Jumaat, 30 April 2010

~~*Part Time

salam,
erllo geng, nk inform, next week ku start wat kije part time, kije bese, kat kedai bawah, start kul 7 mlm sampai 2 pagi. penat ataw x larat blakang citer.mak aku bley wat 2,3 kije sa2 ari, x kan ku x ley. Even jawatan ku kat opis best, As a Assistant Project Engineer, ku x rase ku patot malu nk wat part time kije2 cam nih. ku nk top up duit jerk, dri duit kuar cam air, biar duit masuk, x banyk pon x pew, janji ade duit...

ku nk wat part time pon nk kumpul duit, nk beli krete, sambung blaja, n nk beli ape yg ku impikan, ku x nk idup gantong ngan org len, ku bley usehe sendirik, tenage mude, so x yah kot nk manjekan badan sgt. ku x kesah orang nk kate ape, pagi kije best malam kije bodoh2, ade ku pedulik, kaw x bagi ku duit, so kaw senyap, janji ku usehe sendirik...

p/s : to myself...caiyok caiyok, u can do it...kene blaja idup susah, baru ku hargai stp sen yg ku dpt

Khamis, 29 April 2010

~~*Happy Besday 2 My MUm

Salam...
Allah selamatkan
kamu, Allah selamat kan kamu, Allah selamatkan Hasnah bt doya, Allah selamatkan kamu....Appy besday 2 my mum,awi ni besday mak aku...
My mum...mcm datin...


ow mak aku kelihatan sgt TOmboy i,
bersame cucu sulung beliau

Mak aku
adelah penyanyi rock wanita yg terkenal pada tahun 80an, ade 3 album iaitu pingan ku pecah lagi, aku wanita rock & cinte ku diatas pokok...kekek tipu jerk, MAk aku sowang pompuan yg Sgt cun, baik ati, berani, kuat semangat, penyayang, dasyat dan MENGERIKANNN time beliau membebel... MAk ku ni sempoi jerk, di syg anak2 die, die syg laki die, die syg umah die, harte bende die (tipu...kalu beliau ngamok beliau pecahkan pingan mangkok)kekeke...cam ne die kecik ati ngan anak die pon, die x tunjuk, die layan jerk...
datin sri hasnah bt doya...poyo

Aku syg mak aku sgt2,
die inspirasi aku, tabah, rajin cri duit, x kedekut, sanggup belapar demi anak, n adil ngan sume anak2 die...Mak aku ni, slalu kene hine n kutuk sebab anak2 die x berjaye sgt,anak2 lambat kawen, ade hambe tuhan celake tahap gampang yg kate mak aku x bergune dapt anak2 sumenyer bodoh2, Sampai mati aku dendam ngan babi 2,...MAk aku ni, org kate ape pon, pijak pale die ke, hine die, kutuk anak2 die ke die tetap cool, maintain, die x cepat melenting, die simpan or cite kat anak2 die, die x brani nk lawan sebab die x nak kecik kan ati owang...tp dlm ati die tuh Tuhan jer taw...Gigih mak aku cri duit nk besarkan kiteorg 9 adik bradik...sekse doe beranak banyak2, hope x de adik bradik ku yg derhake nanti....
seledang sapo die curik ku x tau

MAk aku pernah simbah aku ngan air nila (ujala yg biru kan baju skolah 2) sa2 besen sebab aku tido mase die suwuh wat kije...time2 aku kecik2,,,kekeke, ade skali time ku tido mak aku usap pale ku,,,so sweet. die kalu ngamok, ape depan mate die hempaskan,,,ganaz, kalu membebel  aku bley kene histeria, tp ku taw, die ngamok sebab die penat, anak2 x nk tolong die, x dengar cakap die, cian mak aku...duit anak2 bagi die x gune, die simpan, ntuk anak2 gak katenyer, die siap catit tiap kali kiteorg bgi die duit. beliau accountant yg bagus...tepukan untuk beliau...hehehe,mak aku mcm2 kije wat nk dapatkan duit, kije mah org, menjual, wat ais-cream, jual nasik lemak,kuih2, kije kantin asrama, kije kantin skolah, n macam2 g sbab nk besarkan anak2

Doa untuk mak, semoge mak panjang umur, murah rezeki, sihat slalu, jadi mak,bini n anak yg baik, cepat kaye, kekal cantik, dapat p haji, dapt jadik hajah, bahgie,
hidup senang, hati senang, gembire, berduit...i love u mum...luv u so much... rase cam nk nanges lak nih...ku ni ego tinggi, maleh nk tunjuk yg ku syg kat mak ku tp dlm ati syg giler...heheh
Impian aku, nk bahgie kan mak ku, nk senangkan mak ku, nk bawak mak g haji, nk mak pakai baju cantik2, bagi mak duit banyak, jadi anak yg baik, bagi duk umah besar, bagi die cucu cicit yg baik, bagi die ape yg die nak asalkan die bahgie...susah cam ne pon ku try sebab ku taw lagi susah die nk besarkan aku....i luv u mum... sorry kat mak sebab ku lukekan ati die, ku isap rokok, x dengar cakap die, keras pale,huhuhuh...banyk dose ku kat mak ku ni..

ow ujung minggu ni balik kampung ku nk celebrate besday mak aku... mak, darah ku darah mu, jantung ku jantung mu, nafasku dri mu, hidupku disebabkan mu, berjaye nyer aku sebabkan pengorbananmu, i luv u...u Rock babeh...muahh
kakak eisha ngan mak

Rabu, 28 April 2010

~~*x ley tido

Salam,,,
alllo geng, mlm tdi ku x ley tido, dlm kul 12 lebeyh cam 2 ku merempit g kelane jaye lepak ngan member ku sampai kul 3 pagi...bosan kot x ley tido, 2 yg merayau tuh, pas2 lapo, ku bantai roti canai, 2 keping kot pagi ni plak, ku de traning PMS, untuk we guys nyer KPI, boley ler, oww petang kang ku nk kene g Menare TM lak, de meeting untuk project MAHB

2 jerk r,,,ku nk blah

Selasa, 27 April 2010

~~*Gune otak bukan NAfsu..aku stress

Salam,
fuhh lately ni ku banyak pikir r, macam2 bende, macam2 hal, skung nih ku kene cri solution untuk sume nih, ku dah x ley nk mcm sebelum nih g, ku kene decide n pikir cam ne nk wat. mase untuk gune otak bukan nafsu g...Nk taw cam ne ku rase skung nih??? ni dier
p/s: mase untuk jadik lebih agresif...I CAN DO IT!!!

~~*Update hari nih

Salam,

fuhhh!!!apa mau update, as usual, nothing interested, work work work, every day i learned something form my project Manager, good for me n also good for my practical trainee.

last night my housemate, si zul blanjer kfc... tq... my awek plak cam bese jerk, ape g nk update ha? ow smlm badan ku letih giler, rase cam nk pengsan jerk, rider moto g, tido petang, malm dah x ley tido, kul 2 bru bley lelap mate pas2 terjage balik,,, 2 jerk kot

papai

Isnin, 26 April 2010

~~*Perempuan & Shower cap

Salam,,
incident : malam, 9:45 p.m kot

Seorang perempuan, awal 30an, berjalan, keluar dri kedai makan, pakai baju kelawar, pakai shower cap kat pale, cermin mate itam...otak die, Kami terkesima, gigit jari & mengutuk, Pejadah nyer kaw pakai cam tuh, bajet mak datin, bapak kerek,,kami sumpah seranah,  bayangkan kombinasi cam nih die pakai, PAs2 beliau bukak bonet krete, amik topi yg bese arkitek pakai, yg warne kuning 2,
Topi cam ni lah, tp warne kuning

Then jalan2 usya2 krete2, tengok pelekat, kami dah syak something, mereng kah beliau, aku dah gelak2 cam sial, tanye akak kedai, akak 2 cakap, minah ni bagitau die ni arkitek, pas2 kate die doktor plak,....ow sah sah ler die giler...

kami duk usya lagik,,,ketawe2 cam harem!!! Destinasi seterusnyer, wanita ite terus g kedai runcit lak, perikse ape aku x taw, mungkin perikse tomato, petola, timun, pempes, jajan, ais cream, & aku pasti bangla2 kat situ pas2 terkesima...

p/s : syg, mude2 dah mereng, ujian tuhan untuk die kot, Die dah menceriakan malam ku, Tq kpd beliau

~~*Sad

Salam, Semalam, Jumpe sahabat aku, yg dah jauhkan diri die since aku kapel ngan org len, aku x pillih die,,,hurmm, kami lepak, ku x cakap ape2, ku x borak pon, ku senyap die senyap, lepas minum die balik, member2 ku pon muke sume cam pelik, pekes? kami x cam dulu g...



ku x taw nk cakap pe, ku taw ku syg die as my bestfrewn, mende dah jadi, sampai bile nk ngelak sa2 same len ku x taw, ku nk wat cam bese, cam dulu,appy jerk, tp susah r, ego ku tinggi,, kesian gak kat die, memang x patot ku wat cam nih, salah aku, yup ku salah, hope die paham 2 jerk,.,memang len rasenyer bile relationship nih dah x jadik cam dulu..bile ntah nk ok ku x taw...

Ahad, 25 April 2010

~~*Kuih aWek bagi

Salam,
wey geng, kowang ingat g ngan minah yg aku tolong tuh, minah yg excident tuh...Awi ni die bagi aku kuih kebende ntah, die wat kot...x sure pe namenyer, kuih2 kampung ni...aku x minat sgt kuih2 cam nih, tp bedal sajork.. org dah bagik kan...tq pade beliau..name die aida ke ida cam 2 r aku x bpe sure

Sabtu, 24 April 2010

~~*Training Risk Management

Aku kat opis nih,
bos aku buat training Risk Management untuk department aku since 9:30 tadi, tadi lunch bos blanjer kami tadi makan murtabak singapore ngan nasik briyani, Best gak training nih sebab tambahkan ku nyer knowledge tp ngantok doe,,,otak ku dah jadi blank dah ni...kekekke

ow, aku benggang ngan member ku a.k.a budak praktikel bawah aku, wat hal x nak datang, die dah datang pgi tadi katenyer tp x de orang, then die balik, ku suwuh die dtg balik, sebab bukan jauh pun umah dier, tp die x nak, nk suwuh ku plak p amik, pale hotak die...ingt kaw raje? ni lah masalah bile bagi muke sgt kat member2 nih, ku nk die tambah knowledge, at least die cepat paham, tp die lak x nak...so how...

Jumaat, 23 April 2010

~~Lelaki Lembut & Tomboy

Salam,,
x de topik, tetibe terpikir topik nie. lelaki lembut, tomboy, pengkid, mak nyah...pe g ek... pe yg ku prasan since zaman ku blaja g golongan2 ni yg slalu jadik bahan ketawe, kutukan, hinaan dll...wht do u think about them?

tomboy


Boldsoft boy


Bagi aku, whoever they r, kite kene bagik moral support, berkawan & respect them like we respect other people. Perlu ke nk hine2, jauhkan diri,sisihkan, kutuk ataw caci maki, hukum dieorang n bile hal2 duit, nk mintak tolong, nk usya awek dieorg ni dijadikan org tengah lak...

Aku pikir cam nieh jerk, sa2 mase kite akan kawen, kite ade anak, cucu, cicit,keturunan, and x mungkin Tuhan 2 akan anugerah kan kite golongan2 macm nih dlm keturunan kite...sape brani ckp kat aku 100% ko x mungkin ade anak2 @ keturunan cam nih? x mustahil.

~~*Pompuan

Salam,
nk cite ape ek awi nih???
jenis pompuan cam ne aku suke tengok kalu aku g lepak2, kalu ku nampak memang ku akan usya lame2

- pompuan yg pakai baju kurung tp isap rokok...perghh memang stylo
- pompuan bertumbuk,...memang dasyat...
- pompuan yg brutal, tomboy, memang smart

tp awek ku x macam ni plak...kekekek

Khamis, 22 April 2010

~~*Aku jadik Super Hero???

Salam...
Pagi tadi 8:40 pagi pintu rumah ku digeger oleh seorang AWEk kilang yg duk sebelah rumah aku, terkesima aku macam baboon sambil ade tuala kat bahu aku nih, awek ni xcident kat shah alam sek. 27 mase die nk g kije tdi, die mintak tolong amikan moto die, So aku tengok muke beliau Maha dasyat, luke2 kat dagu die, aku jadik kesian, aku ajak awek nih p klinik, pas2 baru amik moto die,


muke awek ni bley tahan gak,umur awk ni maybe dlm 25, 26 kot. aku call bos ku ckp aku lambt masuk, emergency tolong member,,

Ku bawak Awek ni p klinik, Tp aku punye gentelman, aku boley tolong lapkan dagu die yg tengah berdarah 2....ceh, giler ke aku nih, mate aweks ni dah berair air ni, My heart dropppp!!! kekeke...damn!!! awek ni luke2 kecik, die kate die langar batu, seluar die koyak2 sikit2...kasihan..


Then lepas bawk p klinik, ku p bawak die g amik moto kat shah alam, banyk kali die say thanks, hurmm then ku g kedai belikan die nasik lemak**bukan nasik lemak die lah bodoh sebab mase amik moto ku tengok bfast yg die bawak dah kemek, so ku belikan...ku bagi die, die x mo time, malu2...kehkehkeh....pas2 ku bagi gak then ku larik masuk umah,.,aku rase sonok dpt jadik hero...kahkahkah..jarang dpt tolong org, maybe ni time diey, besok ku de problem hope de org yg akan bantu aku....2 jerk..



Rabu, 21 April 2010

~~*Meeting again

Salam,,
,alo geng


ok...Awi ni cam bese ku g meeting kat TM, meeting about MAHB, Malaysia Airport Holding Berhad, so aku diperkenalkan dengan org2 dri Mesiniaga, then dengar my Project Manager, kak kiena update progress project nie...as usual, i learn something from ths meeting. Alhammduillah

then lepak2 ngan member ku yg kije kat sane...tu jerk kot...

~`~*Aksi Seram yg MENGERIKAN!!!

Salam,
ku nk kongsikan aksi seram terlampau...


comel x saye???? muahahahah

Selasa, 20 April 2010

~~*Die Larikk

Salam,

damn!!! apsal mende ni jadik,, tangan teringat kat langit, kaki terikat kat bumi,
elok r tuh,,,


~~~Gapo dio

Salam,
whats up Subang jaya,,
Awi 2 member ku tanye, pekes kaw nyer blog cam bowing skung, x de gambar2 gampang g ke? ku kate ku malas r, busy doe, demi nk puas kan ati mangkuk nih terimalah....

tara!!!...

Next, smlm ku setle kan masters list untuk bos aku, petang nih ku ade meeting agi kat TM, bos kate meeting kali nih mungkin ade adegan2 baling2 meje, kerusi, kasut, tarik rambut, tampar menampar, korek mengorek, terajang menerajang n macam2 agi ler,

Ahad, 18 April 2010

~~ Akak Tomboy yg Good

Salam,

hui hui hui...minggu ni ku banyk melepak jerk ngan member ku,
ow yer nk citer, semalam, mase lepak2 ngah makan, ati ku tersentuh doe...bukan pasal pe, ku makan kat tempat2 org yg bermasalah, tempat2 sampah masyarakat melepak, ku makan kat kedai akak ni, akak ni dressup memang tomboy, dlm 30an, die tukang masak, tp yg buat ku tersentuh bile die on tv bukak rancangan islamic, zikir2 n ayat2 al-quran, sambil die masak sambil berzikir...mulot die bace2 ayat2 al-quran,,,,

ade gak org macam ni kan, dri yg pakai kopiah, tudung tapi tengah masak memekak, sumpah seranah nk ngamok, maki2 hamun kan kan kan...

tabik spring kat akak 2...