok sengal, nk tido bawah meje masalah plak bos aku asyik pangil jerk..apsal r aku ngantok nih..pundek tul


Good news 4 me..aku x taw pasal BGP (BORDER GATEWAY PROTOCOL), so ku g tanye bos aku die ngajor aku mcm lecture aku ngajar...bagus sungguh beliau...trimass bos...ape yg bley ku cakap BGP ni the latest dynamic protocol,,nk taw lebih lanjut search r sebab ku still study nk paham menatang palat ni..caw babeh

~~* Kes pEREmpuan Gile???

Salam,

What daaa..cam kimak

smlm aku balik kije dlm kul 2:30 pgi, BEst gak layan kakak gile yg aku cite pakai shower cap dengan topi arkitek hari 2,,,beliau dtg lepak kedai kiteorg..memang banyk drama beliau...kijap jadik profesor, kijap jadi ustazah, jadik penyanyi, jadik macm2, lawak shiyal...memang layan, sampai pak cik2 kat situ pon kene join sesi soal jawab dalam "kuliah "beliau...soalan beliau, *"pak cik yag pakai misai, bila Nabi muhammad S.A.W dilahirkan...tersedak pak cik 2 mase die ngah sedap2 makan mee goreng basah...tetibe jer die kene soal,...kekeke 

pas2 aku ngan member aku wat gile gak, cakap, "prof, take 5 plz, beliau cakap ok je, u nk break u cakap je, i x kesah. dengan gaye die yg memang nampak pro...memang best, pas2 bile beliau bebel sowang2 kiteorg gatal tepuk tangan..beliau bangge giler, lagi lah bersemangat beliau meroyan,,,muahaha, best layan beliau even beliau sakit mental...hilang ngatok aku kat kedai...yg penting kali ni beliau pakai baju kelawar dengan topi...Mengerikan...betul2 wat suspen...name pena beliau Profesor Rosanlinda..pas2 macam2 name2 prof yg die sebut, bile die dah high sikit mule r mencarot, maki hamun, sebut Pu**, bata** pel** dll...kekekek

Jumaat, 21 Mei 2010

** Reunion

Salam...

Taraaa!!!!!!seksi x???
muahahaha

Wokeyh geng, Attention attention attention plzz...
NI khas tuk budak2 SMK Dato' Abdullah Astana Raja a.ka SEMENDA Batch SPM 2005, reunion untuk sume budak2 class (IS, IK, AR & AB) akan diadekan pade :-
Tarikh : 29/5/2010 - 30/5/2010 (sabtu & Ahad) Tempat : Port Dickson Bayaran : RM 50

pephal korang bley contact Atan IK,

ni banner yg aku buat sendirik, x smart mane pown, just sesuke gatal nk buat
**merendah diri sangat kan,,,muahahah
** nak nampak clear klik kat pic nih

wokeyh...adiuss

p/s : maybe ku sampai sane sabtu mlm akak ku tunang pagi tuh

Khamis, 20 Mei 2010

**Dapat p renuion kot

Salam,,,


bangsat
good news 4 me...
akak aku tunang 29/5...pas2 aku nyer reunion 29 sampai 30 ni, so bley r aku g kan kan kan...kat pd lak 2, aku gerak ngan member2 aku...rempit jgn x rempit..gerkak mlm n maybe stay sane sampai besoknyer kot, 2 we guys x sure g cam new r..x sabar nk jumpe member2 skolah aku nih,...wakakak,

ALAMAK!!!!! AKU MAKIN GEMOK!!!!!TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!!
****mengalami masalah perut BONCIT??? jangan risau...makan lah pil halia manjakani arora tongkat timah...tettttt.......menakotkan
Ah persetankan itew semua..aku nk jumpe dieorg, bukan nk tunjuk perot kan kan kan...muahahha hope x de aral melintang, aku kene p gak...

** 5 pekare ???

Salam,
gampang gile muke mak cik ni


1st - buat 1st time nyer ku rase bertenage kije part time mlm tadi sampai ku x ley nk tido..ampeh
2nd - kowang taw aku ni memang ade masalah typing error kan,,,asyik salah taip, damn!!! aku ditegur oleh senior sebab typing error dlm documentation..muahaha, tq kpde beliau yg sudi menegur...need b more careful after this...
3rd - aku tetibe terase nk makan pizza @ ayam panggang A1
4rd - aku ngantok pgi nih
5rd - perkare paling penting.. sakat member aku si afie. tention jerk beliau hari2 dengan aku...

Rabu, 19 Mei 2010

**Dilema

Salam,
camat petang geng sume,

yeahh!! r U ready 2 Rock babeh!!!!
lets riock wth papa berock...ada bran???
Awww......

Smlm aku g, tm meeting, pas2 balik tengah2 hujan, petang dlm kul 6 lebih sampai umah, mandi2 terus g kije kat kedai. cam harem penatnyer, badan x larat, otak x ley nk fokus, org order len ku bagik len..cait..banyk kali plak 2..maybe badan dah terlampau penat kot, boley customer buat muke ngan aku, aku plak wat muke cibai balik...

Aku ngah pening nih, 29/5 ni kakak aku tunang, Project manager aku kawen & aku ade renuion budak2 skolah menengah...3 mende yg penting dlm sa2 hari...warghh ape yg patot aku buat,,,bagi suggestion sikit...warghh dilema dilema dilema...

Selasa, 18 Mei 2010

**Along??? menakotkan

Salam,
monen guys...
amacam skema x saye???


pagi2 lagi dah kene gestrik aku awi nih...x tahan perut g mamam roti jap.4 u guys nyer information, bangla kedai runcit bawah umah aku 2 die pinjam along, so skung beliau dah lari, beliau pinjam dekat 20 orang along, kalu sa2 along kire releks agi, beliau tuh kaki judi, mabuk n disko...wallawey... so hutang beliau dah beratus ratus ribu dah nih...


Beliau lari g balik bangla skung, bini, anak2 beliau, n adik2 bini beliau skung dah lari balik klantan, along 2 siap nk amik anak2 n adik bini beliau tuh..., so semalam along n kuncu2 beliau serte beberape puak along melepak kat kedai makan bawah, ramai gler, buat discussion, nasib baik x wat kecoh....so barang2 kedai 2 along dah angkut...'


p/s : Ni r kan masalahnyer kalu hutang ngan along, x ley nk lari mane, kalu x ko yg kene anak bini ko nahas...mintak2 r aku x de masalah kewangan sampai terdesak nk pinjam2 along nih,,,

Isnin, 17 Mei 2010

~~MOto baru

Salam,
hello every body,

"bapak den kono bunuh dek ninja,
perlukan duit nak blaja karate"ape ape aje!!!


sabtu ku balik kampung sat sebab nk amik motor baru, ku angkat moto baru, lagenda jerk, kaler hitam, beli kat kampung, 2 pon sebab bapak aku tetibe baik hati nk bagi pinjam duit untuk bayar deposit, wokey r tuh...trimas...


Aku memang aim nk amik moto rxz or lc, tp memandangkan moto2 cam ni lah banyk kene curik, kene barai ngan mat pet n rempit, so aku maleh amik risiko...amik yg cikai2 udah ler, janji bley pakai..cikai2 pon 5 ribu gak...kopak den, so kene kije kuat r, duit part time nih ler ku gune nk bayar duit moto.

Rabu, 12 Mei 2010

~~*Mimpi pelik???

Salam, monen, sumenyer...
what's bro n sis...ape cer...gud kah kalian disana???
jambu giler binatang ni


Ah prestankan itew sume, kite lupekan sejenak pasal beruk jambu kat atas nih, lets continue wth my story...jeng jeng...semlam perut ku buat hal g, pedih wo, dah makan pown pedih g, tp sebab kan busy nyer pasal, hilang sikit rase sakit, semalam kebengangan ku pade customer menjadik jadik, panas aku, x pasal2 nk kene herdik beliau beliau itew dengan aku...cis


Wokeyh, next nk cite mimpi yg agak pelik kelmarin, ade 2 ulas/bijik/buah/ (aku x taw ler) Tasbih , different colour, terputus or terburai kat lantai dengan tetibe...lepas 2 kawan aku mase skolah menengah dulu die murtad, die sembah patung cine siap ade colok bagai, die tanye aku sa2 soalan yg aku dah lupe ape die, and aku x ley jawab...sampai skung aku pelik,

Selasa, 11 Mei 2010

~~* Gestrik plakk

Salam,
monen sume.

cam celake jerk pic ni


Wokeyh geng, 1st ku nk wish thanks a lot kat kaw kaw yg masih view n terjah blog aku even ku x g terjah balik,,,sokongan yg kowang bagi 2 memang terbaik kot, memang ku bley cakap sowwy r x de mase nk terjah sgt, kat opis busy, pas2 malam plak kije, so x de mase nk wat sesi terjah menerjah...pepe pown tq banyk2 sebab still bace blog gampang ku nih...


Next, Semalm aku kene gestrik,,,Mengerikan!!! cam haremm ler, pedih giler pewot aku, pas2 nk demam g, lenguh2 agi, ngantok lagi, aku gerak awl sikit smlm, malam aku x kije cuti ler ape agi...mane ley tahan,

Isnin, 10 Mei 2010

~~* Update tuk 3 hari lepas

Salam,,,
Hallu malaysia...dah 3 hari x update blog, x sempat ler..
YEahhh. r u ready 2 rock..
cam shiyal x pak cik nih???


Ok, nk cite, awi jumaat awi tuh aku sikit g nk pengsan mase kije part time, letih sgt n x de energy kot, nasib baik aku cool lagi,fuhh...ow kije aku ok, cume skung energy, mental n fizikal kene strong r sebab aku buat 2 kije kan,,,sabtu x kije sebab kedai cuti, then lepak g karox sat, pas2 malam g mah sister kat cheras, then jumpe member ade hal kat cheras gak...


fuhh semlmnyer kije kat kedai memang ramai gler orang, aku jadi stress n penat, pas2 customer banyak yg wat pangai, gedik + mengade ngade, kijap tuh, kijap nih, rase nk debik sekor sekor,,,cam haremmm....


dah 2 jerk, nk sambung kije,,,,bubbye

Khamis, 6 Mei 2010

~~*KIJe Kije Kije

Salam,
wokey sebelum ape2, wajah gampang yg akan menyinari blog aku pagi nih...

taraa!!!!

walaweyh...geng2 sume, korang sume wat pe ha??? hidup lagik kah kowang sume ha? wokey cam bese ku nk update ler ku nyer story, wokey, start dri mano den pon xtaw, senang citer ku nk kasik taw kat lu orang sume, awek yg ku tolong mase die xcident tuh, awi tuh die bagi ku kuih, semalam die bagi jeruk buah, satu plastik..wah...APAKAH??? kekeke, sedap gak, cume ku x de mase nk makan menatang tuh sebab busy kan...ingat gak awek tuh kat aku kan...skali lagi, APAKAH??? Mengerikan sungguh,.,,

Next, pagi kije, malam kije, badan ku larat x larat blakang cite, ku enjoy, penat tuh standard r, pagi stress ngan pale hotak, malam stress ngan tenage n tubuh badan, bile wat part time nih duit ku saving dah, mengajar aku appreciate duit yg ade kot n buat aku bukak mate cam ne susah nyer org yg berpendapatan rendah ni cri duit....wo memang sakit...hope part time ku ni x de r jejaskan reputasi kerje ku kat opis nih...cun...ku caw dulu babeh,,,adioss

Selasa, 4 Mei 2010

~~*PArt time ku...

Salam,
hallo geng, ape cer sume, adakah dikaw sehat,..wokey smlm aku dah start wat kije part time tuh, bley r tahan, penat sikit jerk tp x de lah rase terok mane pun, bese2 jerk, lagipon memang aku jenis lambat tido gak kengkadang, so x de hal lah balik lambat kan...semlm ku abih kije dalm 2 lebiyh cam 2 r...

Pagi ni badan rase lenguh2 n penat2 sikit, ngantok pon de gak, tp x per r,,,nk cri duit nyer pasal, layan kan je...badan x ley di manjekan sangt....

Isnin, 3 Mei 2010

~~*Celebrat besday mum

Salam,
ku balik kampung sabtu awi tuh...ku g belik kek nk celbrate mum yer besday, n beli makanan2 cikit...mlm tuh celebrate...actually along ku kate nk buat time tunang akak aku ujung bulan nih, tp sebab pikir lambat sgt, agi pon ku x taw nk beli hadiah ape, ku celbrate ngan adik2 aku jerk r kat kampung, x meriah mane pown tp x pew,,,

x kesah abih duit lebih sikit, janji ku puas dapt buat mak aku appy, cukup...ku g secret recipe tp yg ade kek standard size 2 kg...sapo nk makan banyk2 tuh, kiteorg dlm 6 org jerk nk makan, so ku g beli kek bese jerk,,,boley ler tahan...ku cakap kat mak aku, x de hadiah, ku clebrate jer, mak aku kate cukup r, janji ekau ingat,,,sudah..,