Isnin, 7 Disember 2009

Eksklusif untuk Korang

Assalamualaikum.. 
Masih ingat dengan baby Azila? siape terlepas klik sini . Semalam Uncle pergi melawat Azila @ baby dekat rumah die area Banting Baru. Muke die yg terbaru...

Ape perasaan kalian melihat gambar beliau ni?
 
korang comparekan dengan muke die 18 bulan sebelumnye

Tak sume orang boleh hidup macam ni kan. Sangat berdosa & bersalah sampai sekarang. Baby still x boleh makan, x kenal sesiape, x ingat ape2, lemah, x boleh bangon, x boleh bercakap. Mak die pun terpakse masukkan air @ susu kat dlm tiub yg bersambung dlm perot die .susu & air jelah yang boleh kasi die bertahan. Doktor pernah sahkan die dah meninggal, tapi takdir Allah. Sebelum die sakit,die ade bercakap dengan bende gahib macam bergadoh, Die bagitau mak die ade bende nk masuk dlm badan die, nak kan die, tapi die lawan.

Secare sains doktor x boleh cakap ape melainkan kate die x sakit, Secara tradisional, melalui lebih 60 org ustaz & dukun jawapan tetap satu. bende yg ade pada die, nakkan die dan tak nak lepaskan die. Saka mungkin. Mase pergi tengok, baby pandang uncle macam die benci kat uncle. Sekarang ni hanye tunggu KEAJAIPAN berlaku...disamping doa2. mintak kalian aminkan doa ini yerk...

"Bissmillah hirahman nirahhim, Ya Allah, Ya Rahman Ya Rahim, Maha Pengampun lagi berkuasa, tuhan yang mencipatakan langit & bumi, Pencipta seluruh alam, Ya Allah...Kami bermohon kepada mu ya Allah,kau ampunkanlah dosa-dosa Azila, sembuhkanlah penyakit Azila, kau hentikanlah penderitaan & kesengsaraan yang dialaminya, Kau tamatkanlah penderitaan & kesedihan ibu bapa yang melahirkan & membersarkannya, Kau kembalikanlah anak mereka, Azila seperti biasa, kau kembalikanlah keceriaan keluarga mereka. ya Allah Tuhan seluruh Alam...Kau sembuhkanlah penyakit Azila Ya Allah, Hanya kepadamu kami memohon & meminta, Kami merayu kepadamu Ya Allah, kau sembuhkan lah Azila, Sesungguhnya kau sedang mendengar doa hamba-hambamu.....Amin"

62 ulasan:

lynn berkata...

semoga dia cepat sembuh. ameen.

Farhana berkata...

Hmmm.. Bende sama penah ku lalui dlam familyku pasal saka ni.. Penah nengok sndiri mcm mane trseksanya smpi laa dia mninggal.. Atuk sedara saye.. Agak teruk gak.. Sbb takde anak2 dia nak amek bende tu.. Hmmm.. Doakan azila cpat sembuh.. Huhu.. ;)

eKyN berkata...

oh mremang bulu romaku..

marilah sluruh umat islam
doakan yg terbaek tuk azila..
xnk tgk die tseksa cmtu lg
n sememangnye die mmg insan tpilih di duga sbgi rupa
hope famly die tabah dan redha ngn ketentuan ILLAHI..

sukiminna berkata...

innalillah

kesiannya dia..
ada orang berdendam dengan family dia kot.Kadang-kadang manusia ni tak boleh tengok orang lain gembira lebih dari dia.

Kenapa lah sampai nak siksa orang macam ni. ish.

sukiminna berkata...

aku doakan semoga dia kembali seperti biasa

Zuewairy berkata...

mari sama2 kita doakan agar beliau cpt sembuh..

chah~ berkata...

semoga azila cepat sembuh dan sentiasa di bawah lindungan-Nya.. amiinn..

GhOsToNe berkata...

Ya Allah...

simpati sgt2 ak kt diew...

tp ak harap ko x ley salahkn diri ko jewk!

mybe tkdir tuhan...

hrap sumenyew baek!

hans berkata...

semoga dia cepat sembuh
kesian tul dia

syaf berkata...

to lynn - amin....tq

to farhana - yeker...so die meningal macam mane???

to ekyn - time kasi wey...2 r kan..cian sgt kat die,...huhuh

syaf berkata...

to suki - aku pon x taw..nenek moyang nyer pasai, anak cucu plak yg kene kan..anyway thanks taw

syaf berkata...

to zuew - mekasih weyh...:)

to chah - amin...terima kasih ek.. :)

to ghost - tulah..aku tgok agi simpati...hurmm nk wat cam new..aku try kikis r rase bersalah 2 nanti

GhOsToNe berkata...

Ya Allah...

simpati sgt2 ak kt diew...

tp ak harap ko x ley salahkn diri ko jewk!

mybe tkdir tuhan...

hrap sumenyew baek!

syaf berkata...

to hans - amin...mekasih
aku pon harapkan mende yg same

aku zaty berkata...

amin.. semoga dye cepat semboh.. jgn slh kn diri..

sI tEDI berkata...

Ya Allah, kuatkanlah hati azila.
Semoga kedua ibubapanya tabah!!

syaf berkata...

to zaty - amin...nk wat cam ne..tetap gak...huhu

to tedi - amin...thanks tedi

miSs s!v berkata...

da 60 org ustaz?
huhuhu.

semuga cepat sembuh azila!
=)

aZizoL berkata...

menangis aku bace entri ni..hmm

tengku_fir21 berkata...

sedih



hanya mmapu mendoakan dari hati supaya Tuhan memberikan dia kekuatan dan kesihatan

syaf berkata...

to mis - yup..ramai gak pergi...hurmm mekasih ek

to azizul - yeker...sowwy r

to tengku - thanks dude

syaf berkata...

to mis - yup..ramai gak pergi...hurmm mekasih ek

to azizul - yeker...sowwy r

to tengku - thanks dude

beautiful_rose berkata...

simpati kat die....nmpk ketare sgt die y dlu.dulu nmpk sihat skang kurus mencengkung.hope2 die cept sembuh.....

fhad berkata...

perghhh... aku harap die cepat sembuh la ... ko sabar je.. jgn slahkan diri ko plak

Nini teDDylicious berkata...

saka..??

aku penah tgk..

hurm..

aku doakan Azila cepat sembuh..

kEtAQ berkata...

semoga baby cepat sembuh
tiada kuasa yg ag hebat berbanding kuasa ALLAH
doakan lah dia k
insyaALLAH dia akan sembuh~~

nand nasyari berkata...

speechless~

smoga azila cpt sembuh..amin~

vrdesign berkata...

amin...moga Azila cpt semboh...

muke die ketara bbeza...bkn cm die jep...cian kt die...

ko sesbr bebyk2 k...

Angah berkata...

ooohh.
uma die kt BB ek??
eemmm..
smoga die cpt smbuh la k..
insyaallah..

intan izani berkata...

adui
sedey lak aku tgk

amin...
aku doakn dia sembuh cepat
moga die cepat sembuh
dan dpt bahagia ngan ko
;)

syaf berkata...

to beutiful rose - hurm taw x pew....sgt berbeda

to fhad - aku pon harap cam 2 gak

to nini - a'ah...ko gok kat new?

~@k1 is @utuMn!~ berkata...

syaf...
kesian nyer dia...
keep support her taw syaf!
ak doakan dia ttp sembuh!
amin3..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

sgt tragis~
tak tau aku nak kata ape
hanya mampu berdoa samer2 ngan semua yg mengasihi beliau agak dia cepat kembali sihat seperti sebelomnya

syaf berkata...

to ketaq - amin...harap2 cam 2 r...betul 2 x de kuase yg sehebat kuase ya diatas sane 2...

to nand - taw x pew...aku harapkan die sembuh

vrdesign - 2 r, sakit tuh..sgt ketare die nye muke kan

syaf berkata...

to angah - a'ah..kat bb
thanks r weyh..aku pon harapkan die cepat sembuh

to intan - memang sedih wo..2 r aku pon harapkan die sembuh dengan cepat

to @ki - taw x pew...kesian sgt...aku pon harapkan die cepat sembuh...thanks taw doakan dier

syaf berkata...

to ayu - hurm..thanks taw doakan dier...aku pon harapankan berlaku keajaiban....

~AmyLiana8886~ berkata...

ya Allah kesiannyer..nasib dia sama dgn spupu sy..yg menderita mcm nie hampir stahun..tp dh meninggal raya aidilfitri baru nie..uncle jgn la rase bersalah..rasenyer dia jd cmni sb menda ghaib tu n mungkin ada org santau dia ke apa..bukan nk percaya menda mcm tu tp dh byk menda ni kan..smoga azila cepat sembuh..amiin..

syaf berkata...

to amy - yeker...hurmm buat uncle takut jerk...huhuhu hurm nak wat cam new kan, mende2 cam ni memang terjadik

[z@ck] berkata...

bley ak tau nape dia jadi macam ni?accident atau pe?

Muiez Mahzuz berkata...

sian ku bce cite ko nih. aku doa soge insan yg bernama Azila nih sembuh sepenuh-penuhnya. Amin.. :'(

Lala berkata...

alamak...aku dh tertinggal citer psl ni....kesian gile tgk die....dr riang terus jd cengkung mcm tu sklai...kesian sgt..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ berkata...

amin..

harap2 bersabar yer syaf...

sama2 kita doa agar azila cepat sembuh...

BuLaN iTu aKu berkata...

kadang2 dalam kegembiraan kita ..
kita kene ingat ada juga insan yang memerlukan perhatian kita diluar sana..

aku sedih bila baca entry ni..
akan ku doakan beliau cepat sembuh...

farish H berkata...

sedehnyaa adoiyai..:(

eza2odette berkata...

smoga azila kuat..!!
ko pon..

huk2..
kamu semua masih muda,tapi banyak y telah dilalui..
hebatnyer. terus tabah!

syaf berkata...

to zack - bace n3 ni n u will know

to muiez - thanks ek...aku pon same x henti2 doa untuk die...buley aku taw ko sape, sebab x penah nampak ko dlm blog nie...

to lala - taw x pew...sangt derite die kan

syaf berkata...

to yanie - amin,..yer sesamelah kite doakan beliau

to bulan - taw x pew...hurmm mekasih keran membace

to reez - kann...

syaf berkata...

to eza - thanks...tulah...aku pon x sangke aku akan lalui pengalaman macam ini

||| PöJìé PööH ||| berkata...

Ya Allah, sedih aku dgr ksiah dia nih..
Tp usahlah kau menghukum diri sndiri, mungkin sudah ditakdirkan kebetulan semua berlaku sehingga kau menghukum diri sndiri..
Usah begitu, doakan yg terbaik utk beliau..
InsyAllah dalam kehambatan masa ni aku akan cuba share nih kat blog aku..

Mr. tercabut berkata...

Syaf.. ni 1st time aku komen kat tmpat ko... to ko n baby:

apa yang terjadi, biarlah terjadi,,

Allah Sayangkan Umatnya..

tabahkan hati... aku doakan.. cepat sembuh kepada Baby...

ko kene ingat... semua yang berlaku ada hikmahnya.. tp .. apakah Hikmahnya?.. ini yang harus kau figure out...

syaf berkata...

to pojie - sedih kan...tp aku memang salah pon gak kan..kalu aku jage die baik2 x mungkin akan berlaku cam ni kan....thanks ek pojie

to mr tercabut - aku atw 2 Allah sayangkan umatnyer,,,aku just nk Azila sembuh jerk...aku pon x taw g ape hikmahnyer

misz benida berkata...

boleh aku tnya soklan ni..die skit pe sbnarnye??sme2 la doakan die..sdih gak aku dgr ko brcerita ni..bgos tndkan ko g mlwat die..god job bro.

alvin takda rumah harga 8juta story.... berkata...

syaf...kesian lor~~member aku penah ada masalah cam ni..tapi last2 ada org sponsor bawak dia g mekah..alhamdulillah..dia dah o.k..yang aku tau dia dibawa ke mekah utk pegi ketempat berdoa yang makmur..aku tak paham lor~~tapi aku tetap nak cerita..

syaf berkata...

to miss - sakit macam saka nye 2...aku pon susah nk explain r...keturunan die r..cam 2
anyway thanks

to alvin - yeker...makkah..wow jauh 2..perlukan kos plak..macam mane 2 ek...anyway thanks cite

EIPUL berkata...

dia tau ke ko datang tgk dia weh?
cian dia ek. Takpelah, kita kena bersyukur sebab still sehat, Huahua

Rowena Chasez berkata...

salam syaf..

1st of all..
ak nk mnX maaf sbb komen kt entry sblm nie...
bile tgk pix die..
bru ak caye yg die btol2 skit..

Ya Allah..
ak doakn die cpat smboh...

ko paham! berkata...

aku lah muiez tuhh. s0rry dehh.. :)

yna_kawaii berkata...

salam..sedehnyerrrr...huhu..
smoga baby ni cpat sembuh..amin...

juicy X berkata...

subhanallah.....
azabnya aku tgk keadaan dy...
uncle,masa ni la ko nk tunjuk kasih syg ko...berbakti kat dy dari semua segi selagi ada masa...
aku harap sgt dy cpt sembuh,xsanggup aku tgk keadaan dy... :(

SITI berkata...

sedih bc kisah azila nie....pe pn semoga dye cepat sembuh and dapat jalani kehidupan dye spt dulu....bersama2 la kite berdoa agar ada keajaiban yg terjdi...

Aifa Afiqah Sulaiman berkata...

semoga azila cepat sembuh :(

^ Uncle Syaf ^ berkata...

thanks kalian