Khamis, 3 Disember 2009

Kenape Aku Tak Ade Awek

Salam,
Semalam adelah harijadi x-gf Uncle merangkap wanita yg Uncle dah musnahkan hidupnye.
azila @ baby

Uncle panggil die Baby.Die baik, manje, sweet, penyabar, solehha tapi Uncle jahat, Uncle break off dengan die, sakitkan hati die. And after we broke up, die sakit sebab x makan & frust. terus jatuh sakit, masuk hospital. Believe it or not, die sekarang dah kurus macam org afrika yg kebuluran, x boleh bercakap, hilang ingatan, x boleh bangun, x boleh makan, kulit hitam & terlantar dekat katil rumah. 

 Azila @ baby sekarang

Sakit die masih x tahu, dah setahun lebih sampai sekarang x boleh sembuh. peratus untuk die sembuh 0.1% je. Macam2 perubatan moden, tradisional dah buat tapi tak berkesan. Kesian baby, until now Uncle x boleh maafkan diri uncle sebab hancorkan hati die.die dah terlantar macam 2. Uncle tak nak bercinte buat mase ni cuz takot Uncle akan hancorkan hati org lain. Nak menyesal tak ade gune, Uncle memang bersalah. korang nak maki uncle makilah

**happy besday baby, i'm really sorry..sorry 4 everything my dear...
i hope u will recover soon..semoge ALLAH selamatkan & sembuhkan baby...
sampai hari ni Abang menyesal n rase berdose kat Baby. semoge Baby akan sembuh jugak...
And I promise I akan tebus balik kesalahan I..I still miss u. Baby kate nak ajar Abang mengaji..hu3

61 ulasan:

Cik LeYha~~~ berkata...

kau orng n9 ke?

syaf berkata...

a'aah..nape

Farhana berkata...

Smoga azila cpat sembuh yek.. Jgn salahkan diri sgt yek uncle.. Stiap prkara brlaki tu kan ade hikmahnye.. Kamu sndiri tau kot ape hikmahnye.. ;)

told la hejauw berkata...

hoho...
dlu ati ak pown pnah lumat...nyesal ak ltk hrpn tggi...

p/s: semoga dia sembuh amin...

eKyN berkata...

ya ALLAH...ape ko wat ni hah?!
ish ish...em smoga die cpat sembuh dan moga ALLAH ampunkan ko..
wlaupon dokter kate prtus die nk smbuh kecik tu..tp insyaALLAH kalw ade keajaiban tuhan,,sape kite tuk mnolak..

kite kene redha ngn qada' n qadar,,

syaf,ko pon xyah la nk salahkn diri ko lg..mende da terjadi..air mate darah skalipon da xleh nk ubah..
atleast, ko da sedar ape salah ko..n ko berubah tuk jd yg lebih baek..yup, sume yg berlaku ade hikmahnye..WALLAHUALAM..ALLAH MAHA BESAR
cume snjata mukmin ialah DOA..
slalulah doakan die cpat sembuh..
xsgka cmtu skali effect die ek.
weh, kalw dak tu bunuh diri betul...lg r aku rase bdose ko taw ?huhu

missdiya84 berkata...

ni cite betul2 ke ni?? semoge baby cepat sembuhh...aminnn

miSs s!v berkata...

isk.
betul ke nih weh.
siyes kesian kat azila. hope dia cepat sembuh!
btw, try la buat yg terbaik utk ko dgn die.
ok?
=)

intan izani berkata...

serius ke ni
siannye girl itu
takpelah, doakan dia cepat sembuh dan temu kebahagiaan

jgn permainkan hati org lagi tau!

nand nasyari berkata...

dun blame diri ko sbb dye sakit.. mgkin sakit dye tade kene mengena ngn ko..
cume time dye sakit tu adelah lepas ko tgglkan dye..sume tu kebetulan je..n ko bkn tgglkan dye sbb ko curang @ do pkr xelok.. its juz bcoz ur not ready yet.. aite..? =)
sume yg berlaku tu ade hikmah dye.. =)
k..cukup tazkirah utk hari ni.. ;D


;smoga azila cpt sembuh.. :)

~@k1 is @utuMn!~ berkata...

seyes ke gul 2 sakit cm 2??
cm da kne wat org la plak?
ad kah ko past sbb pas break ngn ko dia cm 2??
ak suppose ko kne cari blk pnca dr sblm korg break up klu btl2 nk tlg azila 2.. syes beb~

sakit buat org ni ley bwk maut.. hope dia x kne buat org dan xkn jd begitu

Nini teDDylicious berkata...

aku sokong nand nasyari..

kau nak blame diri kau nape..??
kalau nak cerita ttg harapan sorg pompuan pd lelaki, mmg sadis laa hidup sorg pompuan jika terlalu berharap. kalau sekali dikecewakan dah mcm tu, apetah lagi yg dah 6x mcm aku..??

tp, alhamdulillah, aku sehat walafiat..

hope die cepat sembuh. kalau die da sehat, kau ckp pd dia, apa yg kau rs pd dia. taw..??

syaf berkata...

to farhana - semoge die sembuh r...aku harap sangt...hurmm mekasih...tp aku still rease bersalah woo...

to told la hejaw - huhu..so pas ni jangan letak harapan yg tiggi2 k...

syaf berkata...

to ekyn - mekasih r weyh...huhu aku taw 2, tp aku still gak rase bersalah wo...aku x patot wat cam 2...
anyway ayat ko yg last 2 buat aku tergelak plak...hahah kalu die bunuh diri, ko x yah nyesal kot...ide yg gedik...hahahha

fhad berkata...

haaaa ko sentet die ke ape? aduhh.. tapi aku rase tu salah die bukan salah ko.. die sakit sebab x makan... rilex r.. single la best... aku pun single.. aku jadi fobia ngn pompuan.. dan aku susah nak percaya dengan pompuan.. hahaha... aku bukan gay... lelaki tulen lagi..

syaf berkata...

to mis - tu r sangt kesian - hope sgt die cepat sembuh...

to intan - betull...x tipu..hurm 2 r pasal...yup i x kan mainkan perasaan dei balik

to nand - hurmmm...aku taw 2...tp kalau aku tegok die skung rase bersalah yg teramat amat

syaf berkata...

to @ki - mak die cakap macam 2 lah...maybe kene bende ghaib,..aku pon x sure nk cakap cam ner...banayk ustaz n bomoh dah bawak p berubat, tp x ley jalan gak

to nini - aku taw 2..aku setuju cakap kaw, tapi aku ni x taw lah nk cakap cam new...rase bersalah 2 masih ade sebab wat die kicewa cam itew

to fhad - kureng ko mane ade aku sentet die...wak lu...heheh2 r kan..single lagik bagus...hidup single...hehehe no more gurlzz

HonEyBuNNy berkata...

semoga azila akn sembuh dgn izin allah...insya allah......berikan semagt kat dia....amin....

Jgn tglkn org yg mash menyayngi diri kita tau...

Rowena Chasez berkata...

uittss...
ak pn pernah melukakn hati someone..
huhuu~
smpai diri dia hncur..
tpi ak xsalahkn dri ak..
dia sndri yg xnk jge dri die..
so,bkn slah ko laa sume nie..
tpi,ak doakn die cpat smbuh laa ye..

vrdesign berkata...

hmm,so sad...
npe leh jd cm2 sgt...
dlu aku ptus gak,pnh xnk mkn...tp xleh tahan lor...lapar tahap gaban...drpd aku mati sbb laki,bek aku mkn utk teruskn hidop...

tp kn,baby 2 tol2 syg ko la smpai cm2 skali pgrbanan die...klu aku jd ko,nyesal jgk tgglkn die dol...

ko doa kt Allah spya Allah sembohkn pnykit misteri 2...dan klu dh xleh wat ape2 jgk,ko ngadu la kt Allah spya tarik nyawa baby drpd baby terseksa cm2...hdop dlm kesakitan mmg pedih & perit dol...

pengalaman ko ni jdkn pengajaran & pengalaman adlh guru pd kita...

moga baby cepat semboh & blku la keajaiban kpd baby 1 ari nti...doa & tawakal...

uish,pnjg sudah aku bebel...ko bg la smgt kt baby yep...

juicy X berkata...

btol ke ni citer betol???mcm citer dongeng pon ade...tp kalo ni cite btol,aku rasa mcm nk mrh ko je uncle...waaa,jahat ko wat pompuan gitu...org laki mmg mcm tu,bila ada dpan mata xtaw nk hargai,bila dh melepas bru taw langit tinggi ke rendah...
apa pon aku hrp baby cpt sembuh.dan aku hrp ko btol2 dh insap.

syaf berkata...

to hunny - amin..aku pon doakan jugak

to rowena - betul cakap ko, tp die buat cam 2 sebab aku..kesian kat die wo...sgt sadis menegnangkan nasib die...

to juicy - betul r..aku x tipu...ni bukan dogeng..huhuh x pew, aku x kesah ko marahkan aku...hpe sgt die cepat sembuh

syaf berkata...

to vrdesign - temi kasih r wey..aku sgt terharu ngan ko nyer komment...huhu hurm betul 2..aku harap sgt akan berlaku keajaiban...semoge Allah selamatkan die

~AmyLiana8886~ berkata...

wow so sweet ending entry nie..hehee..insya Allah akan sembuh.byk kan doa tuk die.dugaa kamu berdua..mesti dia syg giler2 kat uncle tu sampai jd cmtu..jgn hancurkan hati pompuan sb hati laki dgn pompuan lain..skali hancur berkecai..cewah mcm tau2 je..

Koyuki berkata...

saya tak nak baca entri yg kau tulis ni
tapi da baca
da nanges
saya pon kena sama macam baby kau ni
dan kau spesis sama macam si dia yg kenakan saya
jalan cerita pon sama
sebelum saya buat kolam renang air mata kat sini
baik saya blah

**kamon uncle, memang patut rasa bersalah, tapi apa yg kau buat betul, kau nak jaga dia, kau takut nanti kau lukakan dia bila kau tak sedia. Saya harap baby kau kuat macam saya--perasan padahal tak kuat**

sukiminna berkata...

yup maybe dia sakit secara kebetulan..

usually for first time lovers mmg high hope..naive kan.

thank god xjadi camtu kat aku.

but hard to expect kan.kadang2 dah tunang pun boleh putus.kawin pun bley cerai.

sebaiknya elakkan letak expectation terlalu tinggi pada pasangan. sbb manusia tak perfect.itu yang aku blaja dari 1st relationship aku.

btw i pray for azila to be better soon. amin n hepi belated birthday

Bintang Hati berkata...

weyh...

kejam gila seh uncle..
uncle?
ops syaf..
la smpai ati no ekau wt cm tu..
kjam2 mmg kejam..

wunny berkata...

ha??
*gsok2 mata x caye*

GhOsToNe berkata...

soalan prtame:

ko n9 kat ne ek???
hehehehe...


weh...

sedey kowt!

sian kat diew...

adoyai!ak pn x leh nk salahkan ko jgk..

cz ko x ready..kalo x ready baek x yah involve in arena percouplelan nieyh....

ape2 pn ko doa lew byk2..

moge2 die sembuh...

insyaALLAH...


Soalan kedua:

ko x cube kapel balik ngn diew tue..even diew sakit..ko kan pncenyew..so ko kapel lew balik.mybe die leh sembuh kew...

ANIS berkata...

wah sedih aku bca entri kau kali ni.sambil pasang lagu yang kat blog kau tu.sob sob T.T . teruk ke sakit dye weh?kesian dia,dn kesian jga pada kau.tabah kan lah hati kau eh.

~0~ berkata...

semoga dia cepat sembuh...samalah kita berdoa..

bro..mungkin dia lebih perlukan kau masa ni dari sesape pun..aku harap ko tabah bro...

syaf berkata...

to amy - huhuhu terime kasih ek...uncle hargai sangt

to koyuki - huhuhu..yekrr..sowwy r..kat ko pon nk say sowwy ek...huhuh tahnks r bagi support..aku terime ape yg ko cakap 2

syaf berkata...

to sukiminna - itu uncle sokong sgt...betul 2..dan time kasih ek...

to bintang hati - yupp ku memang kejam pon..aku setuju sangt

to wunny - percayelah...

syaf berkata...

to ghost - negeri sembilan kat rembau..nape??2 r mekasih r wey..aku taw salah aku...hurm nk wat cam ne bedne dah jadi kan...huh aku kene r tanggung...

kapel balik???die jauh r..kalu die dekat ngan aku, hari2 aku pergi melawat die taw n saya , baby jom kapel,,,i lamar u

syaf berkata...

to anis - mekasih ek..aku pon sedih gak ni ha..nk wat cam new, bende dah jadikan..huhuhu

to ~0~ - mungkin kot die perlukan aku..tp aku jauh dri die..mak die pon x taw yg aku pernah kapel ngan die

tengku_fir21 berkata...

kite masuk kelab teruna single lerr..
hahahaha

AKULALALA~~ berkata...

uncle...sbr bebyk k..dh tkdir die jd cm2 nk wt cmne..kte kne trme dgn hti y trbuke je...bykkn brdoa utk die k...

to bby ; i hrp u cpt smbuh k...=)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ berkata...

harap syaf bnyk bersabar k...

semoga azila cepat sembuh

vrdesign berkata...

sabar k...mgkin ni de hikmahnye...kite sbg kwn n umat-Nya hnya mmpu bdoa spya die cpt semboh k...ko org yg die syg,bg la die smgt n kkuatan utk bgun semula...aku wt entry ni aku tumpang simpati kt ko n baby n wt pgjaran utk org len jgk...klu ko dh de niat nk bnazar,leh jep...tp klu ko xdpt tunaikan nazar ko nti cmne plak?t dh 2kesalhan ko wt kt die...xpela,ko bdoa utk die k...cmne ko kuat tgglkn die dlu,ko leh kuat jgk utk bdoa utk die...yg penting ko kne tabah n kuat...

kitorg kwn2 ko ni akan doakan utk die jgk...kuat yep dol...aku nk dgr bite gembira dr ko 1 ari t ttg baby...klu bite sedey,hmmmmmmm...=(

teruterubuzu berkata...

syaf sy sunnguh simpati..
tak tahu naper rase nak nangis bila membaca entry untuk kali ini..
mungkin ini semua pengajaran buat kita supaya hargai orang yang sayangkan kita..kadangkala kita tak perasan yang kita telah melakukan hati seseorang..
kita berdoa banyak2 semoga dia cepat sembuh k..

alvin takda rumah harga 8juta story.... berkata...

wei...kau nak awek ker??kau add ym aku...aku ada adik perempuan yang ngan single nih..

yna_kawaii berkata...

salam..ciannya dia..arap2 dia cpat sembuh r...hm..ko masi da feelings ka ma dia 2? ;p

aZizoL berkata...

sampai mase nnt ade ler tu jodoh ko..muge die cpt sembuh k

JieJie berkata...

er..syaf..so sad lor..tp..ko x leh la fikir ko salah..aku rase kot ape baby rase..die syg some1 yg x sedia nak syg die..sakit wo..tp..nak wat cane..

syaf..jaidkkan la tu pengalaman utk ko..kite nei x tahu cm ner cerita hidup kiter..yg atas tu dah tetapkan..:)

at least kan..ko jujur ngan die..ko x ready lagik..its better beb..darik ko terime die..tp ati ko x syg die...uish...

aku doakan baby sembuh..n ko jgn la rsae besalah..byk2 la doa..:)Allah itu sentiasa membantu umatNYA

♥akukahmilikmu®♥ berkata...

siannya kat baby..sampai mc tu sakit..misteri la penyakit dia..napa tak cuba kasi minum air zam2??

get well soon baby.

for u syaf, u dah sedar baguslah..maknanya u berjaya dengan ujian Tuhan..

Angah berkata...

die awek ko eK??
ble mse lak korang capel??
xtau lak ak..
die junior lg dari ak kn..
ak de dgr cte gak die msk ospital..
tme tu dak2 kls die ad wt rombongan g mlawat die kn..
xpe la..
bnyak kan bsabar k..

sI tEDI berkata...

Ya Allah. Semoga dia cepat sembuh!

syaf berkata...

to tengku - yup..buley jerk...kite tubuhkan nak...

to akulala - yer..time kasih taw

to yanie -thanks ucu yanie :)

to vrdesign - yup..mekasih taw..aku hargai doa ko ngan kawan2 lain..aku pon hope keajaiban akan berlaku....semoge die akan pulih..mekasih atas nasihat ko 2

Isma berkata...

Hope Azila will get well soon..Bagi la semangat kat die and doa banyak2 untuk die

syaf berkata...

to teruterubuzu - wah nk nanges ke??hehe terharu plak...2 lah betul ape yg ko ckp 2...

to alvin - x mo lah aku beripar kan ko....hahahha

to yna - huhu mekasih..feeling 2 aku susah nk cakap aku just rase berdose jerk kat die

syaf berkata...

to zoul - ntah lah susah nk cakap..hurmm

to jie -mekasih r jie, huh batul ape yg ko ckp, tp perasan bersalah 2 tetap ade

to akukahmilikmu - betul ape ko ckp 2...tp nk wat cam ne, kesal tetap kesal

syaf berkata...

to angah - thanks bro...memang ko x taw sebab aku x kecoh2...aku pg gak time die hospital 2...

to si tedi - AMINNNNNNN

◕‿◕mrs minho◕‿◕ berkata...

hehe..
bru la hani prsn button ctat ulsn kat situ...hehehehe..soey2...

hmm...crying sbnrnya bila bca post entry abg yg ni...rsa cm...terharu sgt2...

xpe la bang...terus bg semangat kt dia..hani tau dia tgh dgr setiap ptah kta yg abg bsik kt dia...insya Allah,hani rsa dlm hati dia pun tgh berdoa untk abg...

jgn ptus asa!chaiyouk2!!!

shah_ariel berkata...

jgan disalahkan diri sgt..cume ble doakan die je..hope die akn sembuh...

tarantula berkata...

whatever happens is our choice...kalau kita pilih nak merana coz of failed relationship, we'll be doomed..buck up, held your head up and march.
don't look back at your failure but aim for better life :)
wise man says..yesterday is a history, tomorrow is a mystery, today is a gift.

fikir2kan bro. [tarantula]

hans berkata...

fuh...
xper
satu hari jumpa lah tu
jodoh xkemana kalau dah Allah tentukan

EIPUL berkata...

ala syaf,
bukan salah kau pun.
Dah takdir dia sakit macam tu, nak buat macam mana.
Takpela, yang penting, doakan dia cepat sembuh.
Tu je ar. Happy selalu k.

syaf berkata...

mrs minho - nangis kew..heh sedih x? uhuhu...thanks hani..abang appriciete sgt ...mekasih hani

to shah - hurmm tp salah aku kan...nk wat cam ne things happened

thanks tarantula - knew it already. mende ni pon bukan bley bajet..kalu dah syg kan seseorg 2, mesti akan ketahap macm 2...anyway thanks dude

syaf berkata...

to hans - insyaalah..aku mengharapkan keajaiban

to eipul - ntah r..kite tengok je r mcm mane..tapi salah aku agi 2...

||| PöJìé PööH ||| berkata...

Hati perempuan, sgt rapuh..
Sbb tuh cukuplah aku menyentuh 2 hati wanita dan membuatkan mereka menangis tharu dan seterusnya menangis kecewa..
Xnak dah pastu..
Malas pk tuh semua..
Ada rezeki dan jodoh, ada la..

aku zaty berkata...

hurm..xley slh kn spe2.. kalo ade jdoh,xke mne kn.. hope dye cpt smbuh dan tabah hadapi dugaan hdop nie..

Wanie-san berkata...

hahahah...aku same la dgn ko!slalu dapat wireless free...yg xpahamnye...laju plak 2...tuan rumah 2 kaya sgt kot..2la die share ngan kite...huhu